• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 35 z 71
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 71
 #782745  autor: Ludek
 06 lut 2015, 14:48
mi80 pisze:
Marjo pisze:Usunąć APN z telefonu i wyłączyć transmisję danych w 3G.
Poprosić w BOK o wyłączenie usługi transmisji danych. Bo przez system internetowy chyba się nie da.
nju odpowiedziało, że nie ma możliwości wyłączenia transmisji danych :(
 #782759  autor: Eryk42
 06 lut 2015, 15:10
Ludek pisze:
Eryk42 pisze:Nic się automatycznie nie aktywuje. Jeżeli przypadkowo się połączysz z internetem to pobierze po prostu kilka gorszy adekwatnie do transferu.
Ale mi chodzi o to, żeby nie dało się połączyć. Telefon użytkuje dziecko i chce zablokować w ogóle możliwość korzystania z netu.
Jeśli telefon ma użytkować dziecko to nie wiem czy abonament będzie najlepszym rozwiązaniem.
 #783281  autor: Xavi
 08 lut 2015, 12:19
Ja nie jestem do końca zadowolony z zasięgu. Duże miasto wojewódzkie i słaby sygnał, w sklepie całkowity brak zasięgu gdzie wcześniej w T w tym samym sklepie bez problemu. Jestem bardzo bliski na dniach zgłoszenia wniosku o przeniesienie nr do Virgin bo ta nowa oferta jest super! Połączenie z bok bezpłatne czasem się przydaje a w nju 5 zeta chyba. zanim uwolnią mi nr mam jeszcze ponad miesiąc na zastanowienie bo jest miesięczny okres wypowiedzenia.
 #783298  autor: jacabad
 08 lut 2015, 13:08
Na moje nowa oferta Virgin Mobile miażdży jak na razie konkurencje , może to da do myślenia wielkim operatorom takim jak Orange , T-mobile , Plus , Play i też obniżą swoje masakrycznie drogie abonamenty. Jak weźmiemy oferte Virgin Mobile i kupimy telefon na wolnym rynku i tak sie nam to oplaci i w porównaniu do innych operatorów wyjdzie taniej .
 #783306  autor: user_delete27
 08 lut 2015, 13:37
jacabad pisze:Na moje nowa oferta Virgin Mobile miażdży jak na razie konkurencje , może to da do myślenia wielkim operatorom takim jak Orange , T-mobile , Plus , Play i też obniżą swoje masakrycznie drogie abonamenty.
Nie przesadzasz? Dzisiaj abonamenty są "masakrycznie" drogie? No limit masz w cenie 0,7 l taniej wódki i to jest jeszcze drogo? Nie wiem czego Wy ludzie wymagacie ...
 #783319  autor: jacabad
 08 lut 2015, 14:01
A co 70 zł za abonament jest tanio i jesli ktos ma z dwa abonamenty drugi na zone to kwoty zaczynaja rosnąc do 140zł czy sie może myle , może według ciebie płacić 70 zł niż 29 zł gdzie mamy całkowicie to samo tylko bez telefonu gdzie kupienie na wolnym rynku i tak wyniesie taniej niż u operatora kupienie telefonu z abonamentem.
 #783321  autor: Ruben
 08 lut 2015, 14:07
dziadek186, ile by nie kosztowały usługi, to i tak będzie stałe oczekiwanie obniżek. Też uważam, że usługi są na tyle tanie, że znacznych obniżek nie należy się już spodziewać.
Virgin nie jest konkurencją dla dużych operatorów i pomimo najtańszego no limitu (jednak bez MMS), to nie będzie masowej migracji do Virgin. Muszą wpompować gigantyczną kasę w reklamę żeby zaistnieć w świadomości znacznej części społeczeństwa.
Play jest najlepszym przykładem, kiedy od co najmniej roku mają bardzo średnie oferty a dzięki chyba największym wydatkom na reklamę klientów im przybywa. Po drugie, nadal nie każdy w prepaid potrzebuje no limitu.
 #783329  autor: user_delete27
 08 lut 2015, 14:45
jacabad płacisz 70 zł dlatego że wziąłeś telefon od operatora. Ktoś Cię do tego zmuszał? Nie było ofert "tylko SIM" ?
Chyba nie oczekujesz że jakiś operator do Ci za 29zł no limit i jeszcze jakiś telefon do tego. Nikt nie będzie do interesu dokładał.
 #783388  autor: jacabad
 08 lut 2015, 17:59
Słuchaj dziadek186 ja podałem przykład który zaproponował mi operator z telefonem , a wiesz co mój operator mi zaproponował bez telefony czyli t-mobile za 44zł nielimitowane rozmowy i tylko 250 MB internetu to ma byc ta dobra oferta dla klienta który 12 lat płaci regularne rachunki 250MB internetu uśmiać sie idzie z tego .
 #783416  autor: Blank
 08 lut 2015, 19:33
Co to ma wspólnego z tym tematem? Nie od dziś wiadomo, że operatorzy mają gdzieś dotychczasowych klientów (chyba, ze generują spory ruch przychodzący z innych sieci). T-mobile ofertę ma w ogóle oderwaną od rzeczywistości...

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #784163  autor: Eryk42
 11 lut 2015, 16:49
Szybkie pytanie. Jeśli zlecę przeniesienie numeru z nju abonament bez zachowania okresu wypowiedzenia to rozumiem, że zapłacę za jeden dodatkowy okres rozliczeniowy, w którym i tak nie wykonam żadnych połączeń/sms czyli zapłacę za niego 9 zł?
 #786385  autor: Xavi
 22 lut 2015, 14:04
Jeszcze apropo tej kwoty minimalnej 9 zł. Jesli minuta jest po 19 gr to wychodzi że za te 9 zł można wygadać 47 minut, tak? Mam usługę do komórkowych za 19 zł. Te wspomniane wcześniej 47 minut mogę wykorzystać na połączenia komórki i stacjonarne czy jak wykorzystam na stacjonarne to już nabijam sobie te dodatkowe 10 zł. Chodzi mi o to że za 19 na komóry i max 10 za stacjonarne. Jeżeli nawet te całe 47 minut wydzwonię na stacjonarne to wlicza się dotych dodatkowych 10 zł. Ale zamotałem!
 #786426  autor: Blank
 22 lut 2015, 17:04
Oj zamotałeś, zamotałeś. Mogę się jedynie domyślić, o co pytasz.

1. Minimalna kwota rachunku wynosi 9 zł. Jeżeli wykorzystasz mniej, zostaniesz "dociążony" różnicą między kwotą 9 zł, a tym co wykorzystałeś, tak, że wysokość rachunku wyniosła 9 złotych.
2.
a.Jeżeli wygadasz 30 minut na komórki i 20 minut na stacjonarne to zapłacisz 9,50 złotych.
b. Jeżeli wygadasz 30 minut na komórki i 15 minut na stacjonarne to zapłacisz 9,00 złotych.
c. Jeżeli wygadasz 60 minut na stacjonarne, to zapłacisz 10,00 złotych, bo 10 złotych jest większe od 9 zł, które musisz wydać, aby nie być dociążonym.
Czyli limit na stacjonarne wlicza się do limitu wydatków.

Na tej samej zasadzie, jeśli wyślesz 200 SMSów, to zapłacisz 9 zł.

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament
 #787315  autor: Dziedzic Pruski
 25 lut 2015, 22:54
Muszę ponarzekać na NJU.
Mam nowy numer. Kupiony nowy, nigdy wcześniej nie używany starter NJU.
Nigdy nie zezwoliłem na wysyłanie spamu, kontakt w celach marketingowych itp.
Niestety przychodzą obleśne wiadomości z numeru 7xxx należącego do Orange. Zgłosiłem spam do NJU i odpisali że sprawa będzie załatwiona. Nie została załatwiona. Spam SMS dalej przychodzi.

Odradzam używanie NJU jako głównego numeru.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular
 #787399  autor: Marjo
 26 lut 2015, 12:02
@up
Widać że albo coś nie tak zrobiłeś albo numer juz ktoś kiedyś używał i pozostał w bazie.
Druga sprawa są aplikacje które blokują takie sprawy.
  • Strona 35 z 71
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 71
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35