Witam wszystkich, proszę o poradę w problemie o którym poniżej:
2 miesiące temu podpisałem z T-Mobile umowę abonencką z przeniesieniem numeru z Play - umowa z Play kończyła się wczoraj 2014-05-27. Podpisując umowę dostałem nowy telefon, okazało się, że telefon wymaga karty microSim, a mój stary telefon był na "zwykłą" Sim. Udałem się do play gdzie poprosiłem o wydanie karty microSim. Pan odpowiedział, że wpłynęło wypowiedzenie i nie może mi takiej karty wydać, chyba, że anuluję to wypowiedzenie. Było to w centrum handlowym, więc udałem się do punktu T-M. czy mogę tak zrobić, w odpowiedzi usłyszałem, że tak, odebrać kartę micro i złożyć kolejny wniosek w T-M. o przeniesienie numeru. Wróciłem do play, odebrałem kartę microsim, a kolejnego dnia wróciłem do T-M.. Usłyszałem, że nie muszę nic składać, bo do T-M. nie wpłynęła informacja o mojej rezygnacji. Upewniałem się jeszcze za około 2 tygodnie, oraz dwukrotnie telefonicznie (ostatni raz 14.03) - za każdym razem słyszałem to samo - numer zostanie przeniesiony. Wczoraj minął termin przeniesienia, a mój numer jest wciąż w play. Zadzwoniłem na infolinię T.M. gdzie operator po konsultacji działem "przeniesień" udzielił mi odpowiedzi, że już dwa miesiące temu play przekazał informację o mojej rezygnacji. Polecono mi złożenie w t.m. wniosku o przeniesienie numeru w trybie 1-dniowym, a w play bede musial zapłacić za miesięczny abonament.
Jestem bardzo zły, wręcz na twarzy czerwony, wybaczcie mi jeśli napiszę teraz za ostro i może niesłusznie, ale dlaczego za niekompetencje pracowników infolinii i punktów obsługi mam płacić play za ten rachunek, jestem gotów napisać do rzecznika praw konsumentów o nakazanie t.mobile opłacenia tego rachunku. Sam czterokrotnie podejmował kroki aby sprawę wyjaśnić, za każdym razem byłem zapewniany, że wszystko będzie ok.

a może w związku z powyższym zrezygnować z umowy z t.mobile, tak w ramach buntu i przedłużyć play ?