Xartam pisze:Wolałbym, żeby ktoś bardziej zorientowany wypowiedział się w mojej kwestii
Służe wiedzą
Xartam pisze:1. Podpisuję umowę z Playem dopiero po wygaśnięciu umowy z Erą (listopad), czy od razu z miejsca,
Umowę podpisujesz od razu, ale UWAGA, masz 90! dni na przeniesienie numeru. Jeżeli nie wyrobisz się w tym terminie, nie będziesz mógł skorzystać z wybranej promocji. Zapoznaj się z Regulaminem "Jedna wizyta w Play" - tam jest to doskonale objasnione. Regulamin jest na
www.playmobile.pl w zakładce "Regulaminy" na dole ekranu.
Xartam pisze:z Playem, otrzymuję telefon i od następnego miesiąca już płacę rachunki z Play czy będę musiał czekać do listopada aż mi umowa z Erą wygaśnie?
Telefon owszem, otrzymujesz, ale będziesz na tzw. "taryfie tymczasowej" za którą nie pobierana jest opłata abonamentowa, ale jeżeli np. będziesz wykonywał z tej karty jakiekolwiek użycia, otrzymasz za nie fakturę. Komercyjna taryfa podłączy się w momencie, jak numer zostanie przeniesiony i rzeczywiście od tego czasu będzie naliczana opłata za wybrany Abonamnet (chyba, że minie 90 dni - patrz inf. powyżej)
Xartam pisze:2. Czy jeżeli będę musiał czekać do listopada na wygaśnięcie obecnej umowy, mogę tą umowę zerwać by ten proces jakoś przyspieszyć?
Umowę możesz zerwać w każdej chwili, ale prawdopodobnie będzie to wiązało się z jakąś karą, jaką zapłacisz Erze. Dowiedz się najwyżej ile to będzie. W takim przypadku, przed podpisaniem wniosku, musisz powiedzieć Sprzedawcy w Salonie Play, że numer chcesz przenieść "od razu, np. już jutro". Upewnij się, czy Sprzedawca zaznaczył właściwą opcję, czyli "z wybraną datą przez Klienta".
W takim przypadku, opłata za Abonament będzie naliczana również z chwilą przeniesienia numeru.
Xartam pisze:3. I ewentualnie jaką karę musiałbym zapłacić Erze za zerwanie umowy (jeżeli ktoś się orientuje - słyszałem, że tylko abonament ściągają tyle ile pozostało?)
Prawdopodobnie jak zadzwonisz do nich na infolinię, to powiedzą Ci dokładną kwotę.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.