Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Tak, Pan Piotr przed chwilą właśnie dzwonił w sprawie mojego ponownego zgłoszenia. I faktycznie, wystarczyło poczekać i wszystko działa jak należy.play4you2 pisze:To fajnie, mówiłem Ci, żebys poczekał do 24hmkowalski pisze:play4you2, sprawa już jest wyjaśniona - po kilku godzinach "Już jestem" zostało aktywowane.. Na przyszłość sugeruję trochę cierpliwości
. A już miałem porozmawiać z osobą, która Ci to robiła, że się nie popisała
. No nic, pewnie sie z Toba będzie jeszcze raz kontaktować, gdyz zleciłem mu ponowną weryfikację sprawy. To powiedz mu najwyżej, że juz działa.
To, ze ktos jest po studiach nie oznacza wcale, ze jest inteligentniejszy...divhashmorex pisze:Jeżeli nie potrafi czytać że zrozumieniem, to nie wiem jakim cudem zdał szkołę średnia, o maturze czy studiach nie wspominając.
Niestety z tego co widze, transfer odbywa się z prędkością 16kb/s i tyle też ma wynegocjowany modem w QoS.Wykorzystales juz 100% miesiecznego limitu szybkiej transmisji danych. Dalszy transfer danych odbywa sie z predkoscia do 32kb/s.
Zdobyte wykształcenie to jedno, a drugie to jakie były powody przepuszczenia przez szkoleniówkę takiego ęteligęta z wynikiem pozytywnym?Jeżeli nie potrafi czytać że zrozumieniem, to nie wiem jakim cudem zdał szkołę średnia, o maturze czy studiach nie wspominając.
A co to za filozofia skończyć dziś studia zaoczne w wyższej Szkole Czegoś i Czegoś, gdzie promotora można zobaczyć dwa razy w roku i trzeci raz na obronie.divhashmorex pisze: Jeżeli nie potrafi czytać że zrozumieniem, to nie wiem jakim cudem zdał szkołę średnia, o maturze czy studiach nie wspominając.
Jeżeli szkolenie ma taki sam poziom jak i te studia to już masz odpowiedź.ukefake pisze:Zdobyte wykształcenie to jedno, a drugie to jakie były powody przepuszczenia przez szkoleniówkę takiego ęteligęta z wynikiem pozytywnym?
Rabat jest dla przedłużających umowę i przenoszących numer do Play dla Firm.ppp1ppp pisze:czy przechodząc z play fresh (na firmę) na abo (24mies. bez tel.) można liczyć na jakiś rabat?
Dzięki za pomoc jednak to problem był po mojej stronie. Gdy byłem w orange wyłączyłem sobie 3G i było Ok. Jednak żeby karta w Playu łapała zasięg musiałem włączyć 3G i już wszystko działa jak należy.play4you2 pisze:Udaj się do Punktu Play a jak tam ci nie pomogą, to zrób zgłoszenie. Karta jest aktywna od razu a nie po iluś tam godzinach. To usługa może się aktywować (łącznie z taryfą) do 24h, ale nie karta. Ona jest automatycznie przypisana do określonego numeru telefonu lub usługi, która posiada już daną taryfę, więc dlatego nie trzeba czekać jakiegoś tam czasu na to.Pawelo300 pisze:Jakieś rady? Dzwonić do nich, iśc do salony czy siedzieć na dupie w domu i czekać?
Reasumując, jak w Punkcie wymienią Ci kartę i nadal nie będzie działało (po tej wymianie), to zrób zgłoszenie w tym punkcie a wcześniej zarejestruj dane (chyba że już jesteś zarejestrowany). Tylko zarejestrowani Klienci moga liczyc na rozpatrzenie zgłoszenia, więc wole o tym wspomnieć już teraz. Jak zrobisz to zgłoszenie (zakładając, że w Salonie Ci nie pomogą), napisz mi wówczas tu na forum numer tego zgłoszenia i postaram Ci się jakoś pomóc.
A na tej karcie ile jest na koncie? Może karta utraciła ważność na połączenia wychodzące (starter Nowego Play Online na Kartę za 9 zł jest ważny tylko 7 dni).Pawelo300 pisze:Dzięki za pomoc jednak to problem był po mojej stronie. Gdy byłem w orange wyłączyłem sobie 3G i było Ok. Jednak żeby karta w Playu łapała zasięg musiałem włączyć 3G i już wszystko działa jak należy.play4you2 pisze:Udaj się do Punktu Play a jak tam ci nie pomogą, to zrób zgłoszenie. Karta jest aktywna od razu a nie po iluś tam godzinach. To usługa może się aktywować (łącznie z taryfą) do 24h, ale nie karta. Ona jest automatycznie przypisana do określonego numeru telefonu lub usługi, która posiada już daną taryfę, więc dlatego nie trzeba czekać jakiegoś tam czasu na to.Pawelo300 pisze:Jakieś rady? Dzwonić do nich, iśc do salony czy siedzieć na dupie w domu i czekać?
Reasumując, jak w Punkcie wymienią Ci kartę i nadal nie będzie działało (po tej wymianie), to zrób zgłoszenie w tym punkcie a wcześniej zarejestruj dane (chyba że już jesteś zarejestrowany). Tylko zarejestrowani Klienci moga liczyc na rozpatrzenie zgłoszenia, więc wole o tym wspomnieć już teraz. Jak zrobisz to zgłoszenie (zakładając, że w Salonie Ci nie pomogą), napisz mi wówczas tu na forum numer tego zgłoszenia i postaram Ci się jakoś pomóc.
Mam teraz jednak inny problem.
Posiadam zwykłą kartę ,, Play Online na Kartę" (za 9 zł) i chciałbym przejść do Play Fresh aby aktywować sobie jakiś pakiet darmowych smsów. Więc loguję się na moje konto Play24 wchodzę w "Usługi" następnie klikam w "przejdź" przy ,,Migracja do play Fresh" (za 0 zł) i wtym momencie wyświetla mi się że zmiana usługi nie powiodła się.
Dodam że nie wykonywałem jeszcze żadnego doładowania jeżeli to ma jakieś z naczenie.
Proszę o radę ; )
Pozdrawiam
Rozumiem - spróbuj jeszcze raz dokonać tej operacji na Play24, jeśli się nie uda, to znaczy, że taka migracja nie będzie możliwa - gdyż to taryfa DATA.Pawelo300 pisze:Kartę mam aktywną do 23-07-2011 a na koncie mam 2,87zł.
Wygląda na to, że starterek Play Fresh Tobie zapewne się przyda... Fresh to taryfa głosowa i z PF nie można przejść do POnK.Pawelo300 pisze:Próbowałem kilkukrotnie i nic. Czyli to oznacza że już nigdy nie będę mogł przejść? Czyli jeżeli chcę być w Play Frash to muszę ponownie zmieniać numer i kupić nowy starter tylko tym razem " Play Frash"? ; /
Wybacz, jednak nic nie zrozumiałem.Karlos20 pisze: Wygląda na to, że starterek Play Fresh Tobie zapewne się przyda... Fresh to taryfa głosowa i z PF nie można przejść do POnK.
Jeśli chodzi o opcję ALL INCLUSIVE SMS, wystarczy za 9 zł kupić starterek Fresh'a (PLAY FRESH 9 ZŁ DARMOWE SMS-Y DO WSZYSTKICH SIECI) i go odpalić - wychodzące ważne 20 dni (9 zł na wszystko) i 250 SMS za darmo - ważne 10 dni. Aby wydłużyć ważność SMSów, wystarczy już tą kartę doładować, ba i dostaniesz kolejne SMSy.Pawelo300 pisze:Wybacz, jednak nic nie zrozumiałem.Karlos20 pisze: Wygląda na to, że starterek Play Fresh Tobie zapewne się przyda... Fresh to taryfa głosowa i z PF nie można przejść do POnK.
Powiem tak. Zależy mi aby uaktywnić sobię to http://www.play.pl/pl/promocja/dla-doku ... index.html Jest to możliwe? Jeżeli tak to co muszę zrobić : )