Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
To chyba żart...play4you2 pisze:Co do naliczania poza Abonamentem w 2G, powiem wam, że moim zdaniem, będzie to rozliczane poza Abo, gdyż internet w Play działa w 3G, jednak upewnię się jeszcze w poniedziałek, po kontakcie z działem sieci
Grace pisze:Jeżeli chodzi o pakiety Play Online w telefonie działają tylko w zasięgu 3G sieci macierzystej Play
czyli jest mowa o infrastrukturze własnej, a nie o technologii w jakiej nawiązywane jest połączenie (2G/3G), a więc nie ma podstawy do naliczenia opłaty za transfer jeśli użytkownik łączył się po GPRS w sieci Play!21. Pakiety mogą być wykorzystywane tylko w strefie taniego Internetu w Play.
22. Strefa taniego Internetu to strefa, w której P4 świadczy usługi telekomunikacyjne w oparciu o własną infrastrukturę dostępową z wyłączeniem infrastruktury innych Operatorów Krajowych.
i tego nie znajdzieszpawelpp pisze:Ja nie widziałem w regulaminie że usługa działa tylko na sieci 3G?
A czego nie rozumiesz w tym podpunkcie ???pawelpp pisze:To chyba żart...play4you2 pisze:Co do naliczania poza Abonamentem w 2G, powiem wam, że moim zdaniem, będzie to rozliczane poza Abo, gdyż internet w Play działa w 3G, jednak upewnię się jeszcze w poniedziałek, po kontakcie z działem sieci
Ja nie widziałem w regulaminie że usługa działa tylko na sieci 3G? To kolejny przykład tego, że Play nie można wierzyć. A cennik usług miał być tak klarowny...
Przy okazji o co chodzi w punkcie 16. regulaminu?
czyli nadajniki P4 w 2G nie są nadajnikami P4? Ciekawa sytuacja: są ich właścicielami czy nie? Bo jeśli wszystkie nadajniki 2G są bezpańskie to ja się mogę nimi zaopiekowaćGrace pisze:3G tzw UMTS.Play posiada tylko takie nadajniki
działa na 2Gplay4you2 pisze:Jak wiadomo, INTERNET działa TYLKO w 3G
Nieprawda.Grace pisze:Infrastruktura P4 to nie inaczej jak zasieg macierzysty 3G tzw UMTS.Play posiada tylko takie nadajniki by w równiez słuzyły dla usługi play online
Testowałem ale bardzo krótko i nie mogłem się połączyć za nic w 2G. Może to wynikało z czegoś innego. Na co dzień jestem w 3G.Pijo pisze:Pakiety Play Online w tel działaja na Play 2G i 3g. Blokada transferu blokuje transfer TYLKO w roamingu Plusa . Nie blokuje transferu w 2G Play!
Hola hola dobry człowieku! To po jakiego grzyba będąc w 2G pod *140# otrzymujemy komunikaty "Jestes w zasiegu taniego Internetu w sieci Play, mozesz swobodnie korzystac z Pakietu Play Online w telefonie." wytłumaczysz nam to? Moim skromnym zdaniem coś jest nie tak skoro pobiera poza pakietem prawda?play4you2 pisze:Pragnę jednak zwrócić uwagę na drobny apsekt w pkt. 22 "Strefa taniego INTERNETU (...) w oparciu o własną infrastrukturę (...)". Jak wiadomo, INTERNET działa TYLKO w 3G, stąd moje wnioski. Jednak mówię raz jeszcze, ostatecznie potwierdzę to w poniedziałek (kwestia rozliczeń z pakietu, czy poza Abonamentem).
No to masz pełne prawo do złożenia reklamacji... inna sprawa czy masz ochotę się męczyć, bo powiedzmy sobie szczerze: każda reklamacja w P4 to droga przez mękę :/Tabaluga pisze:Mi ostatnio naliczyło za połaczenie z internetem pomimo aktywnego pakietu 5 megowego.
nie burzę, a jedynie ktoś puścił niesprawdzoną plotę dla dymu. pakiet działa i nie widzę podstaw do dalszej przepychanki.osachorzow pisze:Swoją drogą już dawno nie było na forum tak gorącego tematuNo a hasło 'paczka internetowa w play nie działa w 2g' rozpętała burzę
to pół biedy, bardziej przerażające jest że potwierdzają to konsultanci play (Grace chyba do nich należy) :/ i w sumie to wywołało burzękubik pisze:ktoś puścił niesprawdzoną plotę