• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#408574  autor: pawelf
 04 cze 2010, 08:02
cycek12 pisze:wiec czesc juz wiemy, teraz jesli majac 380 i 380 min zadzwonimy na 20 min do play i na stacjonarne to zostaje nam 380 i 360 min
nastepne rozmowy wykonujemy z era i orange na kolejne 30 min i co nam zostaje?
1 - 350 i 360 ?
2 - 380 i 330 ?
bo to zasadnicza roznica wg mnie bo jak wpierw wytracimy ten dodatkowy pakiet to predzej bedziemy mieli tak naprawde za darmo na play i stacjonarne , a jesli przy rozmowach poza play i stacjonarne beda minuty uciekaly z pakietu podtsawowego to bedziemy mieli jeszcze mniej minut do wykorzystania i moze w ten sposob dojsc do takiej sytuacji ze bedziemy mieli minuty w dodatkowym pakiecie do wykorzystania na play i stacjonarne a pakiet podstawowy juz wykorzystany
Trafiłeś w 100%...promocyjnym pakietem jest tylko ten drugi pakiet dołozony..jak sie skończy czyli w 100 380minut to schodzi już normalnie.I tyle .

Z system się nie walczy,system trzeba omijać.

Ale z czasem ręce opadają......

#408579  autor: bleckwarrior
 04 cze 2010, 08:48
pawelf pisze:
Trafiłeś w 100%...promocyjnym pakietem jest tylko ten drugi pakiet dołozony..jak sie skończy czyli w 100 380minut to schodzi już normalnie.I tyle .
jaki Ty jesteś pewny,że masz rację- a helpdesk Biznesu mi mówił, najczęściej ludzie pracujący na biznesie mylą tą promocję - kolego sprawdź, potwierdź informację,a później je przekazuj

[ Dodano: 2010-06-04, 12:58 ]
cycek12 pisze:a czy ta promocja z tym pakietem obowiazuje rozniwez jak sie przenosi numer z innej sieci???
nie nie obowiązuje, no chyba że przejdziesz na nią, a nie w promocji mnp- to wtedy tak- więc rozwiązanie jest.

A teraz ostatnia wypowiedż co do schodzenia minut. Jeszcze raz to weryfikowałem , byłem nawet na koncie takiego klienta i moge was na 100% zapewnić, że jest tak jak mówiłem. Więc w pierwszej kolejności jest stan darmowy, a w drugiej dopiero pakiet dodatkowych minut. Skąd pozostali biora inne informację nie chcę wnikać- i na siłę przekonywać do swoich racji - ale właśnie tak jest to rozliczane.

[ Dodano: 2010-06-04, 13:00 ]
pawelf pisze:
nie jest promocyjnym, tylko podwojonym, weż zaczerpnij informacji, jeśli możesz - bo przy całym szacunku do Ciebie, nie masz w tej sytuacji racji.

#408661  autor: cycek12
 04 cze 2010, 14:29
czyli jak zabieram numer z innej sieci to nie moge skorzystac z pakietu gdzie bede mial podowjny pakiet minut ?
mozna to jakos obejsc i jak tak to jak?

#408669  autor: bleckwarrior
 04 cze 2010, 14:44
cycek12 pisze:czyli jak zabieram numer z innej sieci to nie moge skorzystac z pakietu gdzie bede mial podowjny pakiet minut ?
mozna to jakos obejsc i jak tak to jak?
możesz to obejść, tak jak napisałem post wczesniej. Poprostu nie wybierasz taryfy MNP, tylko wybierasz taryfę ""Podwojne Korzysci"" - ot cała filozofia (oczywiście wiąże się to z faktem,że masz znizki i dodatki z tej taryfy ,a nie z taryfy MNP -ale to chyba logidzne)

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#408771  autor: curly
 05 cze 2010, 00:31
Witam. Litości... Ile można dyskutować o jednej promocji?
Jako pracownik BOK-u musze dodac swoje zdanie do rozmowy:
W pierwszej kolejności schodzą minuty ze Stanu Darmowego (niezależnie od promocji).
Podwójne korzyści jak sama nazwa wskazuje to podwojony pakiet na tak zwanym koncie podstawowym. I tyle.

Witaj w Play, jak moge Ci pomóc?

#408773  autor: Pijo
 05 cze 2010, 00:46
Panie pawełf, czekamy na finałne oświadczenie. Nadal trzymasz się swojej wersji?
Trustnoone, ponownie poproszę o screen. Przecież możesz powycinac prywatne dane w paintcie, a nie zanalowywać. Wycinania nikt ci nie odkoduje :-)

[ Dodano: 2010-06-05, 00:52 ]
curly pisze:Witam. Litości... Ile można dyskutować o jednej promocji?
Jako pracownik BOK-u musze dodac swoje zdanie do rozmowy:
W pierwszej kolejności schodzą minuty ze Stanu Darmowego (niezależnie od promocji).
Podwójne korzyści jak sama nazwa wskazuje to podwojony pakiet na tak zwanym koncie podstawowym. I tyle.
Nie jest to prawda, istnieją promocję w której promocyjne minuty do wszystkich schodzą w pierwszej kolejności przed nieograniczonymi minutami do play i stacjo. Co do podwójnych korzysci to masz rację

#408946  autor: sakim
 05 cze 2010, 20:04
Nie jest to prawda, istnieją promocję w której promocyjne minuty ...
Nie skąd bierzesz takie informacje jedyne co jest rozliczane przed "nieograniczonymi minutami " to minuty ze " Zbieraj minuty w firmie " no i chyba że ktoś ma jakąś rekompensate to też przed "nieograniczonymi minutami " jest rozliczana

#408951  autor: Pijo
 05 cze 2010, 20:20
W tej chwili nie ma promocji , w której promocyjne minuty do wszystkich schodzą przed minutami do Play. Przynajmniej nie moge tego sprawdzic bo niestety od kilku ładnych dni , nie działa strona z regulaminami promocji w Play.

Ale np. wcześniej było promocje Eshopowe , gdzie dostawało sie dodatkowe minuty do wszystkich na 6 msc, ewentualnie były Replay`e , gdzie były dodatkowy pakiet do wszystkich (tylko dotyczy to chyba promocji przed wprowadzeniem "nieograniczonych polaczen do Play i stacjo") .

#408994  autor: sakim
 05 cze 2010, 22:41
Pijo

Przepraszam w swojej poprzedniej wypowiedzi zapomniałem wspomnieć o promocji MNP bo w niej dodatkowe minut są rozliczane przed " nieograniczonymi minutami"

#409026  autor: TrustNoOne
 06 cze 2010, 05:50
Pijo pisze:Przecież możesz powycinac prywatne dane w paintcie
Prosić możesz ale i tak nie mam zamiaru zrzutu tutaj wstawiać. :)
Pijo pisze:istnieją promocję w której promocyjne minuty do wszystkich schodzą w pierwszej kolejności
Zgadzam się.

#409037  autor: michala1
 06 cze 2010, 10:29
w promocji Podwójne Korzyści jest podwajany pakiet minut do wszystkich sieci (a NIE dodawany kolejny pakiet promocyjny) czyli nie mamy (np. Firmowa 50) dwóch pakietów po 170 minut, ale jeden 340 - sprawdźcie sobie konto na play24 - jest jedno saldo. zgodnie z cennkiem i regulaminem, minuty schodzą równorzędnie. dzwonicie do play i stacjonarne za free, do innych w ramach 340

jeśli macie MNP Przejdź do Play, to jest to INNA promocja , w której jest wyraźnie napisane, że dostaje się DODATKOWY PROMOCYJNY pakiet do wszystkich = rozliczany w pierwszej kolejności. I UWAGA w promocji MNP nie ma nielimitowanych połączeń do Play.

To samo jest w ofertach typu Replay, gdzie daje się promocyjne pakiety.
[center]PROMOCYJNY= W 1wszej KOLEJNOŚCI[/center]

I kolejne sprostowanie klient przenoszący numer to też nowy klient, więc może skorzystać z każdej ogólnie dostępnej oferty i dodatkowo z oferty MNP przejdź do play

#409149  autor: bleckwarrior
 06 cze 2010, 20:14
michala1 pisze: I kolejne sprostowanie klient przenoszący numer to też nowy klient, więc może skorzystać z każdej ogólnie dostępnej oferty i dodatkowo z oferty MNP przejdź do play
teraz ja sobie pozwolę sprostować, oczywiście może skorzystać z każdej dostępnej promocji lub z promocji mnp a nie dodatkowo. 90% z was pewnie zrozumiała, ale żeby nie było przypału wyjaśniam:)

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#409404  autor: chesnokov
 07 cze 2010, 20:51
michala1 pisze:w promocji Podwójne Korzyści jest podwajany pakiet minut do wszystkich sieci (a NIE dodawany kolejny pakiet promocyjny) czyli nie mamy (np. Firmowa 50) dwóch pakietów po 170 minut, ale jeden 340 - sprawdźcie sobie konto na play24 - jest jedno saldo. zgodnie z cennkiem i regulaminem, minuty schodzą równorzędnie. dzwonicie do play i stacjonarne za free, do innych w ramach 340
Ja nadal obstaję przy swojej opinii, którą wyniosłem z lektury Cennika oferty Firmowa, który reguluje sposób schodzenia minut w abonamentach (promocyjne pakiety w pierwszej kolejności) i Regulaminu Promocji Podwójne Korzyści (według, którego dodatkowy pakiet jest pakietem all net, który schodzi jako pierwszy - do wszystkich sieci włącznie z Play i stacjonarnymi).

W czwartek 10 czerwca będę prostował jeśli się mylę :D Akurat będzie okazja do sprawdzenia tego w "centrali". Pozdrawiam!

#409407  autor: TrustNoOne
 07 cze 2010, 20:55
chesnokov pisze:W czwartek 10 czerwca będę prostował jeśli się mylę :D Akurat będzie okazja do sprawdzenia tego w "centrali". Pozdrawiam!
Mylisz się. :)

No ale dobrze, że ludzi ciekawość zżera. :)

Quot capita, tot sententiae...

#409417  autor: cycek12
 07 cze 2010, 21:29
Dzis w drugim niezaleznym zrodle sprawdzilem. minuty do play i na stacjonarne sa bezlimitu a minuty w abonamencie sa de facto tylko poza play i stacjonarne, nie trzeba wyorzystac wierw minut by miec za free do play i na stacjonarne
pytanie ile wiecej mozna dostac i co jak sie zrobi zakup u doradcy biznesowego niz w salonie ????
bede bral firmowy 100 podwojne korzysci umowa z telefonem z przenosinami z innej sieci

#409424  autor: Pijo
 07 cze 2010, 21:45
cycek12 pisze:pytanie ile wiecej mozna dostac i co jak sie zrobi zakup u doradcy biznesowego niz w salonie ????
bede bral firmowy 100 podwojne korzysci umowa z telefonem z przenosinami z innej sieci
Jak będziesz brał u doradcy to może dostaniesz jakieś "promocyjne minuty do wszystkich' , które schodzą przed "Nieograniczonymi Minutami do Play i stacjo" :) . Nie licz na nic szczególnego .
Ostatnio zmieniony 07 cze 2010, 21:50 przez Pijo, łącznie zmieniany 1 raz.

#409426  autor: TrustNoOne
 07 cze 2010, 21:47
cycek12 pisze:pytanie ile wiecej mozna dostac
Nie pytaj co Operator może zrobić dla Ciebie ale co Ty możesz zrobić dla Operatora. ;) Czyli chęć przekazania ciekawszej oferty jest uzależniona od liczby aktywacji u doradcy. ;)

Pozdrawiam.

Quot capita, tot sententiae...

#409906  autor: chesnokov
 10 cze 2010, 13:15
OK, mam info.

Jednej rzeczy nie wziąłem pod uwagę gdy pisałem poprzednie posty:

Nieograniczone minuty to również promocja. Promocje schodzą pierwsze więc:

1. Extra pakiet i Stan darmowy schodzą symultanicznie
2. Podstawowy pakiet.

Przyznaję rację kilku osobom, które napisały to wcześniej :D

Z tym, że mówię Wam, że słyszałem od użytkowników, że jest inaczej.

#409908  autor: Pijo
 10 cze 2010, 13:26
chesnokov pisze:1. Extra pakiet i Stan darmowy schodzą symultanicznie
2. Podstawowy pakiet.
Parę osób potwierdziło, ze nie ma oddzielnego pakietu (Extra pakietu), Caly pakiet podwojonych minut znajduje się na koncie podstawowym . Tak to jest widoczne w Play24.

Screena Panowie, co by nie było już nad czym dyskutować :)

#409950  autor: thonka
 10 cze 2010, 14:57
Pijo, ale nie ma co tu screenowac - jest wyraznie napisane w regulaminie, ze pakiet podlega podwojeniu, nie ma tam ani slowa o tym, ze jest to promocja ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet