Jestem w ostatnim okresie roliczeniowym okresu minimalnego umowy abonamentowej w PLUS GSM (tylko SIM, 12 miesiecy)
Czy jesli w ostatnim dniu tego ostatniego okresu rozliczeniowego w okresie promocyjnym zloze wniosek w innej sieci o przeniesienie do niej numeru w trybie 1 dnia, to czy PLUS GSM naliczy mi jakas kare czy nie?
Moim zdaniem nie powinien, ale chcialbym miec pewnosc.
A jesli tak, to moze zamiast tego powinienem pojsc do innego operatora kilka dni wczesniej, i zamiast trybu jednodniowego wybrac tryb- przeniesienie wraz z zakonczeniem okresu promocyjnego? Czy to zrobi jakas roznice? Czy tez ponownie operator obecny naliczy mi jakas kare za brak zachowania 30 dni wypowiedzenia?
Ktos mowil mi ze przy przenoszeniu numeru do innej sieci nie obowiazuja klauzule o 30 dniowym okresie wypowiedzenia, i o ile jest juz po okresie promocyjnym to dotychczasowy operator nie nalicza zadnej kary, ale chce miec pewnosc.
. Prosze o odpowiedz. z gory dziekuje
[ Dodano: 2014-03-28, 15:16 ]
juz dostalem odpowiedz od plusa- jesli przeniose w teminie 1 lub 2 do 30 dni roboczych, zostanie naliczona oplata odszkodowawcza w wysokosci nie wiekszej niz oplata za jeden okres rozliczeniowy.... i Masz babo placek.... nalicza mi caly miesieczny abonament

a miesiac dluzej nie chce zostawac...