Chciałem przenieść numer z play do orange, ale mam problem z pewnym punktem, który muszę zaznaczy, a mianowicie ten:
"Wybieram następującą opcję umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych z Orange Polska S.A.: umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych z intencją przeniesienia przydzielonego numeru do sieci Orange, na mocy której następuje aktywacja numeru w sieci Orange z datą rozpoczęcia świadczenia usług telekomunikacyjnych w dacie podpisania ww. umowy. Podpisanie ww. umowy jest możliwe po złożeniu wniosku Abonenta o przeniesienie przydzielonego numeru w Orange Polska S.A.. Opcja ta jest przeznaczona dla Abonentów, którzy chcą korzystać z usług w sieci Orange w chwili podpisania umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych i jednocześnie deklarują wolę przeniesienia do sieci Orange numeru z sieci innego dostawcy. W przypadku wyboru przez Abonenta tej opcji, Orange Polska S.A. w razie pozytywnej realizacji procesu przeniesienia numeru Abonenta do sieci Orange z sieci innego dostawcy oferuje Abonentowi możliwość dokonania bezpłatnej zmiany numeru aktywowanego w sieci Orange na numer przenoszony z sieci dotychczasowego dostawcy.Do momentu realizacji powyżej opisanej zmiany Abonent będzie ponosił koszty utrzymania numeru z puli Orange, zgodnie z podpisaną umową oraz koszt utrzymania numeru przenoszonego, zgodnie z umowa podpisaną u dotychczasowego operatora. W przypadku braku realizacji procesu przeniesienia numeru, gdy wskazana umowa podpisana została w ofercie promocyjnej na czas określony, Abonent zobowiązany jest do utrzymania aktywnego numeru z puli Orange zgodnie z okresem jej obowiązywania. "
W play pozostały mi jeszcze 3 rachunki do opłacenia. Czy to oznacza, że po podpisaniu umowy z orange dostanę numer tymczasowy i będę musiał płacić dwa rachunki? Za play i orange?
Jak przenosiłem z plusa do play to pierwszy rachunek z play przyszedł już po zakończeniu umowy z plusem.
Proszę o pomoc.