muchakk pisze:Wy nigdy nie mówicie lub nie macie oficjalnych informacji o rzeczach które przedstawiają waszą sieć w złym świetle.
Otrzymałeś już odpowiedź ode mnie w tej kwestii w innym poście i nie sądzę, abym mógł coś więcej dodać w tym temacie. Sprawa jest wyjaśniana i póki co, nic się nie da z tym przyspieszyć.
dreapheus pisze:Od ponad doby mam problem z aktywacją pakietu 30 za 10 w play fresh.
Jeżeli nadal nie możesz tego aktywować, zrób zgłoszenie techniczne.
pawcio444 pisze:Czy jeżeli dezaktywuję w Play24 te usługi np. teraz, to promocja skończy się z najbliższym okresem rozliczeniowym,
Odłączenie nastąpi ostatniego dnia cyklu rozliczeniowego, w którym zleciłeś dezaktywację.
pawcio444 pisze:A te 6 miesięcy promocji, to pełne miesiące,
w tym przypadku zapewne jest to tzw. "6+", czyli jak podpisywałeś 'umowę np. 15 dnia danego miesiąca, to aktywacja minut następuje zazwyczaj dnia nastepnego (proporcjonalnie do zakończenia dni w Twoi cyklu rozliczeniowym) a od nowego Okresu Rozliczeniowego, mnasz pełne minuty i jest to 1 z 6 miesięcy, w których te minuty jeszcze otrzymujesz. Mam nadzieję, że chyba jasno to wytłumaczyłem

. Mówiąc krótko masz pełne 6 miesięcy plus "x" dni od daty aktywacji do końca miesiąca, w którym zawarłeś tą Umowę.
grarmi pisze:Jak mam to rozumieć?
Że pierwsze muszę wygadać "nieograniczone" minuty żeby móc korzystać z pakietu 600 smsów?
Nie. Jeżeli posiadasz Pakiet SMS on rozlicza się oddzielnie. Jak dzwonisz do Play, to wtedy idzie z tego salda, w innym przypadku, z innych sald. Zależy jaką posiadasz ofertę i jakie masz ewentualnie Pakiety.
piotros.org pisze:Play4You już jakiś czas temu została zauważona prawidłowość,
Nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałem, ale chodzi o to, że nie możesz nic dodatkowo aktywować, jak cfzekasz na rekompensatę? Jeżeli o to chodzi, to niestety, ale tak jest skonstruowany system. Nie aktywujesz kilku usług dodatkowych (zależy też jakich), zanim nie zostanie przyznana Ci rekompensata, którą chciałeś, aby aktywować Ci ją w wybranym terminie. To nie jest błąd.
muchakk pisze:Wychodzi na to, że nie wymyśliłem sobie tej awarii, a wasz dział techniczny nie wie co się dzieje z siecią....
Zapewniam Cię, że dział techniczny doskonale wie, co się dzieje i żadnej awarii nie ma. Jak juz wspomniałem, całą sprawa nie jest wynikiem naszego działania, tylko kwestii niezależnych od nas. Sprawa jest wyjaśniana. Przykro mi, ale nic więcej nie mam do dodania w tym temacie.
piotros.org pisze:Wracając jednak do problemów w mojej lokalizacji, to nadal one występują będąc w zasięgu 3G Play'a...
Ok, przekazałem.
playonline pisze:Play4You tak sobie wlasnie siedze i zastanawiam sie,
Twoje sugestie przekazałem, ale czy zostaną wprowadzone, niestety tego nie wiem. Jednak dzięki za spostrzeżenia. Z pewnością przyadadzą się w planowaniu "na przyszłość".
potargany pisze:Drogi Playu
Nadal nie ma odpowiedzi na zgłoszenie o nr 29934802 ( rozpatrywane ) więc poszło kolejne o nr 31385741
Dziś juz zgłoszenia zostaną zamknięte. Otrzymasz odpowiedź na zadane przez Ciebie pytanie.
qper pisze:Play4You chciałbym, żebyś potwierdził stanowisko konsultanta ze zgłoszenia 31364816.
Hmm... Powiem Ci szczerze, nie zastanawiałem się nad tym, kiedy taki komunikat się pojawia, jakoś nie miałem osobistej potrzeby analizy tej sprawy i słyszenia jakiś komunikatów

. Wydaje mi się, że jednak on powinien pojawiać się właśnie wtedy, jak ktoś jest poza zasięgiem. Nie wydaje mi się, żeby wcześniej był taki komunikat, jak ktoś nie odbierał. No ale zaznaczam, że nie jestem pewny i nie weryfikowałem tego. To taka moja odpowiedź "na szybko".
Z ciekawości zrobiłem mały test i rzeczywiście, po "nieodebranym" połączeniu po prostu jest cisza. Natomaist jak ktos wyłączy tel., taki komunikat pojawia mi się od razu (chyba, że jest poczta).
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.