Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Model telefonu
molibden pisze: ↑27 gru 2019, 15:45No i choćby dlatego warto jednak dowód zastrzegać. Mnie przerażała wizja podpisania przez kogoś umowy u kuriera spreparowanym dowodem. Przeciez kurier ma zerowe pojęcie o sprawdzaniu oryginalności dowodu i nie ma zresztą takiego obowiązku bo on ma potwierdzić dane a nie obowiązek potwierdzenia autentyczności dokumentu.
Jakie przestępstwo? Podpisanie umowy z pełnomocnictwa nie jest zadnym przestępstwem. Kłopot to mógłby mieć kurier który o to w ogóle nie zapytał bo jak kolega wyzej napisał kurierzy biorą na siebie odpowiedzialnosć w tym zakresie.Na publicznym forum chwalić się że popełniło się kilkukrotnie przestępstwo...
molibden pisze:Ja za ojca podpisywałem się wielokrotnie przedstawiając jego dowód.
Nie pamiętam - Ja przenosiłem gdzieś w okolicach 2014/15 z abonamentu w Tmobile od razu na kartę. Jestem już trochę zamotany w tym wszystkim. Wiem że kiedyś potrzebowałem scany dowodów ale czy to był VM to głowy nie dam.Przy przenosinach nie jest potrzebny numer dowodu, pod warunkiem, że to prepaid. W formularzu Virgin też go, chyba, nie ma.