• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 39 z 97
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 97

Czy oferta sieci Play w porównaniu z Erą, Plusem i Orange wg Ciebie jest:

Zdecydowanie lepsza
103
40%
Nieco lepsza
77
30%
Podobna, nie wyróżniająca się
32
12%
Nieco gorsza
9
3%
Zdecydowanie gorsza
12
5%
Nie wiem, trudno ocenić
26
10%

#162541  autor: Rokko
 16 mar 2007, 18:07
No coz nie jest to oferta dla biednych - ale w wyzszych taryfach jest naprawde ciekawie.Ech ze tez czlowiek polakomil sie na PWAw Plusie - czekam na ruch reszty...

#162551  autor: Prometo
 16 mar 2007, 18:44
Ja też myślę, że wejście Play na rynek musi wymusić na pozostałych operatorach jakieś ciekawe taryfy. Poza tym Play pokazał jak operatorzy zdzierają z nas kasę za telefony. Największym minusem jest moim zdaniem nieprzechodzenie pakietu kwotowego na kolejny okres rozliczeniowy.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#162553  autor: rudy
 16 mar 2007, 18:48
Rokko pisze:No coz nie jest to oferta dla biednych - ale w wyzszych taryfach jest naprawde ciekawie.Ech ze tez czlowiek polakomil sie na PWAw Plusie - czekam na ruch reszty...
No też czekam na ruch innych, tylko pewnie znając życie to najpierw oni będą czekać na wyniki play-a typu ile abonamentów mają itp. wątpię by przed wakacjami inni operatorzy zrobili jakiś ruch.
Następna sprawa my Polacy nie jesteśmy przywykliśmy jeszcze do pakietów kwotowych, uwierzcie mi statystyczny klient woli abo za 20 zł i 30 minut niż pakiet kwotowy za 20 zł a minuta 50 groszy co daje 40 minut.

[ Dodano: 2007-03-16, 18:53 ]
Prometo pisze:Poza tym Play pokazał jak operatorzy zdzierają z nas kasę za telefony. Największym minusem jest moim zdaniem nieprzechodzenie pakietu kwotowego na kolejny okres rozliczeniowy.
Kiedyś D@rio zapodał linka do tematu ile operatorzy zarabiają na komórkach to temat w sumie został tak sobie przyjęty, a teraz sami widzicie.

#162555  autor: Prometo
 16 mar 2007, 18:53
Inną sprawą to jest to, że Polak myśli, że jak coś jest nowe to musi być od razu lepsze.

Pozdrawiam - Prometo

#162556  autor: gomez1982
 16 mar 2007, 18:54
Nie wiem ja postaram sie dla dziewczyny wziąć abonament za 50 zł bo jest dużo minut w nim i tanie eski a dla niej będzie to bardzo dobre bo ma popa a tam niestety połączenie jest drogie poza sieć.Tak więc ja uważam to za ciekawe taryfy które dla osób dużo dzwoniących i piszących będą idealne.Jestem ciekaw co Plus zrobi za ruch.Tylko pewnie nie będę mógł zmienić taryfy.

#162557  autor: NMonster
 16 mar 2007, 18:56
rudy pisze:
Rokko pisze:No coz nie jest to oferta dla biednych - ale w wyzszych taryfach jest naprawde ciekawie.Ech ze tez czlowiek polakomil sie na PWAw Plusie - czekam na ruch reszty...
No też czekam na ruch innych, tylko pewnie znając życie to najpierw oni będą czekać na wyniki play-a typu ile abonamentów mają itp. wątpię by przed wakacjami inni operatorzy zrobili jakiś ruch.
Następna sprawa my Polacy nie jesteśmy przywykliśmy jeszcze do pakietów kwotowych, uwierzcie mi statystyczny klient woli abo za 20 zł i 30 minut niż pakiet kwotowy za 20 zł a minuta 50 groszy co daje 40 minut.

[ Dodano: 2007-03-16, 18:53 ]
Prometo pisze:Poza tym Play pokazał jak operatorzy zdzierają z nas kasę za telefony. Największym minusem jest moim zdaniem nieprzechodzenie pakietu kwotowego na kolejny okres rozliczeniowy.
Kiedyś D@rio zapodał linka do tematu ile operatorzy zarabiają na komórkach to temat w sumie został tak sobie przyjęty, a teraz sami widzicie.
Ja zawsze wolałem kase niz minuty - tak mam od czasu Jednej Idei - wczesniej mialem Ere i jej taryfe 'moja 25' i bylo to gorsze rozwiązanie....

Nokia 3510i -> Nokia N-Gage -> Nokia 6670 -> Nokia 6120 Classic -> iPhone 3G 8GB

#162560  autor: rudy
 16 mar 2007, 19:11
Dodam jeszcze jedno :
Gdyby miesiąc temu operatorom rzec by, ażeby obniżyli cenę połączenia na 49 groszy a w największym by wychodziły 25 groszy to by powiedzieli że pójdą z torbami i telefonii komórkowej w Polsce nie będzie.
Ciągli nas równo, teraz my powinniśmy im podziękować za te wysokie ceny
Jak zwykle w tej sytuacji można współczuć tym co podpisali nie tak dawno umowę, choć dziś byłem w salonie plusa i ruch panował tam jak zawsze spory...

#162565  autor: amfi
 16 mar 2007, 19:21
dokladnie, cala ta swieta trojca niezle sobie na nas zarobila przez te pare lat - a teraz placza i jada po PLAYu ze maja kiepska ofete...

a prawda jest taka ze oferta jest po prostu powalajaca i opom po prostu brakuje argumentow

amfi

#162572  autor: super_electric
 16 mar 2007, 19:42
niezły jest ten Play . Ale korci mnie to : - - - > ciekaw jestem dlaczego najpierw w necioe było głośno o tym że Play będzie mieć zasięg ze swoich BTS-ów a teraz okazało się ze jest operatorem mvno.?..?.

#162577  autor: art
 16 mar 2007, 19:52
rudy pisze:Jak zwykle w tej sytuacji można współczuć tym co podpisali nie tak dawno umowę, choć dziś byłem w salonie plusa i ruch panował tam jak zawsze spory...
A czemu chcesz nam współczuć ? Ja współczuje tym co podpiszą z Play szczerze mówiąc bo ani to poważna sieć ani wcale nie taka tania :D

Ja podpsiałem aneks w erze i mam każdy pakiet minut po 15 zł. Czyli minuta w sieci kosztuje mnie 15 groszy a minuta poza siec 37 groszy... i czego chcesz mi współczuć?

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#162581  autor: Pawrzes
 16 mar 2007, 19:59
super_electric pisze:niezły jest ten Play . Ale korci mnie to : - - - > ciekaw jestem dlaczego najpierw w necioe było głośno o tym że Play będzie mieć zasięg ze swoich BTS-ów a teraz okazało się ze jest operatorem mvno.?..?.
Play nie jest operatorem MVNO - to jest sieć komórkowa. Stawiają własne BTSy ale mają ich tylko 20 czynnych oraz 600 pozwoleń więc teraz będą je mogli szybko zbudować ale to potrwa kilka miesięcy. Korzystają tylko i wyłącznie z nadajników Polkomtela w roamingu krajowym - im gęstrza będzie sieć stacji Play tym częściej telefon będzie z niej korzystał.

Pozdrawiam

#162583  autor: kameT
 16 mar 2007, 20:00
Po co mieli by oferować smsy po 1gr w sieci, skoro ludzie nie mieliby z kim pisać?
Na początek dali coś prostego... Heyah powinna brac przyklad.

Pakiety pewnie z biegiem czasu się pojawią.
Póki Play oferuje sporo profitów.
Np. 2 minuty odebrane dają nam 1 minute do każdej sieci. To jest coś!

Praktycznie za 10 minut zaplacimy 4,90zl
Dostajemy dodatkowo 5minut.

Czyli 4,90zl / 15minut = 32gr wychodzi za minute do kazdej sieci! To juz jest coś.

Poza tym jakby iśc dalej, to za wygadanie 10 minut 1 maja dostajemy drugie 10.

Czyli za 4,90zl mamy 25 minut po pewnym czasie.
4,90zl / 25 = 19gr !

Jakby isc jeszcze dalej. Doladowujemy konto za 50zl, mamy 70zl, czyli dalej koszt minuty leci w dol.
Heh.... :twisted:
Ostatnio zmieniony 16 mar 2007, 20:36 przez kameT, łącznie zmieniany 1 raz.

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#162587  autor: rudy
 16 mar 2007, 20:09
kameT pisze:Po co mieli by oferować smsy po 1gr w sieci, skoro ludzie nie mieliby z kim pisać?
Na początek dali coś prostego... Heyah powinna brac przyklad.
Zahaczamy o paranoję, bo wszystko pięknie i cacy ale jak ja zmienię sieć to i cała rodzina moja, dziewczyna, i współpracownicy moi tez zmienią, a takich jak ja jest pełno osób, jeśli nie maja takiej oferty by ludzie przecholdzili "grupowo" to trudno...

#162606  autor: Rradzio
 16 mar 2007, 20:34
:D ja też, tak sądzę!! Ja już dziś zakupiłem kartę!! Bo takie warunki 0,49 zł/minuta i 0,15 zł mms to szok jak dla mnie!! w mms napiszę 10 razy tyle co w sms'ie!! Jak będzie wszystko cacy działać to idę w abonament!! No i moja firma, 16 kart sim!! jak myślicie będzie się opłcać, bo ja widzę, że raczej tak, a nawet na pewno!!

#162609  autor: Prometo
 16 mar 2007, 20:37
art pisze:Ja podpsiałem aneks w erze i mam każdy pakiet minut po 15 zł. Czyli minuta w sieci kosztuje mnie 15 groszy a minuta poza siec 37 groszy... i czego chcesz mi współczuć?
Ale dla nowych abonentów nie ma takich ofert jak dla tych, którzy przedłużają umowę.

Pozdrawiam - Prometo

#162610  autor: amfi
 16 mar 2007, 20:39
art pisze:Ja podpsiałem aneks w erze
no wlasnie, taka oferte dostales przy przedluzaniu umowy. a pokaz mi ofete ery dla nowych abonentow - w porownaniu do playa to era lezy i kwiczy...

amfi

#162618  autor: marko20
 16 mar 2007, 20:45
Cóż powiem krótko cena za minutę połączenia 49 gr - zaskoczyli miło a doładowując 150 zł - tyle samo za friko czyli cena minuty niecałe 25 gr - więc po co tańsze pakiety do sieci jak u innych opów w prepaidzie cena minuty w sieci jest porównywalna, a poza sieć od 59 gr do 80 gr, czyli podsumowujac oferta prepaid trafiona-jak jest z abo nie wiem bo nie korzystałem nigdy z tej formy, ale właśnie ...... zawsze jakieś ale w ofercie powinny się również znaleźć telefony tańsze - nie obsługujące 3G - bo tak naprawdę to z tego można tylko korzystać w Wawie i Trójmieście - więc osobiście czekam na startery z fonami bez obsługi 3G - a moje pytanie czy zamierzają takie w ogóle wprowadzić

PS . Czekam na ruch simplusa Dlaczego Nie kończy się za tydzień, ale zdaje mi się, że za wcześnie by reagowali na ofertę Play - opy na pewno będą czekać chyba, że masowo ludzie będą zmieniać na Play-a no nic pożyjemy zobaczymy

#162624  autor: rudy
 16 mar 2007, 20:52
marko20 pisze:PS . Czekam na ruch simplusa Dlaczego Nie kończy się za tydzień, ale zdaje mi się, że za wcześnie by reagowali na ofertę Play - opy na pewno będą czekać chyba, że masowo ludzie będą zmieniać na Play-a no nic pożyjemy zobaczymy
Dokładnie także nie wiem czy przed wakacjami u konkurencji coś się zmieni.
Prosty przykład nasz ulubiony na pomidorach :smt005
Jest 3 sprzedawców pomidorów i każdy sprzedaje ich po 100 kg dziennie w cenie 3 zł, pojawia się konkurecnją czyli czwarty sprzedawca i daję cenę 1.50 za kilogram czyli o 50 % taniej, ale sprzedaje on raptem 10 kg przez cały dzień, ale w momencie gdy już sprzedaje ich 50 kg, a zyski konkurencji spadają wymusza to ich by obniżyć ceny.

Ps: czyli w prepaidzie 150 zł/300zł minuta poza sieć wychodzi taniej niż u konkurencji w sieci :smt005

#162631  autor: art
 16 mar 2007, 21:00
amfi pisze:
art pisze:Ja podpsiałem aneks w erze
no wlasnie, taka oferte dostales przy przedluzaniu umowy. a pokaz mi ofete ery dla nowych abonentow - w porownaniu do playa to era lezy i kwiczy...
Sorki ale rudy mi tu współczuje a ja nie czuje się pokrzywdzony podpisaniem umowy/aneksu więc tylko do tego sie ustosunkowałem... z mojego punktu widzenia w chwili obecnej nie było by rozsądnie rezygnować z usług sieci Era na rzecz Play bo zwyczajnie mam taniej tu gdzie jestem... więc czego on mi współczuje?

Jeśli chodzi o nowych użytkowników to nie da się ukryć oferta wydaje się być atrakcyjna. Tylko że trzeba pamiętać że nie ma nic za darmo i czy ta "Taniość" nie będzie kosztem czegoś innego (jakość, zasięg, obsługa itd itp)... oczywiście mam nadzieję że taki scenariusz sie nie spełni i życzę tej sieci jak najlepiej bo im bardziej będa stawali się konkurencyjni tym lepiej i taniej będzie takim jak ja którzy korzystają z sieci konkurencyjnych :D...

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)
  • Strona 39 z 97
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 97
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39