tomektg pisze:u mnie, a także u moich znajomych nie podaje okresu.
W tej sytuacji masz dokładnie określone to w Tabeli doładowań i inforacji, po jakim doładowaniu na ile masz tzw. "Nieograniczone połączenia" w tej sytuacji nie jest wymagane określenie daty, do kiedy jest ważny ten pakiet. Określa to już regulamin a datę doładowania jesteśmy w stanie sprawdzić i zresztą po tym właśnie rozpatruje się ewentualne reklamacje. Tak więc, nie odnajduję w tym zapisie żadnych błędów w stosunku do informacji systemowych, jakie otrzymujesz.
Pajuch pisze:Nie należyte wykonanie usług telekomunikacyjnych na pewno podlega pod jakiś regulamin a takowe rozłączanie jest w pewnym stopniu nie należytym wykonaniem uslugi
No to jest mocno dyskusyjne i nie chcę sie upierać przy swoim zdaniu, gdyż nie ja jestem od ostatecznego określenia definicji co jest nienależytym wykonaniem, a co nie jest, tylko ewentualnie Sąd lub UKE. Moim zdaniem nie widzę tu żadnego błędu, gdyż nienależytym wykonaniem usługi jest np. całkowity brak dostępu do niej lub jeżeli dostęp ten jest niewystarczający w korzystaniu z tej usługi. Samo połączenie z interentem juz umozliwia Ci wykonanie pewnych działań, więc usługa jest wykonywana, tak więc patrząc pod kątem czysto prawnym (moim zdaniem), to nie jest tu żaden błąd. Niemniej jednak, jak juz wspomniałem, ja nie jestem od osądzania tego, więc pozwolisz, że więcej już nie będę dyskutował na ten temat i co miałem do powiedzenia w tej kwestii, już powiedziałem.
mkowalski pisze:play4you2, sprawa już jest wyjaśniona - po kilku godzinach "Już jestem" zostało aktywowane.
To fajnie, mówiłem Ci, żebys poczekał do 24h

. Na przyszłość sugeruję trochę cierpliwości

. A już miałem porozmawiać z osobą, która Ci to robiła, że się nie popisała

. No nic, pewnie sie z Toba będzie jeszcze raz kontaktować, gdyz zleciłem mu ponowną weryfikację sprawy. To powiedz mu najwyżej, że juz działa.
qper pisze:jestem zadowolony, że się to udało zrobić.
Dostałem raport z wykonania zlecenia w Twojej sprawie. Podobno poruszono też różne tematy. Niektóre te kwestie przekazałem juz dalej, co powiedziałeś konsultantowi. Generalnie to mój naczelny konsultant do rozwiązywania "trudnych" przypadków

. Chyba nawet sie sprawdza

.
Robaas pisze:qper to mnie rozbawiła odpowiedź:) tak się zastanawiam czy zakrywanie nazwisk jest konieczne? może czas na listę "plejowych baranów biura obsługi"?
Przykro mi, ale ujawnienie danych osobowych jest niezgodne z obowiązującym prawem i osoba która łamie to postanowienie, jest narażona do poniesienia odpowiedzialności w myśl ustawy o Ochronie Danych Osobowych. To tak tylko informacyjnie, na potrzeby powższej opinii.
Robaas pisze:Adam K. syn Tomasza Kowalskiego został zatrzymany.... (dane przypadkowe) może to jest jakiś sposób?
Niestety, to też by nie przeszło, ponieważ w Sądzie, osoba która uważałaby, że ujawniono jej dane, bez trudu udowodniłaby powiązania, ponieważ jak wiadomo, padło określenie "syn", tak więc powiązanie jest oczywiste, więc i nazwisko również. Generalnie ja osobiście nie mam zamiaru nikogo ani przestrzegać przed jakimiś działaniami ani tym bardziej straszyć konsekwencjami. Tylko inforuję, że mogą być z tego powodu pewne skutki a co kto zrobi, to cóż, wybór należy do danej osoby.
qper pisze:Ostatnio porozmawiałem sobie z fajnym konsultantem z BOKu i twierdzi, że jednak daje.
Więc warto oceniać
Zdecydowanie popieram. Uwierzcie mi, że te ocena bardzo nam się przydają i bardzo was proszę o ich zamieszczanie, tym bardziej, że to nic was nie kosztuje i poświęcicie temu raptem góra 30 sekund. Pomyślcie, że dzięki temu możemy szybko wyeliminować np. osoby, które notorycznie popełniają błędy, co za tym idzie, jakość obsługi znacznie się poprawi (choć i tak uważam że nie jest zła), a przecież o to nam wszystkim chyba chodzi prawda?
Robaas pisze:Pajuch a to że czytać nie umie i ślepo wkleja gotowce nie na temat to tez wina pracodawcy? bo ja jednak obwiniłem za to osoby odpowiadające.
ZDECYDOWANIE tego nie popieram i choćby z tego powodu, warto oceniać pracę takiej osoby.
pakierhakierxd pisze:Gdyby wszyscy konsultanci byli tacy jak play4you to za każdym razem by max odemnie dostawali
Heh, dzięki

.. Zapewniam Cię jednak, że na wszystkich konsultantów, jacy pracują w Play, raptem góra 0,5% jest tych, za którzy są "gwiazdorami" na różnych portalach. Jednak takie osoby jeżeli zdarzyła im się "w
Pawelo300 pisze: lub baaardzo rzadko, są upominane (o szczegółach działań nie mogę mówić - to są wewnętrzne przepisy) a w stosunku do osób, gdzie notorycznie są zgłaszane nieprawidłowości lub ich oceny stale są słabe, wiadomo, z tymi osobami się rozstajemy. Jak widzicie zapewne, pewne "nazwiska" (czyt. inicjały) już się nie przewijają chocby na tym forum, co właśnie jest skutkiem między innymi tych ocen, o które was proszę a także wewnętrznej weryfikacji ich pracy.
Nie zapomnijmy proszę, że wielu Klientów wstawia np. "1" ale tylko dlatego, że ich sprawa jest niezasadna (np. odrzucona reklamacja), gdzie niestety, ale to jest prawda. Ich ocena wynika wówczas nie ze stanu samej obsługi, a z efektu końcowego całej sprawy. Oczywiście to tez bierzemy pod uwagę i w tym przypadku, ta "1" konsultantowi nie jest zaliczana, gdyż sprawę rozwiązał prawidłowo i nie jest to jego wina, że Klient nie zgadza się z odpowiedzią i dlatego wystawił taką a nie inną ocenę.
Pawelo300 pisze:Jakieś rady? Dzwonić do nich, iśc do salony czy siedzieć na dupie w domu i czekać?
Udaj się do Punktu Play a jak tam ci nie pomogą, to zrób zgłoszenie. Karta jest aktywna od razu a nie po iluś tam godzinach. To usługa może się aktywować (łącznie z taryfą) do 24h, ale nie karta. Ona jest automatycznie przypisana do określonego numeru telefonu lub usługi, która posiada już daną taryfę, więc dlatego nie trzeba czekać jakiegoś tam czasu na to.
Reasumując, jak w Punkcie wymienią Ci kartę i nadal nie będzie działało (po tej wymianie), to zrób zgłoszenie w tym punkcie a wcześniej zarejestruj dane (chyba że już jesteś zarejestrowany). Tylko zarejestrowani Klienci moga liczyc na rozpatrzenie zgłoszenia, więc wole o tym wspomnieć już teraz. Jak zrobisz to zgłoszenie (zakładając, że w Salonie Ci nie pomogą), napisz mi wówczas tu na forum numer tego zgłoszenia i postaram Ci się jakoś pomóc.
kuwejt pisze:szkodzicie nie tylko sobie jak i playowi który przez to nie może wyłapać tych niekompetentnych pracowników i ich doszkolić/zdyscyplinować.
ZDECYDOWANIE zgadzam się w tej opinii z Kuwejtem. Proszę Was o sprawiedliwą ocenę według waszego uznania (czy konsultant odpowiedział na temat, czy poruszył wszystkie wątki itp.). Proszę was tylko o jedno, jak sprawa jest niezasadna, nie musicie się oczywiście z tym zgadzać, ale jak już oceniacie, weźcie pod uwagę to, w jaki sposób była rozwiązywana przez pracownika i oceńcie działania TYLKO pod kątem wykonania jego pracy a nie jaki jest wynik ostateczny sprawy. Zawsze możecie się odwołać od rozwiązania, ale to już zupełnie co innego...
divhashmorex pisze:Teraz na przykład mam dwa zamknięte zgłoszenia i chyba mogę ocenić tylko ostatnie.
Możesz ocenić 2 i my już odpowiednio to zweryfikujemy. Nie mogę mówic jak to działa, ale uwierz mi, że ocena będzie odpowiednio przypisana. Jest tylko jeden warunek, musisz ją wydać ze swojego telefonu, dla którego było przypisywane to zgłoszenie. Jak masz np. 2 usługi a zgłoszenie dawałeś pod jednym z tych numerów (np. 790xxx001) a odpowiadasz z drugiego telefonu (np 790xxx002), to rzeczywiście tu będzie błąd i nie ustalimy prawidłowej oceny. Dlatego ważne też jest to, aby oceniac z takiego numeru, dla którego przypisane jest zgłoszenie.
divhashmorex pisze:btw, liczę na to że dodadza to do regulaminu. Nie ma to jak zmiana regulaminu w czasie umowy
Raczej nie liczyłbym na to

. Generalnie osobiście nie widzę powodu, dla którego miałby się zmienić regulamin, no ale tak jak juz mówiłem, nie mi jest oceniać kwestię internetu i szybkości i nnych zagadnień w tym temacie. Z mojej strony mogę wam powiedzieć, że blokad nie ma, no ale to jest moje zdanie i nie zamierzam Wam na siłę nic udowadniać i "wmawiać".
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.