...
Ostatnio zmieniony 02 gru 2015, 18:34 przez user_delete27, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładnie tak jak piszesz. SMS-y i internet też współdzielisz za te 9 zł.molibden pisze:Czyli rozumiem że po operacji przeniesienia numery na kartę i przeniesienia na abo zakładając że korzystam tylko z połączeń głosowych to będę płacił max 29za pierwszy telefon i 9zł za drugi bez wzgl na to czy dzwonię na kom czy stacj na tym drugim telefonie? A internet i sms też się mieszczą rozumiem w tych 9zł ?
Wchodzisz na stronę na konto, klikasz "zmień ofertę" wybierasz kartę, drukujesz, wysyłasz na adres korespondencyjny, dostajesz informację SMS-em o tym że jesteś już w ofercie na karcie. Trwa to pełny okres rozliczeniowy plus ilość dni od złożenia wniosku do rozpoczęcia pełnego okresu rozliczeniowego. Jak masz już ofertę na kartę robisz zamówienie na numer dodatkowy.molibden pisze:Dopytam się jeszcze. jak wygląda procedura przeniesienia z abo na kartę
Wszystko leci do jednej puli.molibden pisze:Dalej jednak jestem trochę skołowany w liczeniu tych złotówek.
Dokladnie tak.molibden pisze: Połączenia z jednego i drugiego numeru są sumowane aż do osiągniecia 19zł za komórkowe i 10zł za stacj i dalej za free + 9zł za drugi numer.
Chyba tak ale nie sprawdzałem w praktyce.molibden pisze:Jest jedna faktura ze wspólną sumą?
Mozna chyba również zaznaczyć sobie ze skutkiem natychmiastowym (zapłaci się wtedy co ma się aktualnie wygadane).Liquid pisze:Trwa to pełny okres rozliczeniowy plus ilość dni od złożenia wniosku do rozpoczęcia pełnego okresu rozliczeniowego.
Otrzymujesz jedną fakturę z jedną kwotą do zapłaty i zestawienie szczegółowe dla dwóch numerów osobno kto ile wydał.molibden pisze: Jest jedna faktura ze wspólną sumą?
Virgin Mobile #freemium do tego pakiet za półdarmo za 19 zł komórki + stacjonarne bez limitu. Genialna oferta. Przy przenosinach dostajesz 5 zł na start.molibden pisze:Do którego opa można przeniesć się na moment przez neta i dostać moze coś na start parę złotych tudziez jakiś fajny pakiet minut żeby to kosztowało jak najmniej?
Jest 99gr za dzień na komórki.molibden pisze: nju nie ma żadnego normalnego pakietu minutowego
.molibden pisze: Do którego opa można przeniesć się na moment przez neta
Przez neta, czyli list z karta sim i czekanie na aktywacje (po odesłaniu papierów), nie wiem czy jest sens.Liquid pisze:Virgin Mobile #freemium
To pewnie będzie tak tylko na pierwszej fakturze gdy numery jeszcze nie były do końca połączone.Mel pisze:Czy tak powinno być, czy też jest coś nie tak?
To normalne. Przypuszczam ze dostałaś fakturę korygującą za okres od 14.X do 23.X. najprawdopodobniej zaa pojedynczy telefon (główny) Dalej bedzie już normalnie. Jedna faktura za dwa telefony. Następna faktura - zbiorcza tym razem - będzie wystawiona 14XI o ile dobrze liczę. O ile dobrze zrozumiałem umowę przy łączeniu telefonów tworzy się generalnie nowe konto abonenckie wiec chyba nic dziwnego że masz tą fakturę i zmienione dane. jak masz wątpliwosci czy to oryginalna faktura a nie fake to sprawdź w panelu www.Czy tak powinno być, czy też jest coś nie tak? Nie po to przenosiłam numer, żeby teraz dwa razy w miesiącu płacić dwie różne faktury.
W banku umowę możesz zawrzeć jednym esemesem i przelewem z bankuNa pewno musi być dostarczona i podpisana umowa.
Niestety ojca do salonu z dowodem żeby podpisywał coś czego nie widzę to nie poślę. To na niego telefony, ja mu to wszystko prowadzę i za wszystko odpowiadam a razem z nim pójść do salonu niestety nie mogę wiec wolę przez neta i pocztę. Rożnicy wielkiej nie ma bo jak składam zamówienie to czekam na kopertę z papierami i kartą. Po tygodniu wszystko jest zrobione a i tak czekam miesiac na przeniesienie numeru z abonamentu. Czy to w salonie czy przez neta. Nei wiem.. gdybym wiedział ze z karty nju na abo nju przeniosą mnie w 2-3 dni to bym nawet głowy sobie nie zawracał, ale zakladam ze moze być poślizg więc wolalbym mieć jkiś plan awaryjny. Kartę virgina i tak sobie jakąs kupię bo bedzie potrzebna od nowego rokuPrzez neta, czyli list z karta sim i czekanie na aktywacje (po odesłaniu papierów), nie wiem czy jest sens
Numer dodatkowy ma mój bratanek, któremu konto na stronie Nju założyli rodzice. Spodziewałam się, że numer automatycznie "wskoczy" i dołączy do mojego ale tak się nie stało. Tak więc ma oddzielne konto i oddzielnego @ a oddzielna faktura przyszła na mój @. Zrobię tak jak piszesz, zapytam brata czy na koncie ma fakturę. Niestety mam doświadczenie z fałszywymi fakturami, co jakiś czas dostaję taką od oszustów podszywających się pod mbank - mam tam konto. W tym przypadku teoretycznie faktura nie budzi wątpliwości.molibden pisze:To normalne. Przypuszczam ze dostałaś fakturę korygującą za okres od 14.X do 23.X. najprawdopodobniej zaa pojedynczy telefon (główny) Dalej bedzie już normalnie. Jedna faktura za dwa telefony. Następna faktura - zbiorcza tym razem - będzie wystawiona 14XI o ile dobrze liczę. O ile dobrze zrozumiałem umowę przy łączeniu telefonów tworzy się generalnie nowe konto abonenckie wiec chyba nic dziwnego że masz tą fakturę i zmienione dane. jak masz wątpliwosci czy to oryginalna faktura a nie fake to sprawdź w panelu www.Mel pisze:Czy tak powinno być, czy też jest coś nie tak? Nie po to przenosiłam numer, żeby teraz dwa razy w miesiącu płacić dwie różne faktury.
Z doświadczenia napisze ze jeśli już będziesz dokonywał zmian, to jeśli jest taka możliwość, lepiej wziąć to na siebie- W nju po przejściu na kartę jest to bananie proste bo zmieniasz dane osobowe bezpośrednio na stronie. Moze warto rozważyć uporządkowania spraw przy tej okazji.molibden pisze: To na niego telefony, ja mu to wszystko prowadzę
Ja tylko jeszcze raz napisze ze jeśli chcesz wypowiadać umowę w nju to możesz to zrobić ze skutkiem natychmiastowym (po co czekać ??) i jeśli nie masz wygadane nic na koncie to nie płacisz kompletnie nic (żadnej kary). Jeśli już włączył się nolimit to oczywiście szkoda go marnować bo trwa on do końca okresu rozliczeniowegomolibden pisze:czekam miesiac na przeniesienie numeru z abonamentu.