Spróbuj z tym K800i - może ci się uda

A wstawiają jakąś adnotację do karty gwarancyjnej czy tak po prostu zdejmują simlocka?maly696 pisze:Dzisiaj (27.03) udałem się do salonu Play no i udało się. Zdjęli mi simlocka bez żadnych problemów. A więc @senshiro, próbuj coś kombinować, a jak się nie uda to zapraszam do Chełma to na pewno ściągną
Nie da sie. Do obliczenia kodu odblokowujacego potrzebny jest wlasciwy kod operatora.elrond pisze:Zastanawiam się czy nie dałoby sie ściągnąć simlocka z telefonu spoza Play...
Trzeba pokazać dowód zakupu na którym jest imei telefonu i kartę gwarancyjną.Shadowm pisze:A czy ściągał ktoś z Was simlocka w Orange, za te słynne 77 zł? Jakie dokumenty trzeba im przedstawić? Robią to na miejscu, czy trzeba telefon zostawić? Dodam, że chodzi o Nokię E51
Ja też nie dostałem wpisu do karty gwarancyjnej i z tego co się dowiedziałem niektórzy robią wpis i stawiają pieczątkę, a inni nie.senshiro pisze:"Operator nie ma prawa do wpisywania adnotacji w gwarancji, dlatego nie możemy panu wpisać informacji o zdjęciu simlocka. Tylko serwis ma prawo wypełniać pola w gwarancji. Gdyby w serwisie były problemy z uznaniem gwarancji, prosimy aby zgłosili się do nas." - coś w tym stylu usłyszałem, gdy poszedłem do salonu.
Na początku pan z obsługi, który przysłał mi maila z kodem chciał zrobić wpis w karcie, ale podszedł do niego kolega, odeszli na bok pogadać, po czym usłyszałem że wpisu nie dostanę. Gdy odpowiedziałem, że przecież do Nokii wpis dostałem, usłyszałem że to był błąd pracownika i nie powinien on niczego wpisywać w gwarancji.
Moje pytanie: czy w salonie mogą wpisywać takie informacje do karty gwarancyjnej?
//sory za składnię, ale jestem bardzo śpiący i pisanie po polsku robi się coraz trudniejsze