• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 23 z 29
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 29

#651017  autor: macc
 29 lip 2013, 17:36
W najbliższym czasie chcę przenieść numer główny (mamy) z plusa do nju mobile, ale czytając o wyłączeniach w nju zacząłem się zastanawiać.

W związku z tym mam pytanie

- za co numer może zostać zablokowany w nju mobile podczas normalnego codziennego korzystania z telefonu?

W redbull mobile no limit abonament są takie same przygody?

Kurde nie wiem czy moja mama poradzi sobie z siecią play i przełączaniem między sieciami,wyrzucaniem numerów playa z orange czy playa z plusa. Żeby przypadkiem telefon nie był czesto wylogowany z sieci.Obawiam się trochę tego roamingu krajowego w telefonie użytkowanym przez osobę mało zaawansowaną technologicznie.

#651033  autor: KA
 29 lip 2013, 19:18
Moja mama ma nju od 2 miesięcy, moja żona też. Oba telefony "obsługuję" i oprócz skaczącego zasięgu Orange (po modernizacji w Wa-wie) żadnych problemów nie zauważyłem. Żona osiąga limit 29 zł po ok. tygodniu, czyli przez ponad trzy tygodnie rozmawia "za darmo", dzwoni do różnych sieci i na stacjonarne, wysyła trochę smsów. Net testowałem (żadna z nich nie używa), brało z pakietu prawidłowo. Rachunki też prawidłowo.
Daleko mi do fana Orange, nie mam i nie planuję mieć u nich swojego numeru (z powodu zasięgu, wolę Play lub Virgin i w razie czego przestawić na roaming), ale te opowieści o wyłączaniu, złodziejskim naliczaniu itp. to zapewne promil użytkowników, w tym nabijacze minut, a trafiają się też opinie na zamówienie konkurencji - weź to pod uwagę, ale decyzja i tak należy do Ciebie.

#651076  autor: macc
 29 lip 2013, 21:54
dzieki za podpowiedzi.jeszcze mam chwile na podjęcie decyzji więc cierpliwie przeczekam i będę śledził forum a sytuacja w ofertach zmienia się z dnia na dzień jak w kalejdoskopie.

#651079  autor: KA
 29 lip 2013, 22:08
Oczywiście dwa posty wyżej pisałem o nju z rachunkiem, karta nju to w sumie całkiem inna usługa, raczej dość "dziwna", chyba dla bardzo małej grupy.

#651093  autor: Blank
 29 lip 2013, 22:54
macc,
Numer może zostać zablokowany za przekroczenie losowej ilości połączeń/minut, szczególnie w wypadku gdy duża ilość połączeń trwa minimum 2 minuty i realizowana jest do sieci telekomunikacyjnej P4.
Podobnie jak Calm7, pragnę zauwazyć, że blokowane są głównie numery prepaid (z danych z Facebooka).

W wypadku, RedBulla prawdopodobieństwo blokady także istnieje, jednakże ów losowy limit jest nieco większy, gdyż nie ma ryzyka przekroczenia ilości połaczeń do P4 (no chyba, że rzędu kilkunastu tysięcy minut) ;]

* losowy = może być 200, może być 2000, a mogą nie zablokować po 20000 (patrz posty użytkowników typu jakaś tam spleśniała kawa)

Polecam: Zestawienie ofert 3w1 i no limit na kartę | Zestawienie ofert No Limit na abonament

#651106  autor: macc
 29 lip 2013, 23:35
czytam czytam i jestem tutaj codziennie,dzięki :)

kawa już wyrobił sobie opinie :P

#651154  autor: orson_dzi
 30 lip 2013, 11:44
macc pisze: za co numer może zostać zablokowany w nju mobile podczas normalnego codziennego korzystania z telefonu?
Jak codziennie o godzinie 5 rano rozpoczynasz połączenie trwające 8-10 godzin do tego samego numeru telefonu, to wiadomo, że normalne to nie jest. Głównie takie numery są blokowane. O śmiesznej porze połączenie jest rozpoczęte, trwa co do sekundy kilka godzin, zawsze te same numery.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#651225  autor: sumix
 30 lip 2013, 17:36
Ja z racji wykonywanego zawodu otwieram regularnie połączenia telekonferencyjne i czekam na uczestników. Czasami czekam 5 min a czasami 20 min i jest głucho w słuchawce. Byłoby bardzo głupio jakbym przeniósł numer do nju i mi go wyłączyli.
Dlatego przezornie omijam, ale chętnie spróbowałbym przez 3 miesiące.

#651296  autor: manyaky
 31 lip 2013, 00:33
Uważam podobnie. Połączenia konferencyjne powiedzmy 4 osób + czekanie 30 minut (już mamy 2h) + rozmowa pewnie z godzinę (4h) i mamy 360 minut dziennie.

Duże prawdopodobieństwo wywalenia z sieci. Spróbuj Mini Maxa, ale tam też blokują.

Tutaj najlepiej byłoby i tak wziąć no-limit w granicach 79zł na firmę - ale można przetestować te za 29.

#651320  autor: sumix
 31 lip 2013, 09:23
Od telco mam tel firmowy w plusie ale czasami zdarza sie ze musze otworzyc z prywatnego.
Przez telco rozumiem wdzwonienie sie na 0800 i podaniu host code do otwarcia, to nie to samo co konferencyjne stricte komórkowe inicjowane z telefonu, wiec 1 min to 1 min.

#654687  autor: rak24
 14 sie 2013, 00:54
Jak przejść z Orange Free na kartę do Nju Mobile na kartę ?

#654929  autor: rak24
 14 sie 2013, 21:09
Moje rozmowy trwają max do 30 sekund, wykonuję ich dziennie ponad 20...
A z internetu mobilnego już nie korzystam.

W tej chwili używam PLUSa, ale większość moich przypadkowych rozmówców posiada Orange i Play. Za te parosekundowe rozmowy tracę dużo więcej niż to jest warte.

Mam fajny numer z Orange free na kartę, przeszedłem chwilę temu do Orange SMARTa. Numer już pamiętam, jest łatwy i przyjemny.

Tak więc co tu więcej powodować :)
Chcę z numerkiem przejść na Nju na kartę.
A że wydaje mi się że to ten sam operator... więc jak to zrobić szybko bez formularzy ?

#654968  autor: Niezgodna7
 14 sie 2013, 23:54
Rak.
Czyli Twoim głównym celem są rozmowy do wszystkich, w cenie 19gr za minutę?
Nic innego Cię nie interesuje?
Nju karta, to 25zł na 90 dni (tyle ważne konto).
To Ci odpowiada?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#655022  autor: rak24
 15 sie 2013, 10:52
...Tak odpowiada,
chyba piszę w temacie Nju mobile to chcę się przenieść do niego :P HELOŁ

Potrzebuję jakiś kod ?
Czy muszę wypełniać te formularze i zamawiać nowy starter ?
Przypomnę że posiadam Orange SMART i chcę przejść do NJU na kartę.

Proszę o pomoc 8)

#655024  autor: MarekAG
 15 sie 2013, 11:12
To co chcesz zrobić jest pozbawione sensu z logicznego punktu widzenia.

W NJU abonament zapłaciłbyś za takie wykorzystanie 29 zł za miesiąc kalendarzowy.

W NJU na kartę 57 zł za 30 dni bez aktywnego no-limitu lub 4*2+28*2= 64 zł z aktywnym no-limitem na 28 dni.

#655026  autor: rak24
 15 sie 2013, 11:19
Abonament powiadasz ?
Pracuje na czarno - ok ?
Od czasu do czasu dostaję zlecenie, nikt mi nie da Abonamentu poza tym też nie lubie być zobowiązany umowami, żadnego rodzaju !! (chyba że by mi dali umowę o pracę :P)

Koledzy, złożyłem ten formularz poprzez stronę i czekam.
Aczkolwiek rozumiem co chcecie przekazać i możemy konwersować w dalszym ciągu :)

#655037  autor: Niezgodna7
 15 sie 2013, 11:59
Rak. Heloł
:- D
Kod jest łatwo podać, ale nie na tym moja rzecz ma polegać, a dowiedzieć się co Ci chodzi po głowie.
PS. Po co zamówienie składałeś? Formularz?
Myślałem, że chcesz zmigrować z karty Smart na karte Nju?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#655085  autor: rak24
 15 sie 2013, 13:49
tak już to rozkminiłem, myślałem że będzie szybciej jak zapytam tutaj.
Smsem nie działąło trzeba było to zrobić przez stronkę.

Tyle z mojej strony, dzięki
  • Strona 23 z 29
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 29
  • 1
  • 21
  • 22