• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 24 z 71
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 71

#745397  autor: marcin2468
 01 wrz 2014, 15:22
Kartę mam usim (od razu dostałem), jestem w zasięgu LTE (łódź), telefon to model lg d620r; takie małe dopowiedzenie w sprawie poprzedniego postu. Czytałem że trzeba zadzwonić na bok nju, ale się nie do dzwoniłem.

#746009  autor: macc
 03 wrz 2014, 17:46
pizza smaczna, cola też, nju z rachunkiem sobie weź. omomomomomomom! tu o tym: http://www.njumobile-pizzaicola.pl/

#746018  autor: johnq
 03 wrz 2014, 18:15
Przenoszę swój numer do nju mobile za około 2 tygodnie, może szykuje się jakiś ciekawy bonus z tego tytułu oprócz pizzy i coli? ;)

Co do samego przejścia, jedna rzecz mnie nurtuje. Zamierzam korzystać z pakietu 700 mb za 7 zł - czy wystarczy aktywacja tego pakietu raz, by w kolejnych cyklach rozliczeniowych aktywował się on automatycznie czy jednak trzeba będzie zawsze o tym pamiętać?

#746029  autor: Polonit
 03 wrz 2014, 18:31
Niestety ale trzeba pamiętać ;-)

#746119  autor: lakers67
 03 wrz 2014, 22:24
johnq pisze:Przenoszę swój numer do nju mobile za około 2 tygodnie, może szykuje się jakiś ciekawy bonus z tego tytułu oprócz pizzy i coli? ;)

Co do samego przejścia, jedna rzecz mnie nurtuje. Zamierzam korzystać z pakietu 700 mb za 7 zł - czy wystarczy aktywacja tego pakietu raz, by w kolejnych cyklach rozliczeniowych aktywował się on automatycznie czy jednak trzeba będzie zawsze o tym pamiętać?
Zapewne jeśli potrzebujesz internetu to posiadasz smarfon`a.
Najprostszy sms sheduler i voilà :D

pzdr.
lakers67

#747508  autor: marcin2468
 09 wrz 2014, 14:38
Dzisiaj po dwóch tygodniach, mogę używać LTE w nju na kartę ( miejscowość łódź ).
Wyniki średnio:
ping 40
download 30 mb/s
upload 10mb/s

#747519  autor: user_delete26
 09 wrz 2014, 15:17
U mnie też dobrze trybi. Przynajmniej jest ;)

#747666  autor: Rysiob
 10 wrz 2014, 08:22
Może być ciężko. Ja składałem wniosek 10.08, a numer przeniesiono 21.08. Kurier był 13.08.

#747679  autor: columbo
 10 wrz 2014, 09:27
Normalnie - jeśli Tmobile dostanie moje wypowiedzenie przed początkiem okresu rozliczeniowego (w tym przypadku do 16) to nie załapię się już na październik.

#747683  autor: Micho
 10 wrz 2014, 09:36
Normalnie to obowiązuje 30 dniowy okres wypowiedzenia. :)

#747684  autor: ahmed
 10 wrz 2014, 09:40
masz okres rozliczeniowy np. 15 września. dzisiaj skłądasz wyp. umowa zakończy się 15 października.

#747691  autor: mikkel
 10 wrz 2014, 10:06
Jeżeli jest mało czasu to ja bym złożył wypowiedzenie z przeniesieniem do prepaida i wtedy można szybko bez okresu wypowiedzenia przenieść numer.

#747699  autor: Zbuntowany
 10 wrz 2014, 10:39
Chce przenieść numer z heyah na karte, czyli musze zaznaczyc ,że dotychczasowy operator to T-mobile?Interesuja mnie tylko rozmowy na komorki ,czy moge odrazu zaznaczyc usługe "Do komórkowych za 19 zł"Czy aktywowac ją recznie po przeniesieniu?Na stronie jest taka informacja:
- Poniżej wybierz aktywację usługi "do komórkowych za 19zł" jeżeli wybrałeś nowy numer, migrujesz z oferty nju na kartę albo przechodzisz z oferty Orange.
- Zleć samodzielnie włączenie usługi po aktywacji planu docelowego nju buzz jeżeli przenosisz numer od innego operatora. Możesz to zrobić wysyłając SMSa o treści AKT pod bezpłatny numer 80113.

#747704  autor: mikkel
 10 wrz 2014, 10:54
Jeżeli będziesz miał taką opcję przy składaniu wniosku to ja bym zaznaczył. Jeśli nie to i tak będzie kilka dni numer tymczasowy i w tym czasie można włączyć.
Tu wogóle chodzi o to że jak przenosisz numer z innej sieci (nie orange) to masz numer tymczasowy i taryfę tymczasową w której ta usługa domyślnie jest wyłączona. Żeby włączyć to musisz najpierw przejść na normalną taryfę co jest możliwe nawet na numerze tymczasowym no i wiąże się z opłatą tych 9zł (chodzi mi o kwotę minimalną). W taryfie tymczasowej nie ma opłaty minimalnej ale też wszystkie połączenia są naliczane normalnie i nie jest to zatrzymywane po osiągnięciu 19/29złotych.

#747724  autor: columbo
 10 wrz 2014, 12:20
mikkel pisze:Jeżeli jest mało czasu to ja bym złożył wypowiedzenie z przeniesieniem do prepaida i wtedy można szybko bez okresu wypowiedzenia przenieść numer.
Chyba nie. Wczoraj o to pytałem na infolinii T. Też mi się wydawało, że jak przeniosę do prepaida Tmobile to uniknę 30dniowego okresu wypowiedzenia. Umowa to umowa - zapis jest, że ma być okres wypowiedzenia i już. Oczywiście mogę przenieść szybciej (umowa jest na czas nieokreślony) ale i tak musiałbym zapłacić jeszcze jeden abonament

#747727  autor: Blank
 10 wrz 2014, 12:52
Takie pytanko.

Czy w nju na kartę, również mieliście problem z wyłączeniem poczty głosowej z poziomu telefonu?
Wczoraj wyłączałem jednemu znajomemu i nie dało się wyłączyć ani podanym kodem, ani nie dało się wyłączyć przekierowań.
Jedyny sposob polegał na wylączeniu usługi z poziomu strony internetowej. Zlecenie wyłączenia nastąpiło około 18, poczta została wyłączona około 23, a do dzis w "Moje konto" jest "Usługa w trakcie zmiany" :D

Swoją drogą, coś się zmieniło, czy Orange nie potrafi nawet zastanowić się jakie usługi są dostępne w taryfie na karcie? Chodzi mi o "Połączenie Oczekujące", które rzekomo można włączyć, a z tego co pamiętam ta super nowoczesna usługa nie jest dostępna w prepaidzie Orange...

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#747729  autor: macc
 10 wrz 2014, 12:55
mikkel pisze:W taryfie tymczasowej nie ma opłaty minimalnej ale też wszystkie połączenia są naliczane normalnie i nie jest to zatrzymywane po osiągnięciu 19/29złotych.
[center]nju tymczasowy[/center]

W nju tymczasowym korzystasz ile chcesz, a i tak nie zapłacisz więcej niż:

19/29 zł za rozmowy do wszystkich
9 zł za SMS-y i MMS-y do wszystkich
19 zł za dostęp do internetu (3 GB na pełnej prędkości)

Jak nie korzystasz z telefonu nie zapłacisz nic. Taki jest plan nju tymczasowy.
Limit wydatków na połączenia dotyczy krajowych połączeń na numery komórkowe i stacjonarne.
Limit wydatków na SMS-y i MMS-y dotyczy wysyłania wiadomości do krajowych sieci komórkowych.

W planie nju tymczasowy:

cena za minutę 0,19 zł
cena za SMS 0,09 zł
cena za MMS 0,19 zł
cena za 1 MB 0,19 zł (taktowanie co 100 kB)"

W planie nju tymczasowy nie są dostępne usługi dodatkowe.[center][/center]

#747736  autor: Liquid
 10 wrz 2014, 13:30
macc pisze:
mikkel pisze:W taryfie tymczasowej nie ma opłaty minimalnej ale też wszystkie połączenia są naliczane normalnie i nie jest to zatrzymywane po osiągnięciu 19/29złotych.
[center]nju tymczasowy[/center]

W nju tymczasowym korzystasz ile chcesz, a i tak nie zapłacisz więcej niż:

19/29 zł za rozmowy do wszystkich
9 zł za SMS-y i MMS-y do wszystkich
19 zł za dostęp do internetu (3 GB na pełnej prędkości)

Jak nie korzystasz z telefonu nie zapłacisz nic. Taki jest plan nju tymczasowy.
Limit wydatków na połączenia dotyczy krajowych połączeń na numery komórkowe i stacjonarne.
Limit wydatków na SMS-y i MMS-y dotyczy wysyłania wiadomości do krajowych sieci komórkowych.

W planie nju tymczasowy:

cena za minutę 0,19 zł
cena za SMS 0,09 zł
cena za MMS 0,19 zł
cena za 1 MB 0,19 zł (taktowanie co 100 kB)"

W planie nju tymczasowy nie są dostępne usługi dodatkowe.[center][/center]
Obecnie w taryfie "nju tymczasowy" jest dokładnie jak pisze macc. Przed taryfą "nju tymczasowy" była kiedyś inna taryfa, nie pamiętam jej nazwy i w niej było że wszystkie połączenia są naliczane normalnie i nie są zatrzymywane koszty po osiągnięciu 19/29złotych.

#747743  autor: ahmed
 10 wrz 2014, 14:09
czy przy przeniesieniu numeru trzeba samemu włączyć 19zł do komórkowych i aktywować przenoszony numer ? Ba stronie nju jest napisane że przeniesienie nastąpi po 6 m-cach, chyba że zlecisz usługę zmiany, jak to w praktyce wygląda tzn. kiedy nr tymczasowy zostanie zastąpiony numerem przenoszonym ?

i pytanie off topic - czy white mobile ma lepszy zasięg od nju ?
  • Strona 24 z 71
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 71
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24