offski pisze:(...)Będę wdzięczny za szczegółowe informacje o naturze problemów. Szczególnie interesuje mnie czy problemy są globalne tzn. w wielu miejscach macie podobne problemy czy tylko w szczególnych co wskazywałoby na jakieś lokalne problemy z zakłóceniami.
Witamy na forum i dziękujemy za zainteresowanie się sprawą. Najczęstszy chyba problem, to chwilowe (1-2s) cisze podczas rozmowy, występujące co mniej wiecej 10-20s rozmowy, co skutkuje urywaniem słów rozmówcy. Czasami też, ale nie często dochodzi echo (słyszę swój głos z opóźnieniem) i hmmm, nie wiem jak to nazwać "metalizacja" głosu rozmówcy

Inni piszą też o zrywaniu połączeń, mnie to akurat nie spotyka, tzn. nie częściej niż w innych sieciach. Wszystko dzieje się tylko na najnikach 2G Play.
Problem z całą pewnością występuje na nadajniku 2G Play zlokalizowanym w Sosnowcu przy ul. Bohaterów Monte Cassino 30, z niego korzystam będąc w domu (odległość około 500m), oczywiście pełny zasięg 4/4 kreski w telefonie.
Druga lokalizacja, gdzie to nagwinnie się zdarza to Będzien ul. Partyzantów, nie wiem natomiast do jakiego nadajnika się tam loguję, ale napewno do Play, co poznaję po cell info w telefonie (nazwa miasta pisana dużymi literami).
Claudec pisze:Dziwne, ja wielokrotnie bywałem w Katowicach i nigdy mi nie było problemów z połączeniami.
Może to od telefonu zależy?
Dzisiaj w czasie rozmowy z 2G Play samo przeskoczyło na 3G Play i też nic nie przerwało.
W którym to miejscu Katowic miałeś problemy?
Np. w budynku Politechniki Śląskiej, ul. Krasińskiego. Nie wiem do którego konkretnie nadajnika Play się loguję, mam prosty telefon 2G, beż żadnego net monitora. Zasięg w budynku jakieś 2/4 kreski.