radeczko pisze:Posiadałem telefon w Orange dla Firm ponad 5 lat. Dlatego pozwolę sobie na porównanie Playa do tej właśnie sieci.
Pozwól, że skoryguję nieco informacji na temat Orange - sam jestem klientem. Trudno, będzie off-topic, ale to nie ja zacząłem
radeczko pisze:Zasięg w bloku w centrum Krakowa:
Orange: fatalny przełączanie się miedzy nadajnikami, zanikanie dźwięku. Mały zasięg 3G nawet w centrum Krakowa.
Dziwne, mam dokładnie przeciwne odczucia: w całym Krakowie (a nie tylko w centrum) doskonały zasięg 3G, przełączyłem nawet telefon na "tylko 3G". Może Ty masz pecha (albo ja szczęście).
radeczko pisze:Opłaty:
Orange: wysokie ceny, masa drogich pakietów które realnie nie przynosiły zauważalnych oszczędności. Tu w szczególności biję do usługi "zatrzymaj czas" - połączenie w cenie 2 minut. Niestety działa po wykorzystaniu abonamentu!
To chyba o jakiejś innej usłudze piszesz, bo
Zatrzymaj czas działa także dla minut abonamentowych - korzystam.
radeczko pisze:Sprawdzanie stanu konta
Orange: - płatny SMS lub *500 i kod *124# - sposoby sprawdzania stanu kontra mają jednak ogromną wadę.
Albo nowy bezpłatny kod *100*1# - pod *100*# jest menu USSD, ale można opcje wybierać "bezpośrednio" podając poszczególne podnumerki po gwiazdkach. Tak to nawet w Play nie działa
radeczko pisze:Stan konta pokazywany jest zawsze z bardzo dużym poślizgiem. np. wykonamy 2 godzinną rozmowę i sprawdzimy stan konta, to niestety nie zauważymy zmiany. Jakiego rzędu to opóźnienie tego nie wiem ale kilka godzin na pewno.
Hm, dziwne, u mnie jest "prawie-online", opóźnienie sięga najwyżej kilku-kilkunastu minut.