• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 25 z 40
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 40

#328421  autor: deni28s
 09 kwie 2009, 22:24
u mnie w pracy jest podobnie
szef ma swoje wymagania ale nie moze napisac w ogloszeniu np. ponizej takiego wieku i tak dalej bo to jest dyskryminacja
a ze i tak nie zatrudni osoby nie spelniajacych jego kryteriow to normalka

#328629  autor: annm1986
 10 kwie 2009, 20:52
deni28s pisze:szef ma swoje wymagania ale nie moze napisac w ogloszeniu np. ponizej takiego wieku i tak dalej bo to jest dyskryminacja
z tym sie zgodze jest to dyskryminacja jak mozna rekrutowac osoby po wieku czy wygladzie to jest poprostu...(nie bede brzydko pisac bo nie mozna :wink: )

PoZdRaWiAm...:)

#328631  autor: DejwiD
 10 kwie 2009, 20:54
to skoncze za Ciebie
annm1986 pisze:po wieku czy wygladzie to jest poprostu...
biznes..

#328638  autor: annm1986
 10 kwie 2009, 21:01
DejwiD pisze:annm1986 napisał/a:
po wieku czy wygladzie to jest poprostu...
biznes..
wiesz ja nie wygladam na bostwo a sprzedaz dosc dobrze mi idzie wiec nie zawsze mozna sie tym sugerowac.....do pracy powinna byc przyjeta osoba ktora bedzie umial sprzedac produkt a nie ekstra laska czy lasek (hehe) ktory bedzie zbywal klientow..

#328743  autor: dechomenon
 11 kwie 2009, 11:38
wiec kogo sie przyjmie w danym salonie zależy od właściciela..i jego wizji firmy! jak jest napaleniec to przyjmie młode hot laski, a jak nastawiony na biznes to poszuka z doświadczeniem dobrego sprzedawcy!

#328753  autor: annm1986
 11 kwie 2009, 12:25
wlasnie i o to chodzi zeby w salonie robily kompetentne osoby, dobrze wykonujace swoje obowiazki a nie osoby ktore cie zleja.... :wink:

#328816  autor: dechomenon
 11 kwie 2009, 17:26
annm1986 pisze:wlasnie i o to chodzi zeby w salonie robily kompetentne osoby, dobrze wykonujace swoje obowiazki a nie osoby ktore cie zleja.... :wink:

są dwa typy ludzi pracujących w salonach, APH itp. Pierwsi to po prostu tacy co szukali pracy i akurat im sie nawinęła w POS-ie, tacy ludzie nie wiążą się z telekomunikacją na dłużej, po prostu pracują bo coś trzeba robić jak jeszcze zarabiają 1200zł to tym bardziej nie chce im się pogłębiać wiedzy. I takie osoby można bardzo często spotkać w salonie, w momencie rekrutacji mogło to nie wyjść, osoba wydaje sie kompetentna, wygadana, więc trzeba zatrudnić.

drugi rodzaj ludzi to takie osoby, dla który praca jest zarazem hobby, zainteresowaniem(jak dla mnie) chętnie zdobywa taka osoba wiedzę, i jest skora do pomocy. Ja swojego czasu pracując w pos-ie musiałem wszystko wiedzieć, albo dążyłem do tego co się dzieje u operatora. Nie wyobrażałem sobie sytuacji, że przyjdzie klient i zacznie mnie zaginać (owsze mogę czegoś nie wiedzieć nie jestem wszechwiedzący) ale 90% problemów i spraw klientów jest identyczna.

taka rada mała, jak piszecie CV zawsze warto wspomnieć, że słyszeliście, albo mieliście styczność ze ścieżką sprzedaży, są wam znane standardy itp. Warto taki argument podać, no ale musi mieć jakieś pokrycie, ale wystarczy wpisac w google standardy sprzedaży i tam zasięgnąć języka. Jeżeli nigdy wcześniej nie mieliśmy szkolenia. Zasada jest prosta każdy operator ma standardy sieci, obsługi klienta itp. Dla potencjalnego pracodwacy osoba, która umie pracować wg. takich wytycznych, standardów ma bardzo duże szanse, że dostanie prace, chociaż na okres próbny(tak z reguły dają)

#328828  autor: annm1986
 11 kwie 2009, 18:33
dechomenon pisze:taka rada mała, jak piszecie CV zawsze warto wspomnieć, że słyszeliście, albo mieliście styczność ze ścieżką sprzedaży, są wam znane standardy itp. Warto taki argument podać, no ale musi mieć jakieś pokrycie, ale wystarczy wpisac w google standardy sprzedaży i tam zasięgnąć języka.
to jest bardzo dobry sposob chiciaz mi nie potrzebny bo pracuje w centrali orange...wiec sama prawde napisze ...heheh

moja rozmowa wygladala w ten sposob ze musiala osobie mnie rekrutujacej sprzedac dwa telefony chociaz nigdy wczesniej nie mialam z tym stycznosci i tak pracuje juz prawie rok...heheheh

#337307  autor: czerwien
 25 maja 2009, 20:13
Myślę o pracy w Plusie jako telemarketer. Są teraz ich ogłoszenia, że poszukują ludzi.

Ale mam też takie pytanie: czy w miarę łatwo jest pozyskać minimum 15 klientów (biznesowych) miesięcznie? :/ Bo jeśli tylu się nie pozyska, to praca się nie opłaca...a jeżeli 15 lub więcej, to uważam, że jest w porządku. Czy ktoś może mi napisać, co sądzi na ten temat, co słyszał lub wie z włąsnego doświadczenia?

#337320  autor: In.ka
 25 maja 2009, 20:59
- Łatwo :smt028
czy taka odpowiedz Cię satysaskcjonuje?

- Nie łatwo :roll:
Jaka więc Twoja decyzja? 8)

Jeśli faktycznie interesujesz się tym stanowiskiem, na Twoim miejscu inaczej skonstruowałabym pytanie: jak pozyskać 15 klientów miesięcznie 8)
Imo kazda praca się opłaca-nawet ta w którą trzeba na początku "inwestować.

Popracuj nad swoim podejściem, bo z obecnym masz marne szanse :wink:

#337378  autor: inthend
 26 maja 2009, 09:01
Jeśli się starasz i poważnie podchodzisz do dzwonienia, to nie jest to problemem. W sumie sam nie wiem czy łatwiej w indywidualnych czy w biznesie, ale w indywidualnych gdzie pracuje nie ma z tym żadnego problemu :) A gdzie chcesz się zatrudnić? W SPSie? W porządku tam jest ;]

#337384  autor: Artur051
 26 maja 2009, 10:00
Witam,
mam następujące pytanko. Niedaleko mojej miejscowości szukają sprzedawcy PLAY. Tak się składa, że szukam pracy tylko na okres do końca września (bo potem studia). Oni natomiast szukają kogoś na stałe. I tu moje pytanie brzmi: Czy jeślibym się nie przyznał im, że szukam pracy tylko na pewien okres czasu i na przykład bym pod koniec września się zwolnił to grożą mi jakieś konsekwencje? (Pytam, gdyż jestem laikiem w tych sprawach ;])

#337385  autor: marcinb
 26 maja 2009, 10:06
Artur051 pisze:Witam,
mam następujące pytanko. Niedaleko mojej miejscowości szukają sprzedawcy PLAY. Tak się składa, że szukam pracy tylko na okres do końca września (bo potem studia). Oni natomiast szukają kogoś na stałe. I tu moje pytanie brzmi: Czy jeślibym się nie przyznał im, że szukam pracy tylko na pewien okres czasu i na przykład bym pod koniec września się zwolnił to grożą mi jakieś konsekwencje? (Pytam, gdyż jestem laikiem w tych sprawach ;])
To zależy jak byłaby skonstruowana umowa którą podpisałbyś z pracodawcą. W umowach o pracę jest tylko zazwyczaj okres od do świadczenia stosunku pracy i również okres wypowiedzenia w przypadku wcześniejszego rozwiązania umowy. Np. miałbyś okres wypowiedzenia 2 tygodnie więc w połowie września składasz wypowiedzenie i tyle. Tak mi się przynajmniej wydaje. Chyba, że wymyślają jakieś skomplikowane umowy. Nie orientuje się jak to teraz jest bo ostatnią swoją umowe podpisywałem kilka lat temu.
A co do charakteru pracy to biorąc pod uwagę Twoje zaangażowanie w PR tego operatora to wróżę Ci karierę w tej firmie. :-)

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#337386  autor: Artur051
 26 maja 2009, 10:20
Dzięki wielkie ;]

#337413  autor: czerwien
 26 maja 2009, 13:37
In.ka pisze:- Łatwo :smt028
czy taka odpowiedz Cię satysaskcjonuje?

- Nie łatwo :roll:
Jaka więc Twoja decyzja? 8)

Jeśli faktycznie interesujesz się tym stanowiskiem, na Twoim miejscu inaczej skonstruowałabym pytanie: jak pozyskać 15 klientów miesięcznie 8)
Imo kazda praca się opłaca-nawet ta w którą trzeba na początku "inwestować.

Popracuj nad swoim podejściem, bo z obecnym masz marne szanse :wink:
A więc jak pozyskać 15 klientów biznesowych???
I to jeszcze takich, co już mają komórki, a ja mam ich zachęcić do następnych... (przynajmniej tak zrozumiałam z tego, co mi powiedziano...)

#337415  autor: DevilishChaos
 26 maja 2009, 14:16
czerwien pracowalem na sluchawce w orange blisko rok... powiem jedno ciezki kawalek chleba a g... pieniadze z tego. DLaczego? sprzedac 15 sluchawek przy takiej konkurencji (firm dzialajacych w imieniu W3, jest naprawde sporo).... W dodatku zawsze stoisz na straconej pozycji jesli klient chce poprosic o przyjaz przedstawiciela...
Ja kiedy zaczynalem w tej branzy ponad 2,5 roku temu, bylo ok, srednio w miesiacu dalo rade sprzedac nawet do 30 sluchawek... na koniec byla juz taka lipa ze wynik 10-15 bylo ciezko osiagnac...

#337418  autor: inthend
 26 maja 2009, 14:37
zależy od propozycji, którą obecnie oferujecie. Nie wiem co tam teraz mają w biznesie, natomiast jeśli jest Promocja Saturacyjna nadal, to da się to sprzedać (dodatkowa aktywacja, natomiast pakiet 2000 minut na wszystkie posiadane obecnie telefony). Natomiast jeśli chodzi o indywidualnych - oferujemy konwersje mixów na abonament, no i czasami się nawet udaje ;]

#337420  autor: marcinb
 26 maja 2009, 15:15
inthend pisze:Natomiast jeśli chodzi o indywidualnych - oferujemy konwersje mixów na abonament, no i czasami się nawet udaje ;]
A o co chodzi z przenoszeniem z mixa na abo? Konsultant coś z tego ma?
Do znajomych ostatnio właśnie w tej sprawie telefonowano i nic się nie zmieniło oprócz przejścia z mixa na abo (okres umowy itp., oprócz samej oferty oczywiscie).

Macie z tego jakies profity?

#337505  autor: inthend
 26 maja 2009, 20:40
tak, jest to liczone jak nowa aktywacja - tak do stawki godzinowej jak i do premii
Przy czym chodzi o mixplusa po promocji oczywiście, Ty piszesz o mixie w trakcie promocji?

#337579  autor: marcinb
 27 maja 2009, 07:40
inthend pisze:tak, jest to liczone jak nowa aktywacja - tak do stawki godzinowej jak i do premii
Przy czym chodzi o mixplusa po promocji oczywiście, Ty piszesz o mixie w trakcie promocji?
Oj nie odpowiem na to pytanie. znajomi mają mixa i pewnego dnia zatelefonowano do nich z propozycją przejścia na abonament. Dziwiliśmy się skąd takie nagłe zainteresowanie 'centrali'. A tu się okazuje, że ktoś wyrabiał plan? :)

• Strona 25 z 40
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 40
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25