• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 230 z 244
  • 1
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 244

#479712  autor: qper
 04 cze 2011, 15:03
Znowu bilingi wysiadły...

Ostatnie wpisy z 02.06 a jest już 4.06...

#479722  autor: Quetzal
 04 cze 2011, 16:26
Już od dwóch dni bilingi bardzo wolno się aktualizowały (kilka godzin) - piałem o tym chyba w czwartek, a terasz wysiadły kompletnie.

A co do problemów z komunikacją to może Plus jest przeciążony. Nie wiem dlaczego, ale pomimo pełnego zasięgu macierzystego Playa internet od kilku dni, a może już ponad tydzień łączy mi tylko i wyłącznie w roamingu Plusa i mam wrażenie, że choć to tylko 2g, to jednak na nadajnikach Playa chodziło szybciej.

#479741  autor: kartusa
 04 cze 2011, 18:13
P4U: czy mógłbyś mi pomóc w sprawie poruszanej w zgłoszeniach: 30617122 i 31525797 ?
W wielkim skrócie: serwis (wysyłka poprzez salon Play) uszkodził telefon. Jest po terminie przeznaczonym na naprawę. Zażądałem wymiany na nowy sprawny model, BOK polecił zgłosić się do punktu Play z odpowiednim pismem do serwisu (Play ma pośredniczyć) ale panie w salonie odmówiły przyjęcia pisma.
Z góry serdeczne dzięki za pomoc.

Philips Savy DB -> Siemens C35i -> Siemens MT50 -> SE T310 -> Nokia 3120 -> SE K508 -> (Samsung Z400 + SE K510) -> Nokia E71 -> LG Swift 7

#479742  autor: forum_tg
 04 cze 2011, 18:16
problemy dalej są, sieć wariuje, niby pokazuje ze zasięg jest, a gdy się nawiązuje połączenie to czasami nagle pokazuje ze brak sieci.
kiedy skonczą się te problemy, dziś sobota, a nie ma możliwości komunikacji.

#479771  autor: pakierhakierxd
 04 cze 2011, 22:36
Wiecie co szkoda że w play nie wprowadzą obok kodów do play24,automatycznego biura obsługi(darmowego) tak jak w innych sieciach dzięki czemu by mniej mieli obciążone play24 i może mniej by się wieszało ....,brakuje czasem tego ;).Ale może kiedyś ktoś wpadnie na taki pomysł;D

Mogli by też zrobić darmowy dostęp do play 24 w telefonie;p

#479773  autor: Quetzal
 04 cze 2011, 22:53
pakierhakierxd pisze: Mogli by też zrobić darmowy dostęp do play 24 w telefonie;p
Przy obecnych cenach pakietów internetowych i dostępnych w nich ilości danych wg mnie można uznać, ze Play24 jest darmowe (o ile tylko ktoś ma telefon z obsługą ssl3 i 3g, a sądzę, ze takie aparaty ma zdecydowana mniejszość klientów Play)

Ja prywatnie uważam, ze mogliby raczej zainwestować w sama Platformę - to nie jest zabawne, ze co dwa tygodnie wysiadają bilingi, a co 3 tygodnie są problemy z aktywacją usług.

#479779  autor: pakierhakierxd
 04 cze 2011, 23:25
Działa komuś play 24 w telefonie z androidem bo ja sobie nie mogę poradzić sobie z konfiguracją wpisuję tak jak dla profilu internet i nie działa a chciałbym sprawdzać stan konta itp online,fajnie to działało w wave a w desire nie działa ;(

Jak komuś działa to może poda mi swoje ustawienia "play wap"
Dzięki:D

#479784  autor: Quetzal
 04 cze 2011, 23:34
To znaczy nie działom Ci Play24 czy nie działa w ogóle profil "Internet" bo Twój post rożnie można rozumieć?

#479785  autor: dkf
 04 cze 2011, 23:35
play4you2 pisze:Jak dobrze kojarzę, już kiedyś zajmowałem się jakąś Twopją sprawą związaną z Umową i okazało się, że jednak nie miałeś racji i z tego co pamiętam, zostało Ci to bardzo dobrze wyjaśnione.
a jednak źle pamiętasz..
play4you2 pisze:Sugeruję jedynie dokładne zapoznanie się z Regulaminem Promocji i Regulaminem Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych
ja również Tobie to sugeruje, z uwzględnieniem tego że play przyznał mi rację, (dwukrotnie, co zresztą mam na piśmie) w sprawie nieprawidłowości jakie miały miejsce ze strony konsultanta play.. Nigdzie w regulaminie nie ma słowa o indywidualnych ustaleniach przy zawieraniu umowy w trakcie rozmowy telefonicznej, no i nie ma także słowa o tym że takowe rozmowy nie są wiążące.
play4you2 pisze:Przypominam Ci równiez o tym, że jeżeli uważasz, że zostałeś oszukany lub w stosunku do Twojej osoby zostały dokonane czyny niezgodne z prawem na zawartej Umowie, masz w tej sytuacji prawo do złożenia sprawy do sądu, właściwego w Twoim miejscu zamieszkania z pozwu cywilnego. Wówczas Sąd, w trybie administracyjnym określi stanowisko właściwe dla tej sprawy. Z naszej strony sprawa jest zamknięta.
hm... Chyba masz rację.. Czas zrobić Wam koło pióra, tym bardziej że już ponad dwa lata temu bezczelnie wmawialiście mi kłamstwo, a potem okazało się że dwoje Waszych konsultantów pisało nieprawdę w oficjalnych pismach, co też będe w stanie udowodnić, biorąc pod uwage fakt iż mam wszystko na piśmie, łącznie z tym że ostatecznie po pół roku walki przyznajecie sie do winy.. Ponieważ troche się tego zebrało, to będzie co rozpatrywać..

Dziwi mnie jeszcze jeden fakt.. Nikt jakoś nie naskakuje na oszusta, za to na oszukanego chętnie... To tak jak z utartym stereotypem gwałciciela.. Nie zrobił by tego, gdyby kobieta go nie prowokowała, więc jest bardziej winna od niego..

#479791  autor: ukefake
 04 cze 2011, 23:57
dkf pisze: mam wszystko na piśmie, łącznie z tym że ostatecznie po pół roku walki przyznajecie sie do winy.. Ponieważ troche się tego zebrało, to będzie co rozpatrywać..
skoro tamte sprawy są wyjaśnione więc nie ma żadnego powodu by do nich wracać, chyba że chcesz się przechwalać.
Poza tym proponuję bieżącą sprawę zgłosić UKE. Jeśli masz jakieś "kwiatki" w playowych odpowiedziach, i to na piśmie, to tym dla ciebie lepiej.

#479809  autor: pakierhakierxd
 05 cze 2011, 06:18
Internet mi działa ale jak wchodzę na play 24 sprawdzić stan konta to mówi że nie ma takiej strony, na moim poprzednim telefonie też tak było jak wchodziłem nie przez profil wap.

#479813  autor: playonline
 05 cze 2011, 08:41
pakierhakierxd pisze:Internet mi działa ale jak wchodzę na play 24 sprawdzić stan konta to mówi że nie ma takiej strony, na moim poprzednim telefonie też tak było jak wchodziłem nie przez profil wap.
Play24 -> profil Internet
Playnet -> profil WAP (Playnet tylko na WAP dziala).

Niektore sluchawki obsluguja tylko profil Internet. Zobacz czy twoj obsluguje WAP.

#479836  autor: Rezo
 05 cze 2011, 10:13
Witam. Mój znajomy spotkał się z dość uciążliwym problemem - nie potrafi sobie poradzić z zablokowaniem połączeń z numerów zastrzeżonych. Poradziłem mu włączenie usługi ACR - jest aktywna, oraz zablokowanie połączeń tego typu z poziomu telefonu (samsung corby). Niestety te zabiegi nie pomogły. Na infolinii Play dowiedział się że musi zgłosić sprawę na policję. Czy to już ostateczne rozwiązanie czy można coś jeszcze zrobić w tej sprawie ?

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#479845  autor: pakierhakierxd
 05 cze 2011, 11:03
Niektórych numerów jak banki itp. nie da się zablokować,jeszcze o czymś takim jak zgłoszenie numeru prywatnego na policję nie słyszałem,zresztą wogóle nigdy nie słyszałem takie rozwiązania;p
chyba że ktoś kogoś nęka i wobec tego to jest stalking;p
 #479867  autor: wiktor
 05 cze 2011, 11:51
Play4you prosze o rozwiązanie problemu z tego zgloszenia nr 31089460

#479878  autor: mkowalski
 05 cze 2011, 12:16
Rezo pisze:Poradziłem mu włączenie usługi ACR - jest aktywna, oraz zablokowanie połączeń tego typu z poziomu telefonu (samsung corby). Niestety te zabiegi nie pomogły.
To znaczy? Mimo ACR-u nadal dostaje połączenia przychodzące z nieznanego numeru? Zakładam tu, że nie dotyczy to połączeń przekierowanych, bo dla nich ACR nie działa. Taka sytuacja jest możliwa, jeśli dzwoniący ma w swojej sieci jakąś starą centralę telefoniczną, lub jeśli połączenie jest z zagranicy.
pakierhakierxd pisze:Niektórych numerów jak banki itp. nie da się zablokować
Da się. I właśnie od tego jest ACR. Banki zwykle dzwonią do klientów z numerów zastrzeżonych, ale po aktywacji ACR-u muszą pokazywać swój numer, inaczej połączenie się nie uda.

#479886  autor: pakierhakierxd
 05 cze 2011, 12:47
Niektórzy mają tak że nr zastrzeżony nie jest zależny od nich i wtedy się ktoś połączy ....

#479923  autor: ppp1ppp
 05 cze 2011, 16:22
bilingi znowu wariują :(

#479944  autor: playonline
 05 cze 2011, 17:38
mkowalski pisze:Da się. I właśnie od tego jest ACR. Banki zwykle dzwonią do klientów z numerów zastrzeżonych, ale po aktywacji ACR-u muszą pokazywać swój numer, inaczej połączenie się nie uda.
Niektorych polaczen nie zablokujesz a wiesz dlaczego? Bo ACR dotyczy tylko blokady polaczen przychodzacych (i tutaj uwaga) zastrzezonych a jezeli ktos nie ma wlaczonego CLIR'a tylko nie dostarcza numeru do centrali (np. brak dostarczanych numerow zza granicy, niektore instytucje, niektore VOIPy, etc) bo takowego nie posiada to nie zastrzezesz. Mowi sie trudno. Telefony i operator blokuja numery a nie centrale osob wykonujacych polaczenie...
Rezo pisze:Na infolinii Play dowiedział się że musi zgłosić sprawę na policję.
Na policje? W zadnym wypadku, no chyba, ze bylby to stalking.
Widocznie jakis bank czy inna instytucja bardzo lubi twojego kolege. :)

Zachecam do zapoznania sie z info o usludze Blokada Polaczen Przychodzacych Z Numerow Zastrzezonych. LINK

Polecam tez zapoznanie sie z Prawem Telekomunikacyjnym (LINK ) Art. 171 ust. 2 pkt. 3
"abonentowi wywoływanemu – możliwość eliminacji dla połączeń przychodzących
prezentacji identyfikacji linii wywołującej, a jeżeli taka prezentacja
jest dostępna przed rozpoczęciem połączenia przychodzącego
, także możliwość
blokady połączeń przychodzących od abonenta lub użytkownika stosującego
eliminację prezentacji identyfikacji linii wywołującej."

W skrocie - jezeli dzwoniacy wlaczyl CLIR (czyli MUSI posiadac numer telefonu) to zablokujesz, w innym wypadku nie. Co do telefonu to niektore rozrozniaja brak numerow na ZASTRZEZONY i NIEZNANY.

Proste. Mam nadzieje, ze teraz bedzie jasne wszystko.

[ Dodano: 2011-06-05, 17:42 ]
ppp1ppp pisze:bilingi znowu wariują :(
No, tak od 3 dni? ;)

#479946  autor: pakierhakierxd
 05 cze 2011, 18:02
Ja tam w telefonie mam blokadę jak coś-android więc mi nawet ta usługa nie potrzebna ale ja muszę mieć numery prywatne odblokowane chociaż ich nie lubię ponieważ siostra ma prywatny i czasem do mnie dzwoni,tak samo bank i teraz szukam pracy więc też dzwonią z prywatnego jak coś
  • Strona 230 z 244
  • 1
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 244
  • 1
  • 228
  • 229
  • 230