• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 4 z 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

#543127  autor: kwistas
 26 mar 2012, 22:40
Rynek telekomunikacyjny mogą tylko zaskoczyć darmowe połączenia do wszystkich sieci lub wybranych parę osób z różnych sieci.

Oczywiście wszystko za darmo to raczej pojęcie względne, za regularne doładowania dostaje się odpowiednie darmowe połączenia.

W abonamencie są do zrealizowania takie warunki, bo tam ludzie płacą regularnie.

#543129  autor: Atlan
 26 mar 2012, 23:04
Taa, tyle tutaj się rozpisujecie, a skończy się pewnie na promocji w stylu telefon X za 1zł w abo 65 i o to ta cała afera będzie...
Ale przyznam, że pakiet nielimitowanych smsów do wszystkich sieci za 7zł to byłaby prawdziwa rewolucja. Dzisiaj ceny smsów są okropnie wysokie, u konkurencji nawet po 20gr, więc taki pakiet mógłby trochę na rynku namieszać.

Tak w ogóle to czemu myślicie, że to będą zmiany w prepaid? Ja bym raczej stawiał na abonament ;)

#543149  autor: słoneczny
 26 mar 2012, 23:45
No nie... Z powodu tańszego telefonu nie będą przecież wynajmować teatru i wołać ludzi na konferencję. To by był strzał w stopę.
Pisałem wcześniej że zmiany w prepaid mogą być ze względu na MTV.

#543202  autor: grzegi
 27 mar 2012, 11:53
Poza tym konferencje przeważnie dotyczą zmian w ofercie, a nie w cenie telefonu ;)

#543204  autor: Atlan
 27 mar 2012, 12:01
A konferencja z Kubą Wojewódzkim to o jakiej ofercie była? Bo z tego co wiem, to dotyczyła... telefonu, jednego modelu ;) Tak więc to żaden argument. Już jedną Białą Sensację mieliście, ofertę "Przełomową" Heyah też ;)

#543205  autor: remi89
 27 mar 2012, 12:04
Nie ma co gdybać, jutro o 11 powinniśmy się wszystkiego dowiedzieć.

P@weŁ

#543206  autor: Spioszek
 27 mar 2012, 12:09
Jeszcze tylko 23 godziny, już się doczekać nie moge, co ten Play wymyśli.

#543211  autor: pakierhakierxd
 27 mar 2012, 12:24
Mam tak samo.

Mam nadzieję że nie na gorsze bo wtedy nie będzie mi się opłacało chyba abonamentu przedłużać i może bym przeszedł na kartę z ofertą lubię to,to i to właściwie mi pasuje ale w przypadku abonamentu dostanę jakiś telefon który będę mógł opylić i sobie kupić lepszy ,tak to wygląda:abonament-kupuję samsunga galaxy s II,karta kupuję sony ericssona arc s.

Co byście na moim miejscu zrobili.

Abonament póki co płaci moja mama ja go będę płacić jak będę miał kasę obecnie to 60zł miesięcznie więc dla mnie za dużo ale zmienię go na 45zł to może czasem jakoś sam zapłacę .
Jestem uczniem i studentem i narazie nie zarabiam tylko czasem gdzieś dostaję lub jak uda się coś kupić tanio i sprzedać drożej czy coś to wtedy mam jakaś kasę.
Gdybym przeszedł na ofertę na kartę to bym doładowywał w 1 miesiącu 50 a w drugim 30
i bym sobie włączał 2 pakiety:100 minut play i stacjonarne za 5 + 600 sms do wszystkich za 6zł,rozmowy czyli do ok. 60 minut poza sieć bym miał po 0,29 -pakietów nie warto dla mnie chyba brać bo czasem mam tylko 10 minut poza sieć a więcej w sieci (30 ).
Taka kombinacja z tym 50/30 zł ponieważ zależy mi na 1gb neta/mies.

Do tego wszystkiego umowa się kończy za 5 miesięcy a za 2 będę mógł ją przedłużyć na nowych warunkach kiedy na prepaida żeby nie zapłacić kary umownej bym mógł przejść dopiero za te 5 miesięcy minus taki że bym musiał nadal się męczyć tyle z 250 mb neta w abonamencie praktycznie zawsze jestem 10-15 dni na lejku który mnie wkurza :(.

Ps. większego pakietu internetowego nie kupię bo nie będę dodatkowo bulił 9zł za 200 mb
Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, 21:36 przez pakierhakierxd, łącznie zmieniany 2 razy.

Pozdrawiam :)

#543241  autor: słoneczny
 27 mar 2012, 14:46
Atlan pisze:A konferencja z Kubą Wojewódzkim to o jakiej ofercie była? Bo z tego co wiem, to dotyczyła... telefonu, jednego modelu ;) Tak więc to żaden argument. Już jedną Białą Sensację mieliście, ofertę "Przełomową" Heyah też ;)
Nie kojarzę, żeby taka konferencja była jakoś specjalnie komunikowane w mediach czy na blogu Gruszki. Może coś tam było ale nie miało to większego rozgłosu.

#543261  autor: mPablo
 27 mar 2012, 15:57
Czy ktoś z Was wybiera sie na tę konferencję?

#543263  autor: DanielR
 27 mar 2012, 15:59
Mnie w zupełności wystarczy monitor + słuchawki. :wink:

#543273  autor: Spioszek
 27 mar 2012, 17:02
Do Wawy mam ponad 300km więc raczej sie nie wybiore.

#543276  autor: pakierhakierxd
 27 mar 2012, 17:23
Ja nie za daleko :D

#543298  autor: KC-KARLOS
 27 mar 2012, 19:05
zorian, ja bronię kolegi pakierhakierxd. Pisze jak potrafi - co Tobie to przeszkadza??? Popełni błąd - poprawi. Na innym forum: ty, ja i pakierhakierxd mielibyśmy posty wywalone do śmieci. Też wybaczcie za OT.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#543301  autor: pakierhakierxd
 27 mar 2012, 19:21
Raz pisze lepiej raz gorzej każdy moze pisac jak jemu sie podoba,sorry za brak kropek i przecinkow ale jakos o tym zapomniałem zdarza się, potem moze poprawie,tez przepraszam za gadke nie na temat ;)

Edit

Poprawione :]
Ostatnio zmieniony 27 mar 2012, 21:37 przez pakierhakierxd, łącznie zmieniany 1 raz.

#543309  autor: Ruben
 27 mar 2012, 20:01
Nie nastawiajmy się na specjalnie atrakcyjna ofertę. To wynika z co najmniej dwóch faktów:
- Play ma już dość dużo klientów więc nie musi za wszelka cenę zdobywać kolejnych w podobnym tempie
- prezes zapowiedział, że teraz skupiać będą się nad wynikami finansowymi a wiadomo, że to koliduje z obniżkami
Dzisiaj zaszokować mogliby, tak jak napisał kwistas no limit w niższych abonamentach, bo na stacjonarne dzisiaj wielkiego zachwytu nie wywołają, ponieważ coraz mniej osób tego potrzebuje w dużych ilościach. Obawiam się jednak, że przy modyfikacji oferty mogą wyciąć tańsze pakiety np. 100min do Play i stacjonarne i 10za5. Będzie więcej minut ale za więcej PLN.
Możliwe też, że wprowadzą oficjalnie Virgin Mobile. Jak widać wariantów jest kilka, a o tym który się sprawdzi przekonamy się niedługo. Mam nadzieję, że humory jutro będziemy mieć dobre :-)
zorian, już myślałem, że coś jest nie tak z moją umiejętnością czytania ze zrozumieniem ale widzę, że nie tylko ja jestem "staroświecki" i widzę potrzebę stosowania interpunkcji nawet w komentarzach zupełnie nie dotyczących tematu i mało merytorycznych. Nauczyłem się z tym radzić. Zwyczajnie nie czytam niektórych komentarzy :-)

#543313  autor: słoneczny
 27 mar 2012, 20:44
Wszystko zależy jakie mają statystyki sprzedaży pakietowej i detalicznej.
Marketingowo i wizerunkowo to może im się nawet opłacać zejść oficjalnie z ceną podstawową, przy likwidacji jakiegoś pakietu czy innej promocji. I to bez uszczerbku dla dochodów.

#543315  autor: drcox
 27 mar 2012, 20:47
Mi się wydaje, że wyruchają pre-paidowców żeby więcej płacili (większe pakiety, ale droższe).

#543322  autor: ukefake
 27 mar 2012, 20:57
ja obstawiam rembranding. play bedzie się nazywał 4, bo dzięki temu będzie lepszy od three no i ma zasięg 4G ;)
i przy okazji nowe testy a la nadchodzi4 :)

#543326  autor: bolek2004
 27 mar 2012, 21:08
Odnośnie samej czwórki to wg mnie może być któraś z tych rzeczy:
1. Czwarta taryfa/brand po fresh, lubię to , rbm czyli może chodzić o Virgin
2. Może chodzić też o nowe abonamenty z telefonami z androidem 4.0
  • Strona 4 z 9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6