• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 242 z 244
  • 1
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244

#482746  autor: rogmaniek
 17 cze 2011, 23:11
mkowalski pisze:W efekcie ich sieci zakłócają nasze, a złożyło się akurat tak, że trafili na częstotliwości Playa.
A mnie zastanawia, w jaki sposób objawiają się te zakłócenia? Typowe interferencje, czyli brak możliwości wykonania połączenia? Czy może, już w trakcie rozmowy, dochodzi do kwestii z jakością połączeń, np. zniekształcenia, trzaski, piski, itp.?
pakierhakierxd pisze:Głupi Ukraińcy
Rzeczywiście, to trochę nie fair, ze strony ukraińskich operatorów, że nie zwracają uwagi na takie kwestie techniczne.

POZdrawiam.

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#482773  autor: playonline
 18 cze 2011, 01:05
rogmaniek pisze:A mnie zastanawia, w jaki sposób objawiają się te zakłócenia? Typowe interferencje, czyli brak możliwości wykonania połączenia? Czy może, już w trakcie rozmowy, dochodzi do kwestii z jakością połączeń, np. zniekształcenia, trzaski, piski, itp.?
Przekraczajac granice polsko-slowacka odrazu zalapalem ich siec... Przekaraczajac granice slowacko-polska dlugo nie moglem zalogowac sie do Play...

#482785  autor: Ricki1980
 18 cze 2011, 07:13
Mam pytanie dotyczące promocji Grupon. Od dziś można teoretycznie zamówić modem za 109zł. Pytanie, czy Play stanie na wysokosci zadania, czy jednak napis wyświetlany na stronie sklepu "Wystąpiły następujące błędy:

Produkt Zestaw Play Online E173u Biały jest chwilowo niedostępny - nie można dodać do koszyka."
Będzie towarzyszył do końca promocji?

#482801  autor: KamaZ
 18 cze 2011, 10:04
rogmaniek pisze:
mkowalski pisze:W efekcie ich sieci zakłócają nasze, a złożyło się akurat tak, że trafili na częstotliwości Playa.
A mnie zastanawia, w jaki sposób objawiają się te zakłócenia? Typowe interferencje, czyli brak możliwości wykonania połączenia? Czy może, już w trakcie rozmowy, dochodzi do kwestii z jakością połączeń, np. zniekształcenia, trzaski, piski, itp.?
Pasmo EGSM 900 jest niby normalnie a nagle na 1-2 minuty znika, bo akurat ukraiński sygnał jest silniejszy i wtedy chwile trwa zanim przełączy na Plusa. 3G chodzi dobrze, ale gdy nie ma EGSM i zasięg zaczyna być słabszy to też chwilę trwa przelogowanie na Plusa. Ostatnio trochę lepiej jest niż 2 tygodnie temu albo wcześniej, ale też jeszcze nie tak jak było kiedyś. Tak wygląda sytuacja u mnie.
rogmaniek pisze:Rzeczywiście, to trochę nie fair, ze strony ukraińskich operatorów, że nie zwracają uwagi na takie kwestie techniczne.

POZdrawiam.
To państwo to w ogóle jest ewenement na skale europejską.

#482806  autor: rogmaniek
 18 cze 2011, 10:42
KamaZ pisze:Pasmo EGSM 900 jest niby normalnie a nagle na 1-2 minuty znika, bo akurat ukraiński sygnał jest silniejszy i wtedy chwile trwa zanim przełączy na Plusa.
Dziwne... Sygnał BTS'ów P4, jest jakby wyciszany/przytłumiany przez stacje ukraińskich operatorów? Dlaczego chwilami, a nie cały czas? Tak by się zmieniała propagacja fal, od strony ukraińskich operatorów? Jakoś sobie to inaczej wyobrażałem. Jeśli na pewno tak jest, to nie rozumiem wyłączania stacji E-GSM? Chyba, że będąc pod prawie samą stacją, zasięg BTS'a P4 "ginie", bo aż tak sieją ukraińscy operatorzy, z pokrywającymi się kanałami?
playonline pisze:Przekraczajac granice polsko-slowacka odrazu zalapalem ich siec... Przekaraczajac granice slowacko-polska dlugo nie moglem zalogowac sie do Play...
Nie od dziś wiadomo, że stacje zagranicznych operatorów sieją z większą mocą/dalej, niż stacje polskich sieci.

POZdrawiam.

O2 - Together is better!

#482811  autor: mkowalski
 18 cze 2011, 10:52
rogmaniek pisze:
playonline pisze:Przekraczajac granice polsko-slowacka odrazu zalapalem ich siec... Przekaraczajac granice slowacko-polska dlugo nie moglem zalogowac sie do Play...
Nie od dziś wiadomo, że stacje zagranicznych operatorów sieją z większą mocą/dalej, niż stacje polskich sieci.
Jakiś miesiąc temu sprawdzałem na granicy z Niemcami i to właśnie nasz sygnał szedł kilometr wgłąb Niemiec, a nie na odwrót ;) Więc zdarzają się i pozytywne sytuacje.

#482821  autor: rogmaniek
 18 cze 2011, 11:40
mkowalski pisze:Jakiś miesiąc temu sprawdzałem na granicy z Niemcami i to właśnie nasz sygnał szedł kilometr wgłąb Niemiec, a nie na odwrót Więc zdarzają się i pozytywne sytuacje.
To oczywiście dobrze :smt042 Chociaż, moim zdaniem, to i tak nie dużo. Gdyby tak z kilka, czy kilkanaście kilometrów, od polskiej granicy, mieć w Niemczech zasięg polskiej sieci, to byłoby bardzo fajnie :toothy9:

POZdrawiam.

O2 - Together is better!

#482822  autor: playonline
 18 cze 2011, 11:41
Cos pozytywnego. :) Kilka dni temu zauwazylem odpowiedz do reklamacji na niedzialajacy internet Play na karte przez niecale 2 dni. Zaskoczylem sie bo rekompensata to 50zl. W koncu jakas normalna. :)

#482827  autor: pakierhakierxd
 18 cze 2011, 11:54
Niezła rekompensata fajnie by było gdyby to można było przelać lub wykorzystać na rozmowy,smsy :D

Pozdrawiam :)

#482829  autor: playonline
 18 cze 2011, 12:04
pakierhakierxd pisze:Niezła rekompensata fajnie by było gdyby to można było przelać lub wykorzystać na rozmowy,smsy :D
Nie ma mnie w Polsce a rodzicom sie przyda. :) (numer jest zarejestrowany na mnie).

[ Dodano: 2011-06-18, 12:06 ]
PS Wczoraj znajomy dostal rekompensate z T-mobile 30 minut na polaczenia w roamingu. Dostal tylko dlatego, ze z BOK do niego zadzwonili i zjadlo za polaczenie 9zl. Tak wiec aby nie korygowac rzucili rekompensate 30 minut na polaczenia w roamingu. :)

#482834  autor: mkowalski
 18 cze 2011, 12:11
rogmaniek pisze:
mkowalski pisze:Jakiś miesiąc temu sprawdzałem na granicy z Niemcami i to właśnie nasz sygnał szedł kilometr wgłąb Niemiec, a nie na odwrót Więc zdarzają się i pozytywne sytuacje.
To oczywiście dobrze :smt042 Chociaż, moim zdaniem, to i tak nie dużo. Gdyby tak z kilka, czy kilkanaście kilometrów, od polskiej granicy, mieć w Niemczech zasięg polskiej sieci, to byłoby bardzo fajnie
Źle się wyraziłem. Kilometr od granicy był zasięg, ale po jego mocy wnioskuję, że był jeszcze spory kawałek dalej. Niestety nie miałem okazji tego sprawdzić.

#482880  autor: pakierhakierxd
 18 cze 2011, 13:42
Też dobrze 30 minut w roamingu

#482884  autor: KamaZ
 18 cze 2011, 13:47
rogmaniek pisze:Dziwne... Sygnał BTS'ów P4, jest jakby wyciszany/przytłumiany przez stacje ukraińskich operatorów? Dlaczego chwilami, a nie cały czas? Tak by się zmieniała propagacja fal, od strony ukraińskich operatorów? Jakoś sobie to inaczej wyobrażałem. Jeśli na pewno tak jest, to nie rozumiem wyłączania stacji E-GSM? Chyba, że będąc pod prawie samą stacją, zasięg BTS'a P4 "ginie", bo aż tak sieją ukraińscy operatorzy, z pokrywającymi się kanałami?
Sieją ich BTSy jak cholera. Zobacz sobie na mapie w jakiej odległości jest Tomaszów Lubelski od Rawy Ruskiej i Uhnowa. W Rawie Ruskiej BTSy są przy przejściu na sporej górce przy samej granicy.
 #482898  autor: play na karte
 18 cze 2011, 14:46
mam numer z play z ktorego korzystam do polaczen z internetem od ponad roku , numer na doladowania kupiony bez podpisywania zadnych umow , na poczatku podczas poleczen byl zasieg w kazdym miejscu a co za tym idzie szybki internet , potem poparu miesiacach zasieg zaczal slabnac i tak przez pare miesiecy zasieg do chwili obecnej byl juz tylko w jednym miejscu , na chwile obecna zasiegu nie ma wcale pisze usluga ograniczona , dzwoniac do biura obslugi i podajac numer z ktorego sie korzysta i na ktorym wystepuje problem z usluga odpowiedz jest zawsze ta sama poniewaz numer jest nie zarejestrowany dzial techniczny nic nie moze z tym zrobic , pytanie trzeba zadac dlaczego sa sprzedawane numery bez rejestracji skoro w razie jakiejs awarii najpierw trzeba numer zarejestrowac aby moc problem usunac .

#482900  autor: pakierhakierxd
 18 cze 2011, 14:59
Bo tak jest w Polsce każdy starter można kupić wszędzie co myślisz że pani w kiosku będzie z tobą podpisywała papierki :D

#482907  autor: play na karte
 18 cze 2011, 15:18
no i wlasnie po to kupulem starter w kiosku zeby papierkow nie podpisywac bo ja tego nie chce , to operator wymysla ze jak jest cos do zrobienia to wtedy aby zyskac na czasie wymyslaja zeby zarejestrowac numer ktory z gory byl wyprodukowany z takim zalozeniem aby go nie rejestrowac dla wygody kupujacego stad mozliwosc zakupu takich numerow w kioskach i sklepach , jak na to spojrzec to wyglada to tak jak by ten numer mial przez caly jego okres uzytkowania przykrecany stopniowo zaasieg w dol do zera teraz jest tylko komunikat usluga ograniczona , no i tak samo przykrecana przepustowosc z najszybszej hspa do zera

#482909  autor: qper
 18 cze 2011, 15:23
pakierhakierxd pisze:Bo tak jest w Polsce każdy starter można kupić wszędzie co myślisz że pani w kiosku będzie z tobą podpisywała papierki :D
Kolego w Hiszpanii tak robią. Pani z kiosku spisuje dane.

[ Dodano: 2011-06-18, 15:24 ]
play na karte pisze:no i wlasnie po to kupulem starter w kiosku zeby papierkow nie podpisywac bo ja tego nie chce , to operator wymysla ze jak jest cos do zrobienia to wtedy aby zyskac na czasie wymyslaja zeby zarejestrowac numer ktory z gory byl wyprodukowany z takim zalozeniem aby go nie rejestrowac dla wygody kupujacego stad mozliwosc zakupu takich numerow w kioskach i sklepach , jak na to spojrzec to wyglada to tak jak by ten numer mial przez caly jego okres uzytkowania przykrecany stopniowo zaasieg w dol do zera teraz jest tylko komunikat usluga ograniczona , no i tak samo przykrecana przepustowosc z najszybszej hspa do zera
nie operator wymyśla tylko takie jest prawo.
Jak ma ci pisemnie odpowiedzieć na reklamacje jak nie zna twojego adresu i danych?

#482911  autor: play na karte
 18 cze 2011, 15:28
ja kupilem dla wygody bez rejestracji i ani mi sie sni zeby isc i rejestrowac poprostu jest zgloszenie to trzeba cos z tym zrobic

#482913  autor: Ruben
 18 cze 2011, 15:36
qper pisze:nie operator wymyśla tylko takie jest prawo.
Jak ma ci pisemnie odpowiedzieć na reklamacje jak nie zna twojego adresu i danych?
play na karte pisze:ja kupilem dla wygody bez rejestracji i ani mi sie sni zeby isc i rejestrowac poprostu jest zgloszenie to trzeba cos z tym zrobic
W Heyah do złożenia zgłoszenia dotyczącego nie działania usługi czy nieprawidłowej taryfikacji itp. nie wymagają rejestracji. Wysyłasz maila i podajesz heyah kod (cztery cyfry kodu PUK) i wystarczy żeby się zajęli problemem. Nawet rekompensaty przyznają na niezarejestrowane numery. Odpowiedź w 99% przypadków w ciągu 24h. Widać można ;)
Dopiero jak nie zgadzasz się ze sposobem załatwienia sprawy to wysyłasz oficjalną reklamację i wtedy trzeba podać dane osobowe.
Ostatnio zmieniony 18 cze 2011, 15:40 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.

#482916  autor: play na karte
 18 cze 2011, 15:40
mi nie chodzi o pisemne odpowiedz ja dzwonie bezposrednio do operatora podaje numer na ktorym wystepuje problem i konczy sie na tym ze numer nie zarejestrowany i nic z tym zrobia
  • Strona 242 z 244
  • 1
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 1
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243