• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 33 z 40
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 40

#514145  autor: Jaca
 08 lis 2011, 14:38
Odnosnie oszukiwania klientow to podczas mojej kariery w jednym z salonow firmowych tmobile, regionalny kierownik kazal doslownie robic wszystko aby robic dosprzedaz chodzilo konkretnie o umowe na rok bez tel oferowana do przedluzenia, sposob jego jaki byl przez niego sugerowany mozna nazwac oszukiawniem klientow, i de facto na sprzecie nie trzeba sie znac, trzeba umiec sprzedac i tyle.

#514149  autor: pawcio1978
 08 lis 2011, 14:52
Karlos: chodziło mi tu o oszukiwanie klientów przez konsultantów :P
ale fakt. są tacy co jarają się nowinkami i nie dadzą sobie wytłumaczyć.

Sam mam od dawna nokię, która nigdy nie była serwisowana. A kolega firmowego HTC oddawał na gwarancji do serwisu :P :D

#514248  autor: evolucja
 08 lis 2011, 21:19
pawcio1978 pisze:są tacy co jarają się nowinkami i nie dadzą sobie wytłumaczyć.
hehe, przecież jest wręcz przeciwnie. Maniak technologiczny wszystko wie najlepiej. Nie wyobrażam sobie np. siebie pytającego o jakieś funkcje czy specyfikację smartfonu sprzedawcy a już nie daj boże o to, który model wybrać. :-D

#514414  autor: pauli05
 09 lis 2011, 16:24
chodziło raczej o osoby, które jarają się nowinkami, znając je z reklam;)

#514425  autor: gaskabalbinka
 09 lis 2011, 17:19
mnie wkurza, że jak się rozkręcę i zacznę proponować i opisywać różne modele to klienci nie wiedzą co to wifi czy "blutczok" :D

#514497  autor: grzegi
 10 lis 2011, 00:58
no to nie trzeba tak mieszać i skupić się na jednej konkretnej funkcji ;p Jak się opowiada o wszystkich "zaletach" telefonu, to klient po 5 minutach i tak już nic nie pamięta...

#514540  autor: Daisy
 10 lis 2011, 12:57
Hihi, ja sama długo byłam z tych, dla których telefon miał być przede wszystkim dzwonić i być ładny :D dopiero potem się zaczęłam jarać różnymi modelami :)

#514564  autor: grzegi
 10 lis 2011, 14:26
Tylko powstaje pytanie zasadnicze. Po co te wszystkie funkcje? Skoro korzysta się realnie z smsów i dzwonienia. Nawet MMS-y są mało popularne. To po co ta cała reszta? Dla idei, czy dla szpanu? Bo nie powiesz mi, żę wszystkie funkcje są potrzebne na co dzień.

#514577  autor: pawcio1978
 10 lis 2011, 14:51
Daisy: typowa kobieta :P

#515247  autor: Daisy
 13 lis 2011, 16:51
Dokładnie ;) Ale potem mi się trochę zmieniło, bo musiałam zacząć zwracać uwagę na funkcje związane z internetem z którego zaczęłam często korzystać poza domem i jak się trochę wdrożyłam to odkryłam, że smartfony to genialny wynalazek i nie wyobrażam sobie teraz życia bez nich :)

#516509  autor: neoptb
 19 lis 2011, 01:19
Pytanie do ludzi z +, jak wam się sprzedaje nowy produkt jakim jest Avocado i czy w ogóle komuś udało się wam to sprzedać? :roll:

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)

#516547  autor: bp121
 19 lis 2011, 12:14
neoptb pisze:Pytanie do ludzi z +, jak wam się sprzedaje nowy produkt jakim jest Avocado i czy w ogóle komuś udało się wam to sprzedać? :roll:
My to traktujemy jako ciekawostke, ale na masowa sprzedaz sie nie nastawiamy mimo ciekawego konkursu.
Przede wszystkim nie podoba mi sie warunek posiadania Avocado przez uczestnika konkursu - porażka.
Jeszcze nie sprzedajemy, bo czekamy za hasłami.

#517334  autor: konsultantemeryt
 22 lis 2011, 16:09
Nie trzeba się znać na telefonach by móc je sprzedać. Mówisz tanie teksty jak "najlepszy" "najnowszy na rynku" "android market (250 tys. darmowych aplikacji)". ITP ITD.

#517336  autor: bp121
 22 lis 2011, 16:19
KonsultantPLUS pisze:Nie trzeba się znać na telefonach by móc je sprzedać. Mówisz tanie teksty jak "najlepszy" "najnowszy na rynku" "android market (250 tys. darmowych aplikacji)". ITP ITD.
No chyba za duzo nie wiesz o sprzedazy, jezeli sprzedajesz same najlepsze, najnowsze.

#517343  autor: konsultantemeryt
 22 lis 2011, 16:29
bp121 pisze:
KonsultantPLUS pisze:Nie trzeba się znać na telefonach by móc je sprzedać. Mówisz tanie teksty jak "najlepszy" "najnowszy na rynku" "android market (250 tys. darmowych aplikacji)". ITP ITD.
No chyba za duzo nie wiesz o sprzedazy, jezeli sprzedajesz same najlepsze, najnowsze.
Oczywiście, że nie wiem, nie pracuje w tym około 5 lat.

#517371  autor: pauli05
 22 lis 2011, 19:19
jednak troche trzeba znać telefony, żeby móc swobodnie operowac ofertami i propozycjami, nie każdy klient od razu weźmie jeden zaproponowany model
albo traf na klienta, który choć troszke coś wie o telefonach albo coś już się dowiadywał przed rozmową z Tobą, to wyjdziesz na niekompetentnego jak cie czymś zagnie:)

kupując samochód przykładowo, idziesz do salonu stoją obok siebie dwa auta, podchodzi sprzedawca, prosisz o radę, który wybrać, a on na to: "Niech pan weźmie ten, bo jest najlepszy na rynku, najładniejszy, na pewno będzie pan zadowolony"
i wezmiesz go?:))

tak to mozna sprzedawać telefony zupełnie zielonym albo starszym ludziom, dla których radio w telefonie to już super bajer:) i takim, którym możesz powiedzieć, że VGA, to very good aparat :D

#517377  autor: konsultantemeryt
 22 lis 2011, 19:55
pauli05 pisze:jednak troche trzeba znać telefony, żeby móc swobodnie operowac ofertami i propozycjami, nie każdy klient od razu weźmie jeden zaproponowany model
albo traf na klienta, który choć troszke coś wie o telefonach albo coś już się dowiadywał przed rozmową z Tobą, to wyjdziesz na niekompetentnego jak cie czymś zagnie:)

kupując samochód przykładowo, idziesz do salonu stoją obok siebie dwa auta, podchodzi sprzedawca, prosisz o radę, który wybrać, a on na to: "Niech pan weźmie ten, bo jest najlepszy na rynku, najładniejszy, na pewno będzie pan zadowolony"
i wezmiesz go?:))

tak to mozna sprzedawać telefony zupełnie zielonym albo starszym ludziom, dla których radio w telefonie to już super bajer:) i takim, którym możesz powiedzieć, że VGA, to very good aparat :D
Wiesz... większość ludzi i tak zdaje się na Ciebie, jeżeli jesteś już doświadczoną osobą w tym co robisz to i tak co Ty powiesz będzie dla klienta święte. Ostatnio rozmawiałem z bardzo szanowaną osobą w naszym kraju podczas podpisania umowy. Był zainteresowany telefonami typu SE Arc/SE NEO itp itd. Wziął ode mnie Nokie 2700 oraz Nokie C2-01. Stwierdził na końcu "Pan jest specjalistą w tym, ja w tamtym... na Pana decyzję się zdaje"

#517420  autor: pauli05
 23 lis 2011, 00:08
tylko ja biorę tez pod uwagę, to że mogę za jakiś czas znów mieć kontakt (lub nawet inny pracownik sieci) z ta osobą i taka osoba powie, że nie chce mieć z nami do czynienia, bo jakiś bubel mu wysłaliśmy
nie wiem, może jestem dziwna;)

#517945  autor: Daisy
 25 lis 2011, 11:24
Rzecz w tym, że nie każdy potrzebuje najnowszy, najlepszy itd. Grunt to żeby sprzedawca dobrał telefon odpowiedni do potrzeb :)

#518050  autor: neoptb
 25 lis 2011, 16:52
Co wy tak z tymi telefonami. Przecież nie telefon jest dla klientów najważniejszy. Telefon to wisienka na torcie liczy pozostałą część rozmowy (oferta+dodatkowe usługi itd.)

żyj i pozwól żyć.
P.S. Pomogłem? To kup mi piwo :)
  • Strona 33 z 40
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 40
  • 1
  • 31