play4you2 pisze:Trudno mi to jest teraz tak na szybko zweryfikować, ale przy prawidłowych ustawieniach, osoba odbierająca nie powinna nic za to zapłacić. To co opisujesz wygląda tak, jakby dana osoba pobierała tą wiadomość z serwera a za to już zapłaci (transmisja danych). Jednak to jest moja luźna uwaga i nie poparta żadnymi weryfikacjami. Jakby co, to zgłoś to do nas, aby sprawdzili. Jednak mimo wszystko "w ślepo" podejrzewam, że jednak jest coś z ustawieniami u odbiorcy.
OK, pewnie, że to zgłoszę, chociaż za bardzo mi się nie chce.
Mogę jedynie dodać, że wysyłając MMS-y ja cały czas byłem w zasięgu macierzystym sieci Play, natomiast odbierający je telefon (prawe) cały czas korzystał z roamingu i z opcji ręcznego pobierania MMS.
Gdy zorientowałem się, że pobiera mi kasę, chciałem sprawdzić jak to wygląda, gdy przełączę się na pobieranie automatyczne, a później już w ogóle na zasięg macierzysty Play.
Niestety nic się nie zmieniło. Za każdym razem wsiąkało u odbierającego 0,19 gr.
Oczywiście przy odbiorze MMS-a uaktywniała się ikonka świadcząca o jakiejś formie transmisji danych (odrób MMS-a), zresztą na terminalu z którego wysyłałem MMS-a też taka ikonka się uaktywnia, ale przecież to naturalne.
MMS jest oryginalny, ściągnięty z Waszej strony i tak jak wcześniej już pisałem, dokładnie tak samo wysyłałem MMS-y jeszcze kilka miesięcy temu, z tych samych terminali, wtedy odbierający nic za to nie płacili.
No nic , wyślę Wam to zgłoszenie, zobaczymy...