• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 241 z 244
  • 1
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244

#482435  autor: qper
 16 cze 2011, 15:26
Fajną mam informacje o nowej fakturze w play24

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

[ Dodano: 2011-06-16, 20:02 ]
Kolejne dziwactwo nowego play24 - niekończąca się klepsydra...

Obrazek

#482480  autor: Robaas
 16 cze 2011, 20:05
Witam,
czy jest w play jakaś inna usługa niż "Notka SMS" która informuje o próbie połączenia podczas gdy jestem niedostępny? chodzi mi o opcję bezpłatną dla osoby dzwoniącej do mnie. opcja zajętości odpada mam aktywne połączenie oczekujące.
I jeszcze jedno czy to normalne, że przy wyłączonej poczcie i notce gdy numer jest niedostępny słychać kilka krótkich sygnałów i kończy połączenie? nie ma komunikatu, że numer jest poza zasięgiem sieci?
Pozdrawiam

#482482  autor: qper
 16 cze 2011, 20:14
Robaas pisze:Witam,
czy jest w play jakaś inna usługa niż "Notka SMS" która informuje o próbie połączenia podczas gdy jestem niedostępny? chodzi mi o opcję bezpłatną dla osoby dzwoniącej do mnie. opcja zajętości odpada mam aktywne połączenie oczekujące.
I jeszcze jedno czy to normalne, że przy wyłączonej poczcie i notce gdy numer jest niedostępny słychać kilka krótkich sygnałów i kończy połączenie? nie ma komunikatu, że numer jest poza zasięgiem sieci?
Pozdrawiam
Jest inna usługa,
jeżeli wyłączysz tel. i ktoś próbuje się połączyć wówczas po włączeniu otrzymasz wiadomość SMS z numerem oraz godziną połączenia. Automatycznie po włączeniu telefony dzwoniący dostanie wiadomość, że jesteś już w zasięgu.

Więcej poczytasz na http://www.play.pl/pl/obsluga-klienta/u ... w-zasiegu/

Jeżeli wyłączyłeś notkę i wszystkie poczty to z automatu powinieneś mieć włączone te dwie usługi, które opisałem.

Wszystko jest bezpłatne dla obu stron.

Co do drugiego tematu.
Powiem tak, nie musisz się przejmować. Powinien być komunikat lektora ale czasem go nie ma.
Z tego co zauważyłem jeżeli obie osoby są na zasięgu macierzystym PLAY to jest komunikat, w przypadku plusa czasami go nie ma. Ta sytuacja jest tylko w momencie kiedy nie odbierasz przez 30 sek.

W pozostałych przypadkach jak np wyłączony tel. komunikaty lektora powinny obowiązkowo być.
Sprawdź czy tak jest.

#482483  autor: playonline
 16 cze 2011, 20:16
A wiec jak obiecalem - filmik.

Jakosc slaba bo Wrzuta niezle to skompresowala... Czas zalozyc konto na YT.. ;)

FILMIK
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 20:39 przez playonline, łącznie zmieniany 1 raz.

#482486  autor: qper
 16 cze 2011, 20:21
playonline pisze:A wiec jak obiecalem - filmik.

Jakosc slaba bo Wrzuta niezle to skompresowala... Czas zalozyc konto na YT.. ;)

FILMIKFILMIK
Może to głupio zabrzmi a próbowałeś czyścić cash przeglądarki?

Wyczyść wszystko w Firefoxie i sprawdź czy tak się dzieje.
Dla pewności możesz jeszcze użyć innej przeglądarki np Chrome i zobaczyć jak tam działa.

U mnie na dwóch różnych panelach działa bez problemu.

Nie wiem czy używasz adblocka ale możliwe, że jakieś filtry zaktualizowali i też coś blokuje.

#482489  autor: Quetzal
 16 cze 2011, 20:37
qper pisze: Nie wiem czy używasz adblocka ale możliwe, że jakieś filtry zaktualizowali i też coś blokuje.
Nie wiem jak z bramką sms (bo jej nie używam) ale adblock mi kiedyś zablokował to i owo na stronie banku.
Od tego czasu usunąłem wszystkie aktualizacje - w adblocku sam ustawiam filtry - przynajmniej wiem co jest blokowane.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 20:38 przez Quetzal, łącznie zmieniany 1 raz.

#482490  autor: playonline
 16 cze 2011, 20:37
qper pisze:Może to głupio zabrzmi a próbowałeś czyścić cash przeglądarki?
Wszystko jest ok z moim kompem. Lapek nowiutki.. :) Poza tym nie tylko na tym kompie tak dzis mialem. Inne przegladarki pokazywaly dokladnie to samo, nie uzywam adblocka itp. Po jakiejs godzinie wszystko wrocilo do normy. No prawie. Gdyz zamiast przycisku "zaloguj" widocznego po zalogowaniu byl juz "wyloguj". No ale jak w niego kliknalem to "wyrzucil" sie blad Playowy, ze w chwili obecnej dana opcja jest niedostepna. Po kilkunastu minutach wszystko wrocilo do normy. Nawet bilingi dzialaja. PS Zanim wrzuce cos tutaj (jakis blad) to sprawdze to dokladnie (na tyle ile moge). Mam do dyspozycji kilka kompkow z roznymi systemami i telefony wiec bawic sie moge. ;)

PS Sprawdzilem dzialanie Play24 i bramki nawet na kompie gdzie wczesniej nie byla strona Play odpalana.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 20:40 przez playonline, łącznie zmieniany 1 raz.

#482491  autor: qper
 16 cze 2011, 20:39
Quetzal pisze:
qper pisze: Nie wiem czy używasz adblocka ale możliwe, że jakieś filtry zaktualizowali i też coś blokuje.
Nie wiem jak z bramką sms (bo jej nie używam) ale adblock mi kiedyś zablokował to i owo na stronie banku.
Od tego czasu usunąłem wszystkie aktualizacje - w adblocku sam ustawiam filtry - przynajmniej wiem co jest blokowane.
Jasne, że blokuje, w szczególności banery nawet te na play24 co są po prawej.
Dlatego ja zawsze sobie dodaje kilka stron do wyjątków, żeby nie blokował banków, gamila, playa i innych :)

[ Dodano: 2011-06-16, 20:44 ]
playonline pisze:Wszystko jest ok z moim kompem. Lapek nowiutki.. Poza tym nie tylko na tym kompie tak dzis mialem. Inne przegladarki pokazywaly dokladnie to samo, nie uzywam adblocka itp. Po jakiejs godzinie wszystko wrocilo do normy. No prawie. Gdyz zamiast przycisku "zaloguj" widocznego po zalogowaniu byl juz "wyloguj". No ale jak w niego kliknalem to "wyrzucil" sie blad Playowy, ze w chwili obecnej dana opcja jest niedostepna. Po kilkunastu minutach wszystko wrocilo do normy. Nawet bilingi dzialaja. PS Zanim wrzuce cos tutaj (jakis blad) to sprawdze to dokladnie (na tyle ile moge). Mam do dyspozycji kilka kompkow z roznymi systemami i telefony wiec bawic sie moge.
Znowu pomieszali w tych systemach i wszystko się sypie.
Tak to już jest.

Pamiętasz ten brak loga PLAY na tronie modernizacyjnej o którym pisałem?.
We wszystkich przeglądarkach pojawia się niewczytany obrazek a na Firefoxie pojawia się zwykły napis play

Wniosek - powinno być tam normalne logo ;)

Podobnie jest z xtra numerem

Obrazek

#482496  autor: playonline
 16 cze 2011, 20:50
Firefox:

Obrazek

IE:

Obrazek

Oczywiscie przegladarki zaktualizowane.

#482498  autor: qper
 16 cze 2011, 20:54
playonline pisze:Oczywiscie przegladarki zaktualizowane.
playonline pisze:
Haha a nie mówiłem ;)

Pamiętam jak ten baner wyglądał

#482515  autor: Robaas
 16 cze 2011, 22:22
qper: niestety u mnie to tak nie wygląda.
Właśnie wyłączyłem telefon i zacząłem testy:
- z TP sygnał dźwiękowy przerywany, taki jak przy zajętości ale większa częstotliwość
- z voipa "Przepraszamy ale nie możemy zrealizować połączenia" lub jak wyżej
- z Orange "Przepraszamy ale nie możemy zrealizować połączenia"
- z Play 3 szybkie sygnały

chyba nie do końca powinno to tak wyglądać? po włączeniu telefonu zero informacji o połączeniach. Numer był przenoszony w poniedziałek z Orange, wyłączałem pocztę głosową i notkę sms, w telefonie aktywne przekazy gdy zajęte i gdy nieosiągalny na nr 790998729 i nie chcą się dać wyłączyć.

edit: zmieniłem numer na 790998725 i już działa, chyba przy wyłączaniu usług nie zmienił sie numer przekazów i przez to problem.

#482524  autor: ukefake
 16 cze 2011, 23:04
kto jest z podkarpacia? podobno play ma tam spore problemy LINK. Jak wygląda sytuacja w szczególności z internetem?

#482528  autor: qper
 16 cze 2011, 23:15
Robaas pisze:qper: niestety u mnie to tak nie wygląda.
Właśnie wyłączyłem telefon i zacząłem testy:
- z TP sygnał dźwiękowy przerywany, taki jak przy zajętości ale większa częstotliwość
- z voipa "Przepraszamy ale nie możemy zrealizować połączenia" lub jak wyżej
- z Orange "Przepraszamy ale nie możemy zrealizować połączenia"
- z Play 3 szybkie sygnały

chyba nie do końca powinno to tak wyglądać? po włączeniu telefonu zero informacji o połączeniach. Numer był przenoszony w poniedziałek z Orange, wyłączałem pocztę głosową i notkę sms, w telefonie aktywne przekazy gdy zajęte i gdy nieosiągalny na nr 790998729 i nie chcą się dać wyłączyć.

edit: zmieniłem numer na 790998725 i już działa, chyba przy wyłączaniu usług nie zmienił sie numer przekazów i przez to problem.
Wina ich systemów. Po wyłączeniu notek i poczty powinno się wszystko przestawić. Ty zrobiłeś to ręcznie. Ale każdy sposób jest dobry

Update.

Nawiasem mówiąc podobny problem pojawił się z dnia na dzień na kilku moich numerach ale sprawa jest w toku - wyjaśniam to.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2011, 23:19 przez qper, łącznie zmieniany 1 raz.

#482529  autor: playonline
 16 cze 2011, 23:15
Ok i konto na YT jest... ;) Ci co wrzuty odpalac nie moga to teraz maja na YT... ;)

LINK

#482569  autor: patrix-83
 17 cze 2011, 11:32
PlayForYou

Mam prośbę do Ciebie, przyśpiesz rozwiązywanie 3 poniżej wymienionych zgłoszeń ponieważ na rozwiązanie ich czekam już ponad miesiąc lub prawie miesiąc, to jakaś kpina:
1. Zgłoszenie nr 30736096 - czekam od dnia 11.05.2011.
2. Zgłoszenie nr 31164985 - czekam od dnia 23.05.2011.
3. Zgłoszenie nr 31799136 - czekam od dnia 10.06.2011.

Pomimo że zgłaszałem przez play24 prośbę o szybsze rozwiązanie zgłoszeń nr 30736096 i 31164985 to nic to nie pomogło.

PlayForYou zdziałaj coś w tym temacie.

#482611  autor: qper
 17 cze 2011, 15:17
Patryk83żółwik pisze:PlayForYou

Mam prośbę do Ciebie, przyśpiesz rozwiązywanie 3 poniżej wymienionych zgłoszeń ponieważ na rozwiązanie ich czekam już ponad miesiąc lub prawie miesiąc, to jakaś kpina:
1. Zgłoszenie nr 30736096 - czekam od dnia 11.05.2011.
2. Zgłoszenie nr 31164985 - czekam od dnia 23.05.2011.
3. Zgłoszenie nr 31799136 - czekam od dnia 10.06.2011.

Pomimo że zgłaszałem przez play24 prośbę o szybsze rozwiązanie zgłoszeń nr 30736096 i 31164985 to nic to nie pomogło.

PlayForYou zdziałaj coś w tym temacie.
play4you zniknął ;)

jeżeli cię to pocieszy to mnie też tak długo rozpatrują zgłoszenia...

#482664  autor: wilk78
 17 cze 2011, 18:20
ukefake pisze:kto jest z podkarpacia? podobno play ma tam spore problemy LINK. Jak wygląda sytuacja w szczególności z internetem?
Nie wiem jak przy granicy z Ukrainą ,ale u mnie w pasie nadgranicznym ze Słowacją wszystko hula ,także internet.

#482711  autor: mkowalski
 17 cze 2011, 21:43
wilk78 pisze:
ukefake pisze:kto jest z podkarpacia? podobno play ma tam spore problemy LINK. Jak wygląda sytuacja w szczególności z internetem?
Nie wiem jak przy granicy z Ukrainą ,ale u mnie w pasie nadgranicznym ze Słowacją wszystko hula ,także internet.
Ze Słowacją nie ma takich problemów.

Problem z Ukrainą jest taki, że nie zwracają uwagi na to, jakich częstotliwości używają Polacy w rejonie granicy. W efekcie ich sieci zakłócają nasze, a złożyło się akurat tak, że trafili na częstotliwości Playa.

#482717  autor: pakierhakierxd
 17 cze 2011, 21:55
Głupi Ukraińcy ;-)

Pozdrawiam :)

#482721  autor: mkowalski
 17 cze 2011, 22:11
A z ciekawości, nie orientuje się ktoś czy takie właśnie sytuacje nie są jakoś regulowane prawem międzynarodowym? W granicach UE nie ma takiego problemu bo łatwo jest to wymusić przepisami, ale jak wygląda sytuacja w relacji właśnie Polska-Ukraina?
  • Strona 241 z 244
  • 1
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 1
  • 239
  • 240
  • 241