play4you2 pisze:pawelpp pisze:Waszym ekspertem jest informatyk czy pan po szkoleniu?
Rozumiem, że to pytanie było w formie "żartobliwej" a nie poważnego pytania. Jeżeli na poważnie, to przykro mi, ale na to pytanie nie otrzymasz ode mnie odpowiedzi.
Jak najbardziej to było poważne pytanie. Osoba po szkoleniu nie jest w stanie odpowiedzieć na tego typu pytanie, jakie zadałem. Jako klient oczekuję fachowej obsługi, a takiej niestety przeważnie nie otrzymuję. Kwestia rozwiązana - brak odpowiedzi - odpowiedź jest oczywista.
play4you2 pisze:Staramy się, aby odpowiedzi były udzielane jak najszybciej, jednak czasami wymaga to weryfikacji. Generalnie w tym przypadku nie zostały naruszone żadne prawa. Odpowiedźotrzymałeś zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Tak, ale jak już to kiedyś uzgodniliśmy - odpowiedź nie oznacza, że zgłoszenie jest zamknięte. Po drugie - ta odpowiedź nie dotyczyła treści zgłoszenia. Rozumiem, że macie duże obciążenie, bo na przykład podczas ostatniej rozmowy z OK złożyłem dwa zgłoszenia w odstępie około 15 minut, a różnica ich numerach wynosiła prawie 1000. Tylko nie pisz, że numery są losowe, bo nie uwierzę. Poza tym, jeżeli ktoś mi mówi, że coś nie działa, zawsze mam obowiązek to zweryfikować. Czy ekspert też ma obowiązek zweryfikować, czy błąd występuje? Jeżeli tak, to czy w tym konkretnym wypadku to zrobił? Jeżeli tak, to w jaki sposób? Podobno odsłuchiwał moją rozmowę z konsultantem, a mówiłem w niej jasno i wyraźnie - wątpię, czy ekspert zrozumie o co mi chodzi, więc proszę aby się ze mną skontaktował. Nie zrobił tego.
play4you2 pisze:
W tej sprawie kiedyś już się wypowiadałem, ale ok, jeszcze (ostatni raz) się wypowiem. Jeżeli tak się zdarzyło, masz prawo do złożenia na tą osobę skargi.
OK w takim razie przykład zgłoszenia 20562016 i podobne aczkolwiek INNE pytanie: Złożyłem reklamacje na to, że konsultant nie oddzwonił, reklamacja uznana za zasadną. Dlaczego w takim razie do tej pory nikt się ze mną w tej sprawie nie skontaktował? Mam napisać kolejne zgłoszenie z prośbą o kontakt? Wydaje mi się, że pewnie rozwiązania powinny wynikać same z siebie.
play4you2 pisze:
pawelpp pisze:Dlaczego połączenia konsultantów do klientów nie są widoczne w systemie bilingowym?
Na to pytanie udzieliłem już odpowiedzi. Nie mam nic nowego w tej sprawie do dodania.
Nie zauważyłem. Możesz zacytować?
play4you2 pisze:
Gdyż kontakt odbywa się na numer, którego sprawa dotyczy i jest to zgodne z obowiązującymi zasadami. Kontakt na numer 2, tzw. "kontaktowy", powinien nastąpić w sytuacji, gdy nie można nawiązać połączenia na ten pierwszy.
Czyli idąc dalej tym tropem listy są wysyłane najpierw na adres zameldowania (albo pod nadajnik na którym jest zalogowany numer) a dopiero później na adres kontaktowy? Nie rozumiem waszych zasad. Jeżeli faktycznie tak jest to dnia 10.08.2010 dzwoniono do mnie z numeru +48790500500 na numer z +48792XXXX3X4 o godzinie 15:16. Dlaczego nie ponowiono kontaktu na numer, który jest podany jako kontaktowy?
play4you2 pisze:
pawelpp pisze:Czy normy ETSI są powszechnie dostępne dla klientów Play w języku polskim?
Otrzymałes juz odpowiedź na to pytanie w wysłanym do Ciebie liście.
Proszę podziel się tą wiedzą ze wszystkimi.
play4you2 pisze:
pawelpp pisze:Co by się stało gdybym wam udowodnił, że nie spełniacie rekomendacji ITU i wysłał odpowiednie pismo wraz z badaniami do UKE?
Na to pytanie nie znam odpowiedzi. Nie odpowiadam na pytania "hipotetyczne".
To nie jest pytanie hipotetyczne. Będąc w kraju rozpocząłem wykonywanie tych badań.
play4you2 pisze:
pawelpp pisze:Czy zgłoszenie, którego treść znajduje się na stronie 52 w ostatnim poście zostało rozwiązane prawidłowo - zgodnie z procedurami Play? Jeżeli tak, to dlaczego unikacie odpowiedzialności? Czy w treści oryginalnego zgłoszenia były wg ciebie udzielone wszystkie informacje niezbędnego do jego rozpatrzenia? Jeżeli nie, to czego nie podałem i dlaczego jest to istotne?
W tej sprawie nie mam nic dodatkowego do doania prócz tego, jaka otrzymałes odpowiedź. Reasumując, to co otrzymałeś jest stanowiskiem Play.
Znam treść odpowiedzi, proszę o odpowiedź na pytania zawarte powyżej. Dlaczego jest to takie trudne? Dodam, że do tej pory nie odpowiedziałeś na żadne z nich. Pytania nie dotyczą treści reklamacji, na którą dostałem odpowiedź, a sposobu jej rozwiązania. Tak więc nie otrzymałem na nie odpowiedzi, ponieważ treść rozwiązania reklamacji nie ma nic wspólnego z powyższymi pytaniami, które kierują do Ciebie.
[ Dodano: 2010-08-11, 21:42 ]
play4you2 pisze:Niemniej jednak, do złożenia reklamacji przez Użytkownika wymagana jest rejestracja i od tego nie ma odstępstwa.
Zgadzam się - warunki składania reklamacji precyzuje jasno PT.