Różnica duża, chociażby dlatego, że jeśli numer zarejestrowany to statystycznie dużo większa szansa, że zablokowanie było niesłuszne a właścicielowi takiego zarejestrowanego numeru zależy na numerze, więc zrobi dym, zgłosi do UOKiK, UKE, krótko mówiąc nie machnie ręką a może narobić problemów i jeszcze będzie się domagać odszkodowania. W jeszcze większym stopniu powyższe dotyczy numerów przeniesionych z innych sieci. W przypadku nju z rachunkiem są jeszcze większe problemy prawne jeśli firma niesłusznie (czyli bez realnego złamania regulaminu) zerwie pisemną umowę z dnia na dzień bez okresu wypowiedzenia. Dlatego jestem przekonany, że algorytmy blokujące numery uwzględniają te wszystkie okoliczności. Zresztą o ile na Facebooku nju jest dużo wpisów o zablokowanych numerach na kartę pod pretekstem rzekomego generowania sztucznego ruchu to nie zauważyłem tam ani jednego wpisu mówiącego o tym, że komuś zablokowali nju z rachunkiem.divhashmorex pisze:@mikkel,
A co za różnica czy zarejestrowany czy nie? Oczywiście, że zarejestrowanych też blokują, jeśli przekroczą "limit".
Ilość blokad w nju z rachunkiem też jest spora.
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Jak zwykle informatycy nie dopracowali czegoś w nju na kartę i wyszło kolejne szydło z worka o którym poinformowałem obsługę klienta nju a mianowicie brak możliwości sprawdzania ile zostało promocyjnych złotówek do wszystkich sieci które się otrzymuje w ramach promocji doładowań 50% więcej na konto promocyjne: http://www.njumobile.pl/b/articles/regu ... wiecej.pdf
Promocyjnego konta pomimo wzmianki w punkcie 16 powyższego regulaminu nie można kontrolować ani poprzez zalogowanie do swojego numeru poprzez portal njumobile.pl ani poprzez bezpłatny numer *620 gdyż przez oba te kanały konto promocyjnych złotówek w ogóle nie jest podawane ani pokazywane więc po raz kolejny promocja została zrobiona na kolanie bo co z tego że środki promocyjne system przyznaje prawidłowo jak ich nie można kontrolować.
Jeśli skorzystaliście z powyższej promocji doładowań to zgłaszajcie reklamacje do BOK aby usprawnili kontrolowanie tych środków promocyjnych i żądajcie rekompensatę za to - czym więcej osób to zgłosi tym szybciej ktoś się tym zajmie i żądajcie za każdym razem rekompensaty gdyż ja takową otrzymałem.
Promocyjnego konta pomimo wzmianki w punkcie 16 powyższego regulaminu nie można kontrolować ani poprzez zalogowanie do swojego numeru poprzez portal njumobile.pl ani poprzez bezpłatny numer *620 gdyż przez oba te kanały konto promocyjnych złotówek w ogóle nie jest podawane ani pokazywane więc po raz kolejny promocja została zrobiona na kolanie bo co z tego że środki promocyjne system przyznaje prawidłowo jak ich nie można kontrolować.
Jeśli skorzystaliście z powyższej promocji doładowań to zgłaszajcie reklamacje do BOK aby usprawnili kontrolowanie tych środków promocyjnych i żądajcie rekompensatę za to - czym więcej osób to zgłosi tym szybciej ktoś się tym zajmie i żądajcie za każdym razem rekompensaty gdyż ja takową otrzymałem.
Przeniosłem około trzech tygodni temu numer w NJU z karty na abonament i numer zniknął. Tzn do połowy zniknął, bo z numeru można dzwonić i wysyłać SMSy, ale na numer żaden SMS nie dochodzi, a każda próba dodzwonienia się na niego kończy się wysłuchaniem informacji, że wybrany numer nie istnieje. Od ponad tygodnia jedyne, co zmienia się w zgłoszeniu, to numer tego zgłoszenia. Niemal codziennie dostaję SMSa, że mam czekać na rozwiązanie zgłoszenia o numerze - i tu pojawia się za każdym razem inny numer. Gdy dzwonię na 690 610 610 LUB *610 by sprawdzić status zgłoszenia - system nie wyszukuje mi po podanym numerze tego zgłoszenia, a na nju mobile nie mogę się zalogować, bo przecież sms niezbędny przy zalogowaniu się do konta nie dojdzie na numer, który nie istnieje. Jakim cudem numer może działać jako wychodzący i być nieistniejący przy połączeniach przychodzących? Numer jest z serii trojaczków - złotych numerów, więc go nie odpuszczę, tym bardziej, że dwa już przeniosłem do NJU. Poza tym mnóstwo ludzi już mnie uważa za niepoważnego, nie mogąc się na podany Im wcześniej numer dodzwonić. Jedna prosta operacja, a problemów i niedogodności tyle, że głowa pęka. A co jeżeli coś skopali i nie będą w stanie tego naprawić? TO JEST ZŁOTY NUMER - co więcej z serii złotych numerów, który używam i którego bardzo potrzebuję. Od tygodnia nikt nie potrafi mi pomóc. Ostatni komunikat, jaki dostałem to informacja, że sieć PLAY nie widzi problemów z numerem!!!
Padłem po tym komunikacie!!! Przecież ta seria numerów została przeniesiona z PLAY ponad rok temu i działały w NJU. A teraz NJU do PLAY wysyła zapytanie??? W przyszłym tygodniu miałem przenosić kolejną trójkę GOLDów, ale teraz wstrzymałem oddech. Co, jeżeli znów coś skopią??? Tanie połączenia to nie wszystko drogie NJU/ORANGE. Dla wielu najważniejsza jest jakość obsługi. Jak macie zamiar zrekompensować mi straty, które już wyniknęły z tytułu nieudolności Waszej sieci??? Dzisiaj dostałem maila, że mam iść do salonu orange i dokonać zmiany numeru. NIE!!!! To jest mój złoty numer z serii trzech złotych identycznych, które kosztowały mnie kupę siana, wielu moich znajomych i kontrahentów posiada ten numer. Strata ta będzie mnie kosztowała wiele tysięcy złotych. Dziś mam w domu kolejną złotą trójkę trojaczków i co? Mam iść z nimi do NJU tak, jak planowałem? I znów się bujać???

Opisz sprawę tutaj: https://www.uke.gov.pl/kontakt/ zwykle są skuteczni w sprawach niedziałających lub "częściowo niedziałających" numerów. Wybierz tam "UKE Centrala" i "Wniosek o interwencję Prezesa UKE".
Numeru ukraść Ci nie mogą.
Numeru ukraść Ci nie mogą.
To najzwyklejszy problem natury technicznej. Ja przechodząc do nju przez pierwszy tydzień też miałem różne drobne problemy, teraz wszystko naprawili. Każdego dnia zgłaszałem coś i z reguły odpisują od kilku godzin do max 1 dzień.
Sluchajcie, potrzebuje malej pomocy. Jestem od paru dni w NJU, wybralem przy przeniesieniu numeru opcje "jeden na wszystko", jednak teraz wydaje mi sie, ze ta opcja "taniej do komorkowych" moze mi sie bardziej oplacac.
Czy ja dobrze rozumiem, ze w "taniej do komorkowych" place 19 zl za 100MB internetu, a pozniej juz bez oplat i nielimitowanie do 3GB? Potem oczywiscie lejek.
Natomiast jak to jest w "jeden do wszystkich"? Ile mozna maksimum zaplacic za internet? Przyznam, ze nie do konca to rozumiem. Wykorzystanie ilu GB spowoduje (przy zalozeniu, ze nigdzie nie dzwonie i nie pisze sms'ow) dojscie do limitu 39 zl?
Pytam, poniewaz jesli za samo korzystanie z internetu mam zaplacic 39 zl (a wtedy juz wszystko inne mam nielimitowane) to troche lepiej mi sie oplaca skorzystac z "taniej do komorkowych", gdzie za net zaplace tylko 19 zl, a reszta wedle tego, co uzyje. Na pewno nie wykorzystam 20 zl na smsy i dzwonienie, gdyz tak naprawde malo dzwonie i pisze
Gdybym cos zle rozumial to prosze o sprostowanie.
Czy ja dobrze rozumiem, ze w "taniej do komorkowych" place 19 zl za 100MB internetu, a pozniej juz bez oplat i nielimitowanie do 3GB? Potem oczywiscie lejek.
Natomiast jak to jest w "jeden do wszystkich"? Ile mozna maksimum zaplacic za internet? Przyznam, ze nie do konca to rozumiem. Wykorzystanie ilu GB spowoduje (przy zalozeniu, ze nigdzie nie dzwonie i nie pisze sms'ow) dojscie do limitu 39 zl?
Pytam, poniewaz jesli za samo korzystanie z internetu mam zaplacic 39 zl (a wtedy juz wszystko inne mam nielimitowane) to troche lepiej mi sie oplaca skorzystac z "taniej do komorkowych", gdzie za net zaplace tylko 19 zl, a reszta wedle tego, co uzyje. Na pewno nie wykorzystam 20 zl na smsy i dzwonienie, gdyz tak naprawde malo dzwonie i pisze

Gdybym cos zle rozumial to prosze o sprostowanie.
39 zł to trochę ponad 200 MB.
W twoim wypadku rzeczywiście Jeden na wszystko nie jest najlepszym wyjściem.
Wysłane z LG F60 za pomocą Tapatalka
W twoim wypadku rzeczywiście Jeden na wszystko nie jest najlepszym wyjściem.
Wysłane z LG F60 za pomocą Tapatalka
Czyli wykorzystuje nieco ponad 200 mb internetu i wtedy dobijam do limitu 39 zl, gdzie wszystko mam nielimitowane?
W takim razie zmieniam na "taniej do komorkowych", gdzie za net zaplace 19 zl (i bedzie go wiecej), a reszta wedle tego, co uzyje
Chyba ze bede dzwonil i pisal na wiecej niz te 20 zl, ale to wyjdzie w praniu.
W takim razie zmieniam na "taniej do komorkowych", gdzie za net zaplace 19 zl (i bedzie go wiecej), a reszta wedle tego, co uzyje

W ofercie "Jeden na wszystko" to kwotę 39zł nabijesz za:
- nieco ponad 200MB albo
- nieco ponad 205 minut rozmów albo
- 434 SMS-y albo
- 206 MMS-ów albo
- mix powyższych usług proporcjonalnie
Z kolei w ofercie 19+10+9+19=57zł nabijesz:
- 19zł do komórkowych po 100 minutach
- 10zł na stacjonarki po nieco powyżej 52 minut
- 9zł na SMS/MMS po 100 SMS-ach albo po 48 MMS-ach albo mix SMS/MMS proporcjonalnie
- 19zł za net po 100 MB
Można wziąć pod uwagę usługę "Nju dodatkowy", gdzie za dodatkowe 9zł możesz współdzielić pakiety z drugim numerem. Oba numery muszą być zarejestrowane na tę samą osobę ale to nie problem jeśli będzie to ktoś z domowników np. mama, która lubi dużo dzwonić ale nie korzysta z netu w telefonie.
Wtedy w usłudze "Jeden na wszytko" za 39zł do zapłaty za dwa numery wyjdzie 48zł, czyli średnio po 24zł/numer.
Twoja mama będzie miała nolimit rozmowy do komórkowych i stacjonarnych oraz SMS/MMS, a Ty to samo i dodatkowo 2GB transferu do wykorzystania.
- nieco ponad 200MB albo
- nieco ponad 205 minut rozmów albo
- 434 SMS-y albo
- 206 MMS-ów albo
- mix powyższych usług proporcjonalnie
Z kolei w ofercie 19+10+9+19=57zł nabijesz:
- 19zł do komórkowych po 100 minutach
- 10zł na stacjonarki po nieco powyżej 52 minut
- 9zł na SMS/MMS po 100 SMS-ach albo po 48 MMS-ach albo mix SMS/MMS proporcjonalnie
- 19zł za net po 100 MB
Można wziąć pod uwagę usługę "Nju dodatkowy", gdzie za dodatkowe 9zł możesz współdzielić pakiety z drugim numerem. Oba numery muszą być zarejestrowane na tę samą osobę ale to nie problem jeśli będzie to ktoś z domowników np. mama, która lubi dużo dzwonić ale nie korzysta z netu w telefonie.
Wtedy w usłudze "Jeden na wszytko" za 39zł do zapłaty za dwa numery wyjdzie 48zł, czyli średnio po 24zł/numer.
Twoja mama będzie miała nolimit rozmowy do komórkowych i stacjonarnych oraz SMS/MMS, a Ty to samo i dodatkowo 2GB transferu do wykorzystania.
Fajfisko.
Dopytaj kolegów o dokupienie pakietu neta, może wyjdzie taniej..?
Dopytaj kolegów o dokupienie pakietu neta, może wyjdzie taniej..?
Nie chce dokupywac zadnych pakietow, po to wzialem abonament 
Na obecna chwile od nowego okresu rozliczeniowego zmieniam na "taniej do komorkowych", zobaczymy jak to wyjdzie. Wole za internet zaplacic 19 zl, miec go w ilosci 3GB, a za reszte oddzielnie, niz 39 zl za internet i to za 2GB
Gorzej, jak po zaplaceniu 19 zl za internet bede z rozmowami i smsami wyjezdzal poza 39 zl, ale to akurat wyjdzie w praniu

Na obecna chwile od nowego okresu rozliczeniowego zmieniam na "taniej do komorkowych", zobaczymy jak to wyjdzie. Wole za internet zaplacic 19 zl, miec go w ilosci 3GB, a za reszte oddzielnie, niz 39 zl za internet i to za 2GB

Gorzej, jak po zaplaceniu 19 zl za internet bede z rozmowami i smsami wyjezdzal poza 39 zl, ale to akurat wyjdzie w praniu

Potem lejek?f0ku5isko pisze:Nie chce dokupywac zadnych pakietow, po to wzialem abonament
Na obecna chwile od nowego okresu rozliczeniowego zmieniam na "taniej do komorkowych", zobaczymy jak to wyjdzie. Wole za internet zaplacic 19 zl, miec go w ilosci 3GB
Przeniosłam się w ub miesiącu na 39 zł za wszystko, tak na próbę i już uciekam. Już lepsze jest dla mnie 10gb internetu. Ale ostatecznie chyba wrócę do 57 zł za wszystko.
Czy korzystał ktoś z oferty roamingowej Jak w kraju? Jakieś opinie? Jakość rozmów? Haczyki? (jeśli istnieją).
Lejek, aczkolwiek 3GB powinny mi juz starczyc 

Ale ja mam z tym problemf0ku5isko pisze:Lejek, aczkolwiek 3GB powinny mi juz starczyc

To w takim razie dla Ciebie 10GB powinno byc najlepsza opcja, czemu chcesz ja wylaczyc? 

Chcę zobaczyć jak będzie u mnie wyglądała ta taryfa 57 zł za wszystko. Jeden za wszystko - już wiem, że nie odpowiada mi. 10gb internetu było ok, ale nie chcę się uzależnić od internetu
Po prostu szukam czegoś, co mi najbardziej będzie pasowało. I póki co nie przewiduje przeniesienia się do innej sieci.

Może ktoś wie jak zaktualizować numer i serię dowodu osobistego w nju?
Taryfa za 57 zl - rozumiem, ze masz na mysli taniej do komorkowych?Mel pisze:Chcę zobaczyć jak będzie u mnie wyglądała ta taryfa 57 zł za wszystko. Jeden za wszystko - już wiem, że nie odpowiada mi. 10gb internetu było ok, ale nie chcę się uzależnić od internetuPo prostu szukam czegoś, co mi najbardziej będzie pasowało. I póki co nie przewiduje przeniesienia się do innej sieci.
Banki się odzywają same kiedy np. upływa termin ważności dowodu, a w przypadku nju wygląda na to, że trzeba im samemu zgłosić. Nie znam jednak tego z własnego przykładu, więc może się wypowie ktoś, to już to zrobił.Xavi pisze:Może ktoś wie jak zaktualizować numer i serię dowodu osobistego w nju?
Tak, właśnie o tę taryfę mi chodzi.f0ku5isko pisze:Taryfa za 57 zl - rozumiem, ze masz na mysli taniej do komorkowych?Mel pisze:Chcę zobaczyć jak będzie u mnie wyglądała ta taryfa 57 zł za wszystko. Jeden za wszystko - już wiem, że nie odpowiada mi. 10gb internetu było ok, ale nie chcę się uzależnić od internetuPo prostu szukam czegoś, co mi najbardziej będzie pasowało. I póki co nie przewiduje przeniesienia się do innej sieci.
Mam takie pytanie, co prawda kilka numerów do nju na abo już przeniosłem ale jak wygląda sprawa z adresem email? Mianowicie przenoszę numer na dany adres email i za jakiś czas chciałbym jeszcze jeden numer przenieść podając ten sam adres email tylko dane na inna osobę, żeby na 1 email przychodziły faktury z 2 numerów. Czy jest to możliwe, czy od razu przy przenoszeniu drugiego numeru przy podaniu email wyskoczy błąd?