tomektg pisze:play4you2 wiesz może co się dzieje z Play'em we Wrocku i w stronę Sycowa (wzdłuż trasy E-8), sieć od kilku dni głupieje,
Sprawa jest aktualnie weryfikowana. Sądzę, że za klka dni powinno być wszystko ok.
ppp1ppp pisze:czy planowane jest przyśpieszenie procesu wystawiania e-faktury - 10 dni to lekka przesada
Oj, chyba lekko przesadziłeś z tym terminem

. Zapewniam cię, że nie trwa to tyle. Juz wyjaśniam, na czym to polega.
Dla przykładu, weźmy Okres Rozliczeniowy "do pierwszego". Faktury są zazwyczaj generowane 3 dnia od rozpoczęcia nowego Okresu Rozliczeniowego. Po ich wygenerowaniu w systemie, "tworzą" się fv papierowe i te elektroniczne. Niemniej jednak, musimy "przerobić" je na odpowiedni format, zgodny z przepisami, czyli taki, jaki otrzymujecie. Po tej operacji (trwa ona około 3 - 4 dni od daty wygenerowania się faktury w systemie) te elektroniczne fv są wysyłane na konta Play24. E - awizo rzeczywiście może "przyjść" trochę później, ale fv przesłane na konta Play24 z pewnością nie. wyjątkiem jednak jest zdarzenie, że po drodze "trafi" się weekend, to rzeczywiście, tomoże się wydłużyć o te 2 dni, ale zapewniam Cię, że nie trwa to 10 dni.
Są jeszcze jedne przypadki, że ta fv moze być później wyatawiona, ale to już bardzo rzadjkie i dotyczą bardzo małej grupy osób, gdzie zauważono jakieś "błędy" systemowe i trzeba tą fv poprawić, wówczas może się zdarzyć, że jest to wystawiane później, ale o tym jest Klient informowany na fv (obrazie fv), jak ją do niego dostarczymy.
Reasumując, nie ma potrzeby "przyspieszania" wystawiana e - faktur, gdyż czas ten jest zgodny z przyjętymi założeniami i obowiązującymi przepisami.
playonline pisze:U mnie ostatnio pojawila sie dokladnie 10 dni po rozpoczeciu nowego cyklu rozliczeniowego.
Jeżeli tak się zdarzyło, zrób zgłoszenie do weryfikacji. Z pewnością nie mogło to być 10 dni, no chyba że, stało się jedno z czynności, które opisałem powyżej. W każdym innym przypadku, nie ma mozlwości, abyś dostał ją po 10 dniach.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.