Uff, Panowie, normalnie nie dacie o sobie zapomniec

. Ale to dobrze, bo dzięki temu widac Wasze zainteresowanie naszą Ofertą i nie tylko. Tak czy owak, zawsze miło jest mi z wami korespondowac na każdy temat (zabrzmiało jak tytuł talk - show

). Ok, do rzeczy...
qxv1 pisze:Panowie ja od 2 tygodni mam taki o to problem.
Rzeczywiście jest to ciekawy temat. Co do samej ilości danych, zapewne te paczki są rozliczane w oparciu o Twoją usługę, którą posiadasz (w Cenniku jest to wyszczególnione). Co do samego naliczania... Nie wiem, dlaczego Ci to naliczało. Nie twierdzę, że to musiało byc z tytułu "jakiś" programów. Samo połaczenie się z czym kolwiek już powoduje "jakieś" naliczanie. Niestety, tu mogę tylko "gdybac" o tej sprawie, a że gdybac nie lubię (o czym doskonale wiecie) to proszę Cię, napisz mi na pw trochę więcej (mam na myśli Twój numer telefonu lub jakieś inne dane, umożliwiające weryfikację. Zobaczę, co tam się stało "tak na szybko". Szczegóły wyjaśnię Ci na pw.
Marens pisze:Ile razy zgłaszałem Wam problemy z HSDPA?
5464577 i przez 1.5 roku nic się nie dało zrobić.
Marens, chyba nikt jak Ty nie daje nam o tym tyle informacji (i bardzo dobrze). Co do odpowiedzi, nie chcę, aby zabrzmiało to jak slogan lub szablon, ale tak jest w rzeczywistości, że stale nasza siec jest rozbudowywana. Szanuję was bardzo i z tego tytułu nie powiem dokładnych dat, kiedy w jakiejś miejscowości coś się polepszy. Zapewniam Was jednak, że to nastąpi z całą pewnością. Jednocześnie dziekuję Wam za te uwagi. Jak już mówiłem, nie zawsze dostajecie informacje, że je otrzymaliśmy, ale wasze uwagi budują naszą wspólną siec. W końcu jesteśmy tu dla was...
Marens, taka moja prośba, napisz mi na pw Twoje spostrzeżenia. Mam do Ciebie jeszcze kilka pytań, ale to już prywatnie

.
pawelpp pisze:Dlaczego w ciągu jednego dnia kwota poza abonamentem zwiększyła się o 50 zł?
Odpowiedź konsultantki:
Bo minuty z roamingu często są widoczne dopiero po kilku dniach!
Hmm, nie znam dokładnie tej sprawy, ale rozumiem ironię

. Oczywiście zapewne chodziło jej o to, że za połączenia międzynarodowe (zwłaszcza wykonane zagranicą) opłaty za nie mogą byc naliczone nie koniecznie do bieżącej faktury. Zresztą jest to zgodne z Regulaminem. Niemniej jednak, chyba trochę ta osoba trochę "wypaczyła" sens tego zapisu. Jednak wierzę w to bardzo, że miała dobre intencje mówiąc Ci o tym. Wiem, że obsługa działa na was jak przysłowiowa "płachta na byka", ale Ci ludzie jednak w dużej większości chcą dobrze, jednak nie zawsze im to wychodzi. Nie oznacza to jednak, że teraz powinniśmy sobie "odpuścic" wcześniejsze "wpadki". Niemniej jednak, chcę tylko powiedziec, że po tym co nieraz słyszałem (odsłuchy rozmów i wasze opinie) to mogę zaryzykowac stwierdzenie, że te błędy nie wynikają z tzw. "złej woli". Cóż, jednak zgadzam się z wami całkowicie, że dzwoniąc po pomoc, to tej pomocy macie prawo oczekiwac, bez względu na to, jakimi kryteriami kierował sie konsultant odpowiadając na pytanie.
Patryk83żółwik pisze:Playforyou1 lub Playforyou2
Czy jest planowane (w którym miesiącu tego roku) wprowadzenie stanu darmowego w ofercie Mixtura?
Jest to jedyna i obecnie najgorsza oferta w której nie ma stanu darmowego.
Wybacz, ale to Tajemnica Telekomunikacyjna i nie wypowiadam się w tym temacie.
Tbg-Net pisze:Na początek chciałbym podziękować P4U. Prawdopodobnie gdyby nie zainteresowanie Wasze lub/i rzecznika sprawa naciąganych połączeń internetowych (te kwoty około 1000PLN za transmisję danych) nadal by się odbijała między urzędami...
Miło mi to słyszec. Niemniej jednak chcę podkreślic, że nasza główna rola na tym forum (i nie tylko) polega na udzielaniu informacji. Jednak cieszę się, że mogliśmy Ci pomóc
Tbg-Net pisze:Zaskoczył mnie telefon z Playa: dzwoni ktoś z zastrzeżonego numeru i pyta mnie o hasło abonenckie, bo ma dla mnie jakąś informację... Normalnie spuściłbym typa na drzewo, ale przyzwyczaiłem się już, że w Playu to norma - niby hasło powinno być zastrzeżone, niby skoro to Play do mnie dzwoni, to chyba wie do kogo dzwoni, niby ja też powinienem mieć możliwość zweryfikowania osoby dzwoniącej do mnie...
Takie rozmowy są prowadzone (wykonywane). Niezbędna jest za każdym razem weryfikacja po haśle. Jednak, jeżeli zachodzą z Twojej strony uzasadnione podejrzenia, że ktoś może podszywac się celem wyciągnięcia informacji, zawsze masz prawo odmówic rozmowy i poprosic o rozłączenie lub po udzieleniu ifnoracji (o tym, że nie chcesz rozmawiac) sam się rozłączyc. W tej sytuacji możesz udac się np. do POS lub z własnego telefonu wykonac połączenie (na *600 jest bezpłatnie). Tu pragnę uczulic was wszystkich. Jeżeli w najmniejszym stopniu podejrzewacie, że osoba dzwoniąca może nie byc z naszej firmy, NIE PODAWAJCIE HASŁA i się rozłączcie. Obowiązują pewne procedury podczas wykonywania rozmowy z naszej strony (ze względów bezp. o nich nie powiem), ale z pewnością bedziecie mogli to "wyczuc" w trakcie rozmowy.
Tbg-Net pisze:W piątek po południu chciałem gdzieś zadzwonić a tu słyszę komunikat: "Przepraszamy, połączenia wychodzące zostały zablokowane. Proszę zadzwonić do obsługi klienta po więcej informacji"
Twoją sprawą zajmował się p4y1. Skonatktuj się z nim w tej kwestii.
Tbg-Net pisze:Jeśli nie ma, to może by jednak udostępnić możliwość dodzwonienia się do obsługi klienta nawet z zablokowanego telefonu?
Niestety, na chwilę obecną blokada połączeń oznacza blokadę wszystkich wychodzących. Inny numer na jaki można zadzwonic to 790600600 lub *600 z innego tel w Play (pod warunkiem, że ma taryfę firmową) lub *500 w standardowym pakiecie. Oczywiście połączenia wykonane za pomocą innego Operatora są rozliczane zgodnie ze stawką tego Operatora.
Tbg-Net pisze:Czy konsultanci z obsługi klienta nie mogliby mieć większych uprawnień? Czy ich jedynym zadaniem jest po prostu przyjmować zgłoszenia? Czy już taki konsultant nie mógłby mi odblokować rozmów wychodzących
Przyznam, że Twoja uwaga jest bardzo cenna, jednak na dzień dzisiejszy nie planujemy żadnych zmian w tym obszarze.
pawelf pisze:szansa na szybsze zamknięcie sprawy to pomoc przez znanych tu kolegów z Playa.
Moi drodzy, zrozumcie,jesteśmy tu głównie od udzielania informacji na sprawy bieżące. Od rozwiązywania różnych spraw jest nadal nasz BOK i w tym zakresie nic się nie zmieniło. Dziękujemy Wam za zaufanie, jakim nas obdarzacie, jesteśmy z tego powodu bardzo zadowoleni. Mam jednak prośbę, abyście nie rezygnowali z tradycyjnej formy zgłaszania spraw, czyli piszcie lub dzwońcie do OK i jestem przekonany, że też otrzymacie pomoc (choc może rzeczywiście trochę później). Dajcie również szansę innym się wykazac

.
Nie oznacza to jednak, że od tej pory nie interesuje już nas to co piszecie. Zawsze możecie mi czy p4y1 wysłac pw z jakimś tematem. Jak zapewne wiecie, zawsze też wam odpowiadamy i podpowiadamy, co można zrobic. Jak mówiłem wielokrotnie, to my jesteśmy tu dla was...
pawelf pisze:A panowie ja mam takie pytanie do Was...Czy moglibyście rozreklamować trochę wśród waszych kolegów z obsługi klienta,by czasem poczytali posty na forum z problemami klientów?Znając problem od środka czyli z opisów innych użytkowników rozwiązywanie problemów byłoby o wiele przyjemniejsze
Na chwilę obecną nie przewidujemyu zmiany obowiązujących procedur dot. obsługi, ale w przyszłości kto wie...
pawelf pisze:Czy będzie w Play możliwość blokowania połączeń z numerami zastrzeżonymi?
Może wyda Ci się ta odpowiedź niepoważna, ale tak sie to odbywa do tej pory.. W zasadzie to już jest to wprowadzone... Jeżeli ktoś dzwoni z zastrzeżonego, nacisnij czerwoną słuchawkę... Wiem, że to może wydac się wam zmieszne, ale tak jest. Ustawodawca nie precyzuje dokładnie, co mamy zaoferowac, aby tego dokonac. Tak więc, wcisnięcie czerwonej słuchawki spełnia wymogi ustawodawcy. Zresztą, z tego co mi wiadomo (choc nie mam potwierdzonych informacji na 100%), inni Operatorzy również stosują podobne "techniki". Jeżeli chodzi wam o jakieś typowo "techniczne" możliwości, nie wiem kiedy i czy w ogóle to nastąpi. Z tym pytaniem proponuję zwrócic się do naszego Rzecznika.
Ufff, no chyba wszystko

. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.