Ok, na początku ogłoszenia parafialne

. Poruszyliście temat informacji uzyskiwanych za pomocą kodu *111#... Otóż, potwierdzam, że możecie mieć błędnie wyświetlane informacje. Sprawa została przekazana do działu specjalistycznego w celu usunięcia błędu. Pozostałe kody działają.
Teraz moja ulubiona sprawa, czyli odpowiedzi na waasze pytania

.
pawelpp pisze:play4you, jeżeli Play faktycznie nie zrywa umów i każe płacić za korzystanie z usług nawet jeżeli abonament dostaje pismo potwierdzające zerwanie umowy, to nie sądzę żeby było to zgodne z prawem.
wypowiedziałem sie w tym temacie kilka postów wcześniej. Proszę, zapoznaj się z tą wypowiedzią. Umowy są rozwiązywane, jeżeli Klient zgłasza taką chęć zgodnie z Regulaminem. Problem nierozwiązanej Umowy z powodu błędu konsultanta dotyczy zaledwie ułamka % Klientów. Szczegóły w moich wcześniejszych postach.
TomekO pisze:ja zrozumiałem że gdy umowa zostaje wypowiedziana i sim nie jest deaktywowany a użytkownik dalej korzysta to Play nalicza za usługę tak jak w ofercie na kartę. Abonent powinien oddać kartę sim Playowi i nie byłoby problemu a jak się korzysta to trzeba zapłacić.
Generalnie jest tak, że tej karty nie trzeba oddawać, jednak sugerowałbym upewnić się, czy jest ona aktywna, a jeżeli jest, to w jakiej aktualnie usłudze, zwłaszcza po terminie rozwiązania Umowy. Pamiętajmy również o okresie wypowiedzenia. Co do płatności, owszem, płacić trzeba, ale tylko za użycia (moje wcześniejsze wypowiedzi). Abonent ma prawo do korekty niesłusznie naliczonego Abonamentu, zakładając, że nie powinien on już obowiązywać (Umowa powinna być rozwiązana).
Pzdr.
[ Dodano: 2010-01-28, 10:39 ]
widex pisze:Po naliczeniu dodatkowych środków - to właśnie te poza abonamentem powinny znaleźć się w reklamacji ;]
Dokładnie tak

. Zakładając oczywiście, że rozmawiamy o usłudze, dla której obowiązuje Umowa.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.