Witam serdecznie,
mam kod z Citeam, dzięki któremu mogę mieć przy przeniesieniu numeru do Orange rabat 30% na abonament na 24 miesiące.
Chciałbym przenieść numer z PLAY do Orange. Umowa kończy się mi dnia 08.12.2013, natomiast cykl rozliczeniowy mam do 9 dni każdego miesiąca.
Złożyłem już do PLAY rezygnację z ich usług, z zachowaniem numeru (w liście od nich, napisali że po umowie numer przejdzie na kartę).
Czy podczas zamówienia na Orange.pl mam wpisać przeniesienie z konkretną datą ? I wtedy wpisać 9.12 czy 10.12 ? Podobno to Orange ma załatwić przeniesienie, i jak ja już to zrobiłem to mogę spotkać się z odmową. Każdy mówi co innego, dowiedziałem się że mam wycofać wypowiedzenie i wtedy złożyć wniosek, aby Orange mogło za mnie złożyć ponowne wypowiedzenie, tylko wtedy numer by przeszedł z następnym cyklem.
A co w przypadku, gdybym wycofał rezygnacje i wtedy dał przeniesienie z konkretną datą. Zapłaciłbym karę, ale czy PLAY puści numer ?
Piszę tutaj, gdyż na infolinii każdy mówi co innego.
Będę wdzięczny za pomoc

Nokia 3310 -----> Siemens MC60----> Motorola L7 -----> SE K550i -----> SE C902 ------> HTC Desire Z