playonline pisze:Jakas czesc na pewno tak ale dyskutowac o tym na forum nie zamierzam.
No ja również. Po prostu, mała dygresja z mojej strrony na temn temat
piotros.org pisze:tylko czemu w zgłoszeniu tego nie potrafią konsultanci napisać, tylko podają, że już powinno działać, a nie działa...
Jak wspomniałem, nie wszystkie usługi działają w ten sposób, tzn. że najpierw musi być aktywowana rekomp. a później aktrywują się te, które sam chciałeś włączyć. Być może rzeczywiście "coś" już powinno działać, a z różnych innych przyczyn się nie uruchomiło. Trudno mi to teraz ocenić. Niemniej jednak, zasada raczej jest taka, że aktywacja różnych usług następuje "szeregowo", od najstarszej, do najwcześniej zleconej.
piotros.org pisze:Play4You, dzięki za przekazanie...
Nie ma sprawy. Bardziej się ucieszę, jak już opisywane przez Ciebie utrudnienia ustąpią.
rikitiki pisze:mam mały wniosek racjonalizatorski, który myślę play4you mógłby przekazać do odpowiedniego działu.
Szczerze powiedziawszy, wszystko zależy od tego, kto jaką ofertę chce. W większości przypadków oferujemy swoje telefony przy sprzedaży telefonicznej oraz tej salonowej, jednak jeżeli Klient mówi, że ma już telefon, nie wypytujemy się, czy ma SIM Lock, czy też nie. Jest to kwestia indywidualna danej osoby. Rozumiem, że Twoją ideą jest to, aby potem Klient miał świadomy wybór, ale i tak ma. Zauważ proszę, że dokonuje takiego wyboru już w chwili, gdy tą Umowę zawiera. Na dodatek, istnieje również coś takiego, jak "dziesięciodniówka" (jeżeli Umowa była na odległość, zawierana np. przez telefon), w ramach której, może bez konsekwencji rozwiązać Umowę, jeżeli stwierdzi że coś jest nie tak. Nie musi nawet podawać z jakiego powodu. Po prostu odsyła Umowę i już. O tym jest informowany również w przesyłce. Zasada 10-dniówki nie dotyczy Umów zawartych w Salonie.
Jeżeli mimo tego, nadal korzysta z usług (nie rezygnuje z Umowy) a potem składa reklamację, że jego telefon, który zakupił gdzieś indziej (u innego Operaotra) ma blokadę, to wybacz, ale taka sprawa wówczas jest uznawana za niezasadną.
Powiem jeszcze tak, że każdy ma prawo udać się do Operatora i po wypełnieniu kontraktu, dany Operaotr powinien zdjąć tą blokadę. Co do ewentualnych opłat za zdjęcie blokady, to niestety, ale takie informacje już należy uzyskać u konkretnego Operatora.
Reasumując, obecny system sprzedaży działa prawidłowo, ale dziękuję za Twoją sugestię.
playonline pisze:P4Y czy jezeli przesle do Was (na nowy adres korespondencyjny aby bylo szybciej) plyte z filmem wideo gdzie udowadniam, ze na 2 telefonach smsy sie nie wysylaja a w billingu sa naliczone, to jestescie w stanie to zweryfikowac?
Nie musisz wysyłać filmu, wsytarczy zgłoszenie. Czy ta sprawa dotyczy również wiadomości Play to Play? Zrób proszę zgłoszenie na to i przekażę je do Działu Sieci.
playonline pisze:Juz wczesniej filmik jeden zamiescilem tutaj
Wiem, podesłałem link do konkretnych osób. Niestety, nie dostałem informacji, czy coś zrobiono. Podejrzewam jednak, że sprawę mimo wszystko zweryfikowano. No ale żeby było wszystko jak należy, niestety, potrzeba na to zgłoszenie.
playonline pisze:P4Y jak mozesz to przepchnac: zgloszenie 31497691. Po 22:00 wszystkie smsy zaczely idealnie wychodzic i co ciekawe nawet raporty podostawalem... do smsow, ktore nie wyszly...
Ok, przekażę.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.