• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 34 z 64
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 64

#382479  autor: pawelpp
 23 sty 2010, 19:17
play4you2 pisze:Co do naliczania poza Abonamentem w 2G, powiem wam, że moim zdaniem, będzie to rozliczane poza Abo, gdyż internet w Play działa w 3G, jednak upewnię się jeszcze w poniedziałek, po kontakcie z działem sieci
To chyba żart...
Ja nie widziałem w regulaminie że usługa działa tylko na sieci 3G? To kolejny przykład tego, że Play nie można wierzyć. A cennik usług miał być tak klarowny...
Przy okazji o co chodzi w punkcie 16. regulaminu?

#382481  autor: Grace
 23 sty 2010, 19:30
Jeżeli chodzi o pakiety Play Online w telefonie działają tylko w zasięgu 3G sieci macierzystej Play,jesli została wprowadzona blokada transferu poza strefa taniego internetu sieci play *111*51*1# co powoduje brak możliwości korzystania z WAP-u oraz wysyłania i odbierania MMS to użytkownik bedący poza zasięgiem 3G nie powinien połączyć sie internetem oraz co za tym idzie żadnych dodatkowych kosztów naliczonych poza abonamentem,należy w tej sprawie sprawdzic na play 24 w historii połączen danych w jakiej strefie telefon sie znajdował lub tez zadzwonic w tej sprawie do BOK i w jakikolwiek niedogodnościach wygenerowac zgłoszenie :D

#382485  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 19:40
Grace pisze:Jeżeli chodzi o pakiety Play Online w telefonie działają tylko w zasięgu 3G sieci macierzystej Play

W regulaminie: http://www.playmobile.pl/resources/pdf/ ... 100119.pdf
21. Pakiety mogą być wykorzystywane tylko w strefie taniego Internetu w Play.
22. Strefa taniego Internetu to strefa, w której P4 świadczy usługi telekomunikacyjne w oparciu o własną infrastrukturę dostępową z wyłączeniem infrastruktury innych Operatorów Krajowych.
czyli jest mowa o infrastrukturze własnej, a nie o technologii w jakiej nawiązywane jest połączenie (2G/3G), a więc nie ma podstawy do naliczenia opłaty za transfer jeśli użytkownik łączył się po GPRS w sieci Play!
pawelpp pisze:Ja nie widziałem w regulaminie że usługa działa tylko na sieci 3G?
i tego nie znajdziesz :)
Ostatnio zmieniony 23 sty 2010, 19:42 przez osachorzow, łącznie zmieniany 2 razy.

#382487  autor: Grace
 23 sty 2010, 19:41
pawelpp pisze:
play4you2 pisze:Co do naliczania poza Abonamentem w 2G, powiem wam, że moim zdaniem, będzie to rozliczane poza Abo, gdyż internet w Play działa w 3G, jednak upewnię się jeszcze w poniedziałek, po kontakcie z działem sieci
To chyba żart...
Ja nie widziałem w regulaminie że usługa działa tylko na sieci 3G? To kolejny przykład tego, że Play nie można wierzyć. A cennik usług miał być tak klarowny...
Przy okazji o co chodzi w punkcie 16. regulaminu?
A czego nie rozumiesz w tym podpunkcie ???
jest jasno okreslony jak należy aktywować ten pakiet np: za pomoca kodu USSD lub przez strone play 24 w zakładce usługi.

#382492  autor: TomekO
 23 sty 2010, 19:51
Mam Play Online w telefonie z blokadą połączeń poza siecią Play. Będąc w zasięgu tylko 2G Playa nie mogłem się połączyć z internetem. Teraz przynajmniej wiem dlaczego :-)

#382495  autor: Grace
 23 sty 2010, 19:58
Infrastruktura P4 to nie inaczej jak zasieg macierzysty 3G tzw UMTS.Play posiada tylko takie nadajniki by w równiez słuzyły dla usługi play online

#382496  autor: kerim36
 23 sty 2010, 20:01
Grace,

a 2G w Play to patyk ??

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#382497  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 20:01
Grace pisze:3G tzw UMTS.Play posiada tylko takie nadajniki
czyli nadajniki P4 w 2G nie są nadajnikami P4? Ciekawa sytuacja: są ich właścicielami czy nie? Bo jeśli wszystkie nadajniki 2G są bezpańskie to ja się mogę nimi zaopiekować :)
Ostatnio zmieniony 23 sty 2010, 20:05 przez osachorzow, łącznie zmieniany 2 razy.

#382498  autor: play4you2
 23 sty 2010, 20:02
Hola, hola, mili Państwo, jak wspomniałem, potwierdzę to ostatecznie w poniedziałek. Pawelpp, nie obraź się, ale wysuwasz zbyt pochopnie wnioski, co do tych "kłamstw". Powiedziałem, że moim zdaniem, w 2G będzie rozliczanie poza abonamentem. przypomnę RAZ JESZCZE. POTWIERDZĘ TO OSTATECZNIE W PONIEDZIAŁEK.

Pragnę jednak zwrócić uwagę na drobny apsekt w pkt. 22 "Strefa taniego INTERNETU (...) w oparciu o własną infrastrukturę (...)". Jak wiadomo, INTERNET działa TYLKO w 3G, stąd moje wnioski. Jednak mówię raz jeszcze, ostatecznie potwierdzę to w poniedziałek (kwestia rozliczeń z pakietu, czy poza Abonamentem).

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#382499  autor: www.fazafm.com
 23 sty 2010, 20:03
Telefon nokia 1208 czyli bez trybu 3G wpisany kod *140# - komunikat - potwierdza iz jestem w strefie taniego internetu na telefonie 2G. Bajki wiec mozna odlozyc na inna półkę jesli chodzi o dzialanie pakietu w zasiegu 2G. Powinien dzialac jesli natomiast dziala blednie to jest to blad sieci PLAY.

#382501  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 20:06
play4you2 pisze:Jak wiadomo, INTERNET działa TYLKO w 3G
działa na 2G :) Mam modem GPRS i na jakoś bez problemów korzystałem z internetu będąc zalogowanym do Play :)

Mam wrażenie że Grace reprezentuje typowego (niestety w negatywnym tego słowa znaczeniu) konsultanta play, który chce za wszelką cenę udowodnić, że - bez względu na wszystko - klient się myli, a play ma rację.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2010, 20:27 przez osachorzow, łącznie zmieniany 1 raz.

#382502  autor: Pijo
 23 sty 2010, 20:07
Grace pisze:Infrastruktura P4 to nie inaczej jak zasieg macierzysty 3G tzw UMTS.Play posiada tylko takie nadajniki by w równiez słuzyły dla usługi play online
Nieprawda.

Pakiety Play Online w tel działaja na Play 2G i 3g. Blokada transferu blokuje transfer TYLKO w roamingu Plusa . Nie blokuje transferu w 2G Play!

#382505  autor: TomekO
 23 sty 2010, 20:16
Pijo pisze:Pakiety Play Online w tel działaja na Play 2G i 3g. Blokada transferu blokuje transfer TYLKO w roamingu Plusa . Nie blokuje transferu w 2G Play!
Testowałem ale bardzo krótko i nie mogłem się połączyć za nic w 2G. Może to wynikało z czegoś innego. Na co dzień jestem w 3G.

#382507  autor: kubik
 23 sty 2010, 20:17
a to ciekawostek się teraz dowiaduję, zastanawiam się czy dostanę jakieś wyrównanie od lipca ubr. bo od tego czasu korzystam z pakietu PlayOnline w telefonie na 2G Playa z zablokowanym roamingiem DATA. mam skonfigurowaną od tego momentu skrzynkę e-mailową i sprawdzanie poczty co kwadrans po apn internet. więc jak wytłumaczyć Wasze rewelacje o działaniu INTERNET tylko w 3G?

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#382508  autor: emarcin
 23 sty 2010, 20:21
Boże w co ja wdepnąłem!
play4you2 pisze:Pragnę jednak zwrócić uwagę na drobny apsekt w pkt. 22 "Strefa taniego INTERNETU (...) w oparciu o własną infrastrukturę (...)". Jak wiadomo, INTERNET działa TYLKO w 3G, stąd moje wnioski. Jednak mówię raz jeszcze, ostatecznie potwierdzę to w poniedziałek (kwestia rozliczeń z pakietu, czy poza Abonamentem).
Hola hola dobry człowieku! To po jakiego grzyba będąc w 2G pod *140# otrzymujemy komunikaty "Jestes w zasiegu taniego Internetu w sieci Play, mozesz swobodnie korzystac z Pakietu Play Online w telefonie." wytłumaczysz nam to? Moim skromnym zdaniem coś jest nie tak skoro pobiera poza pakietem prawda?

#382521  autor: Pawrzes
 23 sty 2010, 20:53
Przecież internet/WAP jest rozliczany z wykupionego pakietu Play Online również w paśmie GSM 900 MHz (2G) w technologii GPRS/EDGE w zasięgu stacji bazowych P4. Skorzystałem z internetu w telefonie na 2G Play nawet dzisiaj - oczywiście został rozliczony z pakietu 500MB.

Pozdrawiam

#382526  autor: Tabaluga
 23 sty 2010, 21:02
21. Pakiety mogą być wykorzystywane tylko w strefie taniego Internetu w Play.
22. Strefa taniego Internetu to strefa, w której P4 świadczy usługi telekomunikacyjne w oparciu o własną infrastrukturę dostępową z wyłączeniem infrastruktury innych Operatorów Krajowych.
23. Poza strefą taniego Internetu za korzystanie z Internetu jest naliczana stawka zgodna z Cennikiem właściwym dla Oferty, z której korzysta Abonent.
24. W celu sprawdzenia, czy w danym momencie Abonent znajduje się w strefie taniego Internetu Play czy poza strefą należy wybrać i zatwierdzić na klawiaturze telefonu krótki kod *140#.
Test 2g play - jesteś w zasięgu taniego internetu w Play możesz swobodnie korzystać z pakietu.

Mi ostatnio naliczyło za połaczenie z internetem pomimo aktywnego pakietu 5 megowego.

#382527  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 21:05
Tabaluga pisze:Mi ostatnio naliczyło za połaczenie z internetem pomimo aktywnego pakietu 5 megowego.
No to masz pełne prawo do złożenia reklamacji... inna sprawa czy masz ochotę się męczyć, bo powiedzmy sobie szczerze: każda reklamacja w P4 to droga przez mękę :/

Swoją drogą już dawno nie było na forum tak gorącego tematu ;) No a hasło 'paczka internetowa w play nie działa w 2g' rozpętała burzę ;)

#382534  autor: kubik
 23 sty 2010, 21:21
osachorzow pisze:Swoją drogą już dawno nie było na forum tak gorącego tematu ;) No a hasło 'paczka internetowa w play nie działa w 2g' rozpętała burzę ;)
nie burzę, a jedynie ktoś puścił niesprawdzoną plotę dla dymu. pakiet działa i nie widzę podstaw do dalszej przepychanki. ;)

#382535  autor: osachorzow
 23 sty 2010, 21:26
kubik pisze:ktoś puścił niesprawdzoną plotę
to pół biedy, bardziej przerażające jest że potwierdzają to konsultanci play (Grace chyba do nich należy) :/ i w sumie to wywołało burzę ;)
  • Strona 34 z 64
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 64
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34