radoslawz pisze:Możecie zobaczyć taki numer reklamacji: 32705866 ?
Widzę, że jesteś nowy, więc tak tylko dla przypomnienia. Zazwyczaj ingeruję w sprawy, które są rozwiązywane dłużej niż 1,5 - 2 tygodnie. Tą reklamacje zgłosiłeś dopiero wczoraj. Na jej rozpatrzenie mamy ustawowo 30 dni kalendarzowych, licząc od wczoraj. Ja generalnie nie zajmuję się ponaglaniem i weryfikacją spraw, które są zgłoszone właśnie w tak krótkim czasie. Zawsze proszę o podsyłanie do mnie numerów zgłoszeń, które są właśnie rozpatrywane dużej, niż termin który podałem. Tak więc, jeżeli nie rozwiążą Ci tego do 1,5 - 2 tygodni, wówczas przypomnij mi proszę numer tego zgłoszenia.
Karlos20 pisze:No niestety, nie można dezaktywować roamingu - ta usługa jest już wszyta w kartę SIM (działa już po jej aktywacji - pierwszym jej włożeniu do aparatu / modemu), to samo jest z transmisją danych (Internet).
Widzę, że przeprowadziliście ciekawą dyskusję

. Ok, więc może wyjaśnię co nieco

.
Jeżeli chodzi o usługę "NA Kartę", rzeczywiście w każdym przypadku jest ona aktywna automatycznie. Jednym ze sposobów "blokady roamingu", jest ręczny wybór Operaotra.
Jeżeli chodzi o usługi "Na Abonament", to tu można lzecić stosowną dyspozycję, aby zablokować roaming zagraniczny. W przypadku Oferty "Play Online", roaming zagraniczny jest zablokowany od samego początku. Jak ktoś wybiera się zagranicę i chce korzystać z naszego internetu, powinien odpowiednio wcześniej zlecić nam aktywację tego roamingu.
Co do logowania się kart do poszczególnych sieci, to najbliżej prawdy z wyjaśnieniami jest "mkowalski". Karta SIM danego Operaotra rzeczywiście ma pewne ustawienia wczytane w jej identyfikator (tzw. IMSI), które to ustawienia dokonują wyboru kodu odpowiedniego Operaotra, za pomocą jak wiadomo fal przekazywanych z poszczególnych nadajników. Polega to na tym, że pewne kody sieci na karcie są blokowane, aby wyłapywała ona tylko tą sieć, do której karta SIM należy. Te kody, które nie są zablokowane, będą mogły być dopuszczone do uzytku i dlatego właśnie, jak jesteśmy zagranicą, zaraz po uruchomieniu telefonu istnieje mozliwośc wyboru konkretnej sieci, będącej w danym kraju.
Jest to stosunkowo proste i od strpny sieci nie jest jakimś wyjątkowym problemem. Myslę, że udało mi się teraz wyjaśnić wszelkie wątpliwości

.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.