• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 44 z 71
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 71
 #836542  autor: Mel
 24 lis 2015, 20:47
Zależy co podpisywał. Jeśli w umowie na dodatkowy było Pakiet taryfowy - nju buzz to jest nowa aktywacja; dodatkowy ma nju dodatkowy (tak mi z BOKu napisali). No i czy oba numery są na jednym koncie abonenckim. Jeśli nie są - podpisałeś nową aktywacje.

Moja historia opisana jest na dwóch poprzednich stronach. Dodam, że rozwiązać umowę można jedynie z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Dziś wysłali mi smsa na telefon który chcę przenieść na kartę, choć podałam inny kontaktowy, który też jest w nju. Okres rozliczeniowy mam od 29 do 28 i po 28.12 będę miała powtórkę z rozrywki czyli znowu wniosek o nju dodatkowy.
 #836554  autor: Gregrin
 24 lis 2015, 21:40
Chcesz szybciej, przenieś do innej sieci (będzie na drugi dzień) a później do Orange (a może da się od razu do orange -to ci już powiedzą w salonie), załaduj za 5zl i przenieś się smsem do nju. Koszt 5zl + to co jest aktualnie nabite na tym numerze.
 #837798  autor: Stalone
 02 gru 2015, 10:09
Karta Orange Nju do kosza, bo brak możliwości wyłączenia kodu PIN na karcie SIM Nju Orange

Leming co opracował system ,,komunikacji" z klientem oraz wymyślił nieusuwalny PIN
ze swoimi pomysłami niech idzie do kabaretu. Orange dalej myśli że jest monopolistą.
Więcej w wątku: [NJU] jak wyłączyć PIN
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... 4&start=30

> Uwaga. Korespondencja wygenerowana automatycznie, prosimy na nia
> nie odpowiadac – poczta nie bedzie odczytana.
> Zapraszamy do komunikacji z nami, uzywajac formularza
> zamieszczonego na naszej stronie internetowej

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orange ma obowiązek używania polskich znaków!
 #839331  autor: kate78
 09 gru 2015, 21:45
Witam mam pytanie jestem w nju z rachunkiem. Okres rozliczeniowy jest do 18 grudnia.
Obecnie mam numer na osobe prywatna. Czy da sie w Nju miec numer na firme? I jak go w Nju zarejestrowac na firme? czy przez strone mozna czy trzeba wysylac do nich ksero dokumentow.
 #845482  autor: T.o.m.e.k
 16 sty 2016, 16:05
Witam. Zamówiłem sobie usługę nju dodatkowy. W formularzu przy składaniu zamówienia podałem "super pin". W umowie którą otrzymałem od kuriera pozycja super pin jest pusta. Teraz po zalogowaniu się na moje główne konto po wybraniu numeru dodatkowego wymagana jest autoryzacja poprzez podanie kodu "Super PIN". Oczywiście ten który podałem w formularzu nie działa. Oczywiście napisałem w tej sprawie do obsługi klienta, ale znając życie odpowiedź prędko nie przyjdzie. Może ktoś z użytkowników tego forum miał też taką sytuację? BOK ma możliwość przypisania w tym momencie tego Super Pinu który podałem przy składaniu zamówienia?
 #845546  autor: zwariowany.kurczak
 17 sty 2016, 07:47
T.o.m.e.k pisze:Witam. Zamówiłem sobie usługę nju dodatkowy. W formularzu przy składaniu zamówienia podałem "super pin"...
Miałem podobnie, mam taki sam ten pin dla obu kart, świeżo po odebraniu paczki nie działało, odczekałem 2-3h i zadziałało. Teraz mają przerwę techniczną na www, więc dopiero będzie jazda, mi wczoraj za 140MB liczyło 1400zł, mimo posiadania pakietu - tak prezentował to billing.
Proponuje zadzwonić do nich z innej sieci z nielimitowanymi rozmowami...
 #851939  autor: poziom
 19 lut 2016, 11:27

Witaj,

mamy przyjemność poinformować Cię,
że z dniem 21 marca 2016 roku w ofercie nju z rachunkiem,
w ramach planu taryfowego nju buzz na korzyść zmienią się warunki korzystania z usługi "im dłużej, tym lepiej". Zmiana polega na wprowadzeniu dodatkowego benefitu wynikającego ze stażu klienta. Po upływie 3 pełnych miesięcy w ofercie nju z rachunkiem zostaje zniesione dociążenie rachunku , co oznacza, że płacisz tylko za to, z czego korzystasz.
http://imagecloud.pl/userfiles/vguvlmwn ... .pdf_1.pdf
Obrazek
 #852451  autor: Gregrin
 23 lut 2016, 13:46
http://www.njumobile.pl/b/articles/inne ... -karte.pdf
Oczywiście lejek w stylu orange. Masz pakiet/usługę ważna 31dni to w tym okresie nie musisz się martwic i nawet po skończeniu pakietu jest się w stanie korzystać z netu. Gorzej jak minie te 31dni ;)
W nju jest o tyle fajnie ze raczej większość korzysta z jakiejś usługi (np wszystko komórkowe nju) żeby mieć nolimity i wtedy nie ma obawy ze naciągniemy rachunek netem bo usługa jest cały czas aktywna.
 #852490  autor: zwariowany.kurczak
 23 lut 2016, 17:45
jutek pisze:Zresztą o ile na Facebooku nju jest dużo wpisów o zablokowanych numerach na kartę pod pretekstem rzekomego generowania sztucznego ruchu to nie zauważyłem tam ani jednego wpisu mówiącego o tym, że komuś zablokowali nju z rachunkiem.
Ciekawe jak mają ustawione bezpieczniki, wiadomo ruch do sieci Orange, ma je o wiele większe.
Zapewne pre-paid lądował w rozwiązaniach VoIP, kierował ruchu do sieci komórkowych i tyle :)
Swego czasu na BloguPlay była wzmianka, iż do jakiegoś rekordzisty, Play zadzwonił i zapytał o wolumen ruchu... tylko tyczyło się to zapewne kilku-jednego numeru.
I o ile się nie mylę, z Abonamentu Nju, wylatuje się do Karty, o ile Orange nam zblokuje numer, coś takiego jest w regulaminie. Jakaś szansa dla rozgadanych, na pozostanie z numerem :)
Ciekawe jakie są bezpieczniki przy SMS/MMS, tu chyba nie wolumen, a kierunek ruchu jest liczony - ilość różnych rekordów (numerów).

Gregrin pisze:W nju jest o tyle fajnie...
Jeśli masz tu abonament! Ta zmiana, właściwie tylko jest po to aby nie tracić Klientów w karcie - "Bo nagle mi zjadło całą kasę na koncie! Złodzieje itd!". Raczej tylko po to.
Nju dla Abonentów jest coraz gorsze, zrównało ludzi z kartą, a jedynym bonusem jest oferta Nju Dodatkowy, co jest trochę marną pociechą.
Zobaczymy jak rozegrają obecną promocję 10GB w ofercie 29zł. Tutaj można maksymalnie wycisnąć 30GB po 24mc. W Nju brakuje oferty typowo Internetowej np. Buzz+Dodatkowy+Internetowy, taka kolejna karta sim tylko dla danych.
 #852512  autor: PawlusG
 23 lut 2016, 20:45
Rozważałem przeniesienie numeru do Orange ze względu na nową promocję w pre paidzie, ale to z tym stażem też wygląda ciekawie.
Czy przy przenoszeniu numeru można w jakiś sposób wybrać sobie okres rozliczeniowy?
Chodzi mi o to, żeby przypadał na początek miesiąca.

:)
 #852515  autor: ja.michal
 23 lut 2016, 20:50
Na początku okres rozliczeniowy najprawdopodobniej jest przydzielany losowo. Później powinna być możliwość zmiany, przynajmniej tak jest w Orange. W Nju jednak mogą być różnice. Najprościej zapytać na chacie Nju.
  • Strona 44 z 71
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 71
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44