menes pisze:Witam,
Niedługo przenoszę nr do play i mam zamiar wziąć telefon dla brata.
Generalnie to skupiłbym się na potrzebach, jakie ma brat względem telefonu. Jeżeli zamierza używać go do "standardowych" tylko funkcji, to typowy smartfon raczej nie będzie mu potrzebny, wtedy rzeczywiście warto kupić "coś tradycyjnego". Jeżeli jednak brat chce mieć pełną swobodę i maksymalnie wykorzystywać swój telefon, to moim subiektywnym zdaniem, można wybrać coś z Samsunga, HTC lub Nokii. Osobiście używam Samsunga Wave 8500 i jak dla mnie jest rewelacyjny, ale korzystam również z HTC Desire. Zastanów się też nad tym, jaki system Cię interesuje. Jak zapewne się orientujesz, Samsung będzie miał BADA, Nokia Symbiana a HTC Androida. Wybierz co byś chciał. Jak dla mnie BADA jest o tyle dobra, że jest bardzo stabilna, no ale znam też bardzo zagorzałych fanów Androida, który również nie jest najgorszym systemem. W moim osobistym rankingu, Symbian plasuje się na samym końcu, no ale to tylko moja subiektywna ocena.
Reasumując, przemyślcie co chcecie od telefonu i na naszej stronie masz opisy wszystkich dostępnych modeli, ich możliwości i wybierzcie konkretny. Co do baterii, raczej większość telefonów przy "zwykłym" użytkowaniu powinna wytrzymać 3 dni na baterii. Niestety, częste korzystanie z internetu poprzez telefon, z pewnością spowoduje krótszą żywotność baterii. Przy moim użytkowaniu Samsunga, średnio wytrzymuje 1,5 do 2 dni a uważam, że bardzo intensywnie go używam (poczta, internet, wideo rozmowy, zwykłe rozmowy, częste transmisje danych itp.).
piotros.org pisze:Chciałem się zapytać, czy nie macie ostatnio problemów z siecią w Warszawie, a konkretniej na Zaciszu?
Dowiadywałem się i nie stwierdzono żadnych usterek na Zaciszu. Raporty wysyłane z BTS są prawidłowe. Fajnie że zrobiłeś zgłoszenia, to będą mogli to zweryfikować. Co do Plusa, to niestety, ale w tym przypadku Ci nie pomożemy, gdyż nie mamy dostępu do danych z ich infrastruktury. Jedynie co robimy, to na bieżąco przekazujemy im informacje, że są jakieś nieprawidłowości i oni to wówczas weryfikują, no ale to wszystko co można zrobić w tym temacie.
qper pisze:play4you udało Ci się coś dowiedzieć w moim temacie?
Z tego co się orientuję, chyba juz dostałeś odpwoiedź na swoje pytania?
Pajuch pisze:Kiedy zamierzacie platformę bilingowa zrobić jak trzeba?
No ale nie wiem, co mamy robić, skoro działa prawidłowo. Wszystko rozlicza się zgodnie z założeniami. Twoje wątpliwości mogą budzić inne kwestie. Często jest tak (co jest normalne), że rezerwowane są jakieś środki, w określonej ilości (zależy od wykupionego Pakietu lub rozliczenia z Cennika). Jak przestajesz korzystać, środki te są zwalniane (ich pozostała część), ale może być tak, że przestajesz korzystać z internetu, ale za powiedzmy pół minuty znowu się łączysz i jest tak, że te zarezerwowane środki jeszcze się nie uwolniły a już jest następna sesja i następna rezerwacja a tamta zwalnia się w trakcie twojego korzystania (nie wiem, czy to jest zrozumiałe), no ale to prawidłowe działanie. Oczywiście dane też są odpowierdnio "zaokrąglane", w zależności, ile ich pobrałeś. Oczywiście mam nadzieję, że wiesz, że dane z Pakietu nie są rozliczane co 1 kB, tylko w określonej ilości (opisuje to dany Regulamin lub Cennik). Tak więc, jeżeli pobrałeś np. 89 kB a rozlicza się co 100, wówczas z konta pobrane zostanie 100 kB itd.
Reasumując, platforma działa prawidłowo, a jeżeli uważasz że są nieprawidłowości, zrób po prostu zgłoszenie. Nie upieram się, że na 1000% zawsze jest ok, być może, podkreślam, być może, znajdzie się jakaś 1 czy 2 sesje, gdzie mogło "coś" nie tak się zaokrąglić lub rozliczyć, ale to baaaaardzo rzadkie przypadki. Jak wspomniałem, zawsze możesz zrobić zgłoszenie i zweryfikować dane rozliczenie.
Pajuch pisze:Nadmienię, ze można ominąć QOS i ssać do bólu dopóki połączenie nie padnie.
Oj, nie sądze, aby tak było, no ale jak Tobie się to udało... No to tylko pogratulować

.
doktor pisze:Z góry dziękuję za zainteresowanie.
Ok, przekazałem. Nie jestem co prawda technikiem, ale te dane chyba nie są takie złe. No ale jak mówiłem, technikiem nie jestem, więc informację przekazałem

. Dzięki za info.
sql pisze:Play4you tutaj jest raport działania numeru 112 w poszczególnych sieciach komórkowych:
Znam ten raport. Wypowiedź w tym temacie złożył nasz Rzecznik na swoim blogu. Ja w związku z tym nie mam nic więcej do dodania w tym zakresie.
BOZIAsa pisze:jak dzwoniłam do biura obsługi poinformowano mnie że nie jest im znany bliższy termin dostępności ARCa
Zachęcam do cyklicznego śledzenia blogu naszego Rzecznika (blogplay.pl), gdyż tam co jakiś czas, jest informacja od Rzecznika jakie telefony udostępniamy w sieci i zazwyczaj są też od razu Cenniki tych telefonów w poszczególnych taryfach.
playonline pisze:Play4You - wlasnie o tym pisalem... Nadal brak przycisku WYLOGUJ...
Już zgłosiłem to wcześniej. Niestety, nie mogę tego przyspieszyć. Postaram się dowiedzieć, co robią w tym temacie i czy w ogóle można coś z tym zrobić.
Karlos20 pisze:W ramach podpisanego kontraktu można zmienić plan taryfowy, ale WYŁĄCZNIE z niższego na wyższy - nigdy odwrotnie. Więc można zmienić SD 29 na SD 59.
Potwierdzam, ale należy też pamiętać, że istnieje mozliwość utracenia np. przyznanych upustów w ramach zawartej Umowy (o ile jakieś były) w wyniku takiej zmiany. Oznacza to, że dostaniemy "zwykłą" ofertę bez żadnych dodatkowych promocji, które np. są dostępne jak dla Klienta podpisującego nową Umowę w danej ofercie.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.