Witam Państwa po małej nieobecności

. Widzę, że czeka mnie spoooro selektywnego cytowania, ale to dobrze. Oznacza to, że nie zapominacie o nas i tym samym z miłą chęcią mogę Wam odpowiadać

. Mówiąc już jednak na poważnie, dobrze, że dyskusja trwa, gdyż poprzez dialog można dokonać przełomów. Zresztą już mnie znacie i wiecie, że akurat dialog z wami z całą pewnością nie jest mi obcy (byle konstruktywny

).
Zanim przejdę do "cytatów", pragnę przypomnieć szalenie ważną rzecz. Pamiętajcie proszę, że forum Telepolis nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym, a więc zwracajcie uwagę na to, jakie informacje podajecie i komu. Pamiętajcie, ujawnienie pewnych danych (zwłaszcza haseł w pw) może być przyczyną wielu nieprzyjemnych zdarzeń, na które już nie będziemy mieli wpływu. Osoby, które miały ze mną (lub p4y1) kontakt otrzymują ewentualnie dalsze instrukcje postępowania, o czym są informowane indywidualnie. Informacje, które możemy przekazać bez konieczności weryfikacji, udzielamy, natomiast te, które wymagają weryfikacji, są odpowiednio rozwiązywane, o czym niektórzy już mogli się przekonać. Pozwólcie, że szczegóły pozostawię do wiadomości mojej i osób zainteresowanych. Powtarzam raz jeszcze, starajcie się unikać pisania waszych haseł abonenckich w pw, tym bardziej, że ja ani p4y1 od Was tego
NIE WYMAGAMY.
Piszę o tym, abyście mieli świadomość własnych poczynań i tego, jakie informacje przekazujecie (lub możecie przekazać) w pw.
Ok, teraz czas na "cytowania".
Vira pisze:W play blokada faktycznie jest nakładana szybko.
Hmm, już kiedyś wyjasniałem tą sprawę, ale ok, napiszę raz jeszcze. Powiem szczerze, nie wiem, jak jest w innych sieciach, a nawet jakbym wiedział, doskonale pamiętacie zapewne, że bym tego nie skomentował. Co do Play.. Pozwól, że nie do końca się z tym zgodzę. Otóż zgodnie z Reg. par. 13 ust 5, moglibyśmy nalożyć blokadę już po 14 dniach braku wpływu płatności na konto już za 1 fv. Mimo wszystko, nie robimy tego. Owszem, blokada jest zakładana, ale po braku płatności za 2 fv (po tym jak minie jej termin płatności). Jak już wspomniałem o Regulaminie, przypomnę jeszcze tylko jeden paragraf.. par. 13 ust.1, tam jest informacja, że Abonent powinien dokonywać płatności w terminie. Ok, nie podpieram się Regulaminem, aby "coś" udowodnić, ale chcę przez to powiedzieć, że są pewne wzajemne założenia (nasze i wasze) wobec których powinniśmy się kierować. Przecież podpisując umowę, zgodziliście się na przestrzeganie zapisów występujących w Regulaminach i Cennikach, a tym samym zobowiązaliście się do ich niełamania. Myślę, że moją wypowiedź odbierzecie ze zrozumieniem, a nie na zasadzie "odczepnego", gdyż doskonale wiecie, że tak nie jest.
Vira pisze:Faktury faktycznie przychodziły zawsze na styk, myślę, że warto byłoby pomyśleć o przesunięciu (wydłużeniu) terminu płatności
Wybacz, ale tą sprawę omawiałem na poprzednich stronach. Sprawdź proszę moje wypowiedzi z ok. 20 strony (chyba, nie sprawdzałem dokładnie).
Vira pisze:Dopóki są to pakiety, ujdzie - ale aktywowanie stanu darmowego kodem który koniecznie trzeba wpisać przed doładowaniem jest czystym żerowaniem na niewiedzy niektórych klientów
Hmm, rozumiem Twoją wypowiedź, ale pozwól, że rzucę trochę światła na tą sprawę. Jak slusznie zauważyłeś SD jest promocją, a tym samym "usługą dodaną". W takim razie, nie jest usługą podstawową, zdefiniowaną np. w Regulaminie dla Użytkowników (taką, jak np. SMS lub poł. głosowe). Jeżeli jest to promocja, należy stworzyć do niej oddzielny Regulamin, a więc i uruchomienie jej odbywa się w dodatkowy sposób. Ok, być może sam kod jest za długi, ale to się nie zmieni. Przyznasz jednak chyba, że jeżeli ktoś chce skorzystać z danej oferty, powinien raczej choć w minimalnym stopniu zapoznać się z jej szczegółasmi. Sposób działania SD i co należy zrobić w tym temacie był wielokrotnie omawiany przez nas (Rzecznik, strona internetowa, ulotki, Salony), więc nie zgodziłbym się ze stwierdzeniem, że było na ten temat mało informacji, a tym samym, że celowo chcemy "wyszarpnąć" gotówkę od naszych Klientów. Jest to zdecydowanie nieprawda i pozwól proszę, że całkowicie się z Tobą nie zgodzę w tej kwestii.
Sławek pisze:aby aktywowac, trzeba napisac dodatkowe zgloszenie (co za nonsens).
Ok, moglibyśmy Ci je włączyć od razu, ale co by było, jakbyś nie zgodził się na nie? Wówczas mógłbyś oskarżyć nas o samowolne podejmowanie decyzji (i miałbyś rację). Dlatego składamy propozycje, co do których możesz (choć przecież nie musisz) się ustosunkować. Przypomnę tylko, że jeżeli jest to reklamacja, Możesz się od niej odwołać, jeżeli odwołanie, Możesz skorzystać z pomocy odpowiednich urzędów. W każdej chwili, zgodnie z prawem, Możesz również oddać sprawę do sądu, właściwego dla twojego miejsca zamieszkania. Daltego właśnie nie przyznajemy tych pakietów "od razu". Czy nadal sądzisz, że to nonsens? Chyba, jak przeanalizujesz moją wypowiedź, dojdziesz do merytorycznej analizy sytuacji i zgodzisz się z moją wypowiedzią, choć oczywiście masz całkowicie prawo do swojego poglądu, co w zupełności szanuję.
Co do sposobu aktywacji Pakietu, niekoniecznie należy napisać zgłoszenie, Możesz również zadzwonić i podać nr tego zgłoszenia i Pakiety zostaną przyznane na tej podstawie. Uwierz mi, sposób, w jaki zdedcydujesz się na ich podłączenie zależy tylko od Ciebie.
kuwejt pisze:Nieszczęsne i fatalne jak widać procedury które w mojej opinii są zupełnie nieżyciowe
Ja bym raczej powiedział coś innego. Te procedury są prawidłowe, jednak czasami zawodzi ich interpretacja. Z procedurami (nieważne już jakimi i w jakiej sieci) jest jak z przepisami prawa. Każda osoba może inaczej interpretować pewien zapis, ale każda zgodzi się co do tego, że zapis ten powinien istnieć. Tutaj jest podobnie. to nie procedury są złe, tylko w niektórych sytuacjach sposób ich interpretowania. Podkreślam tu stanowczo wypowiedź W NIEKTÓRYCH SYTUACJACH. Uwierzcie mi, że doskonale znam nasze procedury i zapewniam Was, że są one bardzo życiowe (używając kolokwializmu), tylko nalezy je odpowiednio stosować.
Szczegółów Wam nie podam, gdyż są tajne i nie proście mnie o to. Jedno co mogę Wam powiedzieć, to to, że z całą pewnością nie są wymierzone w Was, Klientów.
pawelpp pisze: Play w reklamach mówił, że ma taką przejrzysta ofertę, bez kruczków, gwiazdek, itp.
Te kruczki, to raczej chyba ktoś inny

. Ale mówiąc poważnie, nie sądzę, aby nasza oferta była skomplikowana. Wskaż mi proszę tą komplikację i postaram się Ci to wyjaśnić, skoro jakaś prawna formuła jest dla Ciebie niezrozumiała. Nie potraktuj proszę tego pytania jak "docinki", ale mówię absolutnie poważnie. Jeżeli jest coś niezrozumiałe, daj mi info na ten temat, to postaram Ci się to wyjaśnić. Pomijam już SD, gdyż odpowiedź jest powyżej.
pawelpp pisze:nie było cyrków z rozliczaniem faktur, wszystko działało
I nadal działa prawidłowo. Rozmawialiśmy już n/t temat w pw i (jak dobrze pamiętam) otrzymałeś oficjalne pismo w tej sprawie. Sam też analizowałem Twoje rozliczenia i nie widzę absolutnie żadnych nieprawidłowości. Fv masz wystawiane w oparciu o stan faktyczny użycia. Szczegółów nie podam, gdyż jest to Tajemnica Telekomunikacyjna dostępna tylko dla Ciebie w komunikacji kanałem oficjalnym.
pawelpp pisze: Po prostu nie zgadzam się z tym jak traktujecie klientów oraz w jaki sposób na nich zarabiacie.
Ok, co do pierwszej części rozumiem, że Możesz miec subiektywne spostrzeżenia i opinie w tym temacie. Nie zgodzę się jednak z stwierdzeniem dotyczącym zarabiania. Wszystkie usługi są rozliczane uczciwie i zgodnie z Regulaminem. jeżeli nastąpi pomyłka, dokonywana jest fv korygująca lub sami nawet to robimy, zanim Klient sam by to zauważył i przepraszamy za zdarzenie. Chcę od razu zdementować ewentualne domysły, że takich "pomyłek" jest baaaardzo mało i nie piszcie proszę, że to norma, gdyż jest to absolutne kłamstwo.
pawelpp pisze:Z resztą mam wielu znajomych w Play i mają dokładnie te same problemy, tylko szkoda im czasu na pisanie na forach.
Podawaj proszę konkrety, fakty. Tylko to się liczy. Niech Ci znajomi nam to zgłaszają. Jak powiedział nasz Rzecznik, zgłaszajcie każde sprawy. Jeżeli jest rzeczywiście jakiś problem, to oczekujemy zgłoszeń i konkretów. Nie zrozum mnie źle, ale w tej sytuacji mógłbym odbierać to jako ogólniki, które nie wnoszą nic do sprawy. Proszę Was wszystkich za każdym razem, jeżeli jest coś nie tak, to tylko zgłoszenia mogą być tego konstruktywną wykładnią.
Sławek pisze:transfer i uslugi premium naliczane dodatkowo
Ojoj, chyba coś nie tak. Jeżeli chodzi o usługi PREMIUM, one NIGDY nie były rozliczane z Pakietu Złotówek, lub w ramach Abonamentu. Ani w taryfach na kartę, ani w abonamentach. Transfer owszem, w "starych" taryfach był rozliczany w ramach "abonamentu" (tzw. Pakietu Złotówek).
Sławek pisze:One Play PRO to byl krok w dobra strone, ale ostatnie namieszanie w ofertach abonamentowych cofnelo siec o trzy kroki i przebilo wszystkich innych operatorow.
Powiedzmy sobie szczerze, na całym świecie nie ma takiego Operatora, ktróry stworzyłby idealną taryfę dla całej populacji. Jest to najnormalniej niemożliwe. Niemniej jednak, jeżeli jakiś Operator pokaże pewne możliwości, które są choćby zalążkiem ideału, to już można powiedzieć, że jest ok. Powiem może nieskromnie, ale uważam, że na chwilę obecną, nasze Oferty, takim zalążkiem właśnie są (przynajmniej w Polsce). Ok, wiem, że część z Was się ze mną nie zgodzi, ale zanim "zacytujecie" tą wypowiedź, przeczytajcie jeszcze raz całą odpowiedź.
ukefake pisze:ten wątek dotyczy sposobu rozwiązywania zgłoszeń przez bok.
Dziękuję Ci za przypomnienie tematu wątku. Zgadzam się z tym w zupełności. Dodam może jeszcze tylko jedno, pod warunkiem, że przedstawiona argumentacja jest merytoryczna i ukazująca rzeczywisty obraz sytuacji. Od razu wyjaśniam, pisząc to nie miałem na myśli kogokolwiek z Was, tylko "dodałem" taki "mały" przecinek.
pawelpp pisze:Opowiedzenie o procedurach wniosłoby bardzo dużo (postów) w tym temacie .
Na ten temat już Ci udzieliłem odpowiedzi powyżej. To jest tajne i w tym temacie nie uzyskasz żadnych informacji. Ok, wiem, że pytanie kierowałeś do kogoś innego, jednak pozwoliłem sobie na to odpowiedzieć jako oficjalny przedstawiciel P4.
pawelpp pisze:I wydaje mi się, że w większości przypadków nie jest to jednak (pozornie) wina waszego lenistwa, tylko po prostu macie takie zadanie
Obowiązkiem konsultanta jest rzetelne rozpatrzenie zgłaszanej sprawy, w oparciu o istniejące informacje. W związku z tym, pozwolę się nie zgodzić z tą wypowiedzią. Ok, czasami zdarzają się "wpadki" i mimo wszystko mam świadomość tego, że ta ocena jest w zupełności subiektywna. Niemniej jednak, prawda wygląda zupełnie inaczej, niż ją przedstawiasz w tej wypowiedzi.
ukefake pisze:Szkoda, że ty również wpisujesz się w kreowanie wizerunku sieci play
Z całym szacunkiem, ale kolega o którym piszesz być może jest konsultantem, jednak osobiście nie mogę potwierdzić że to jest prawdą (z całym szacunkiem dla kolegi). W związku z tym, trudno powiedzieć, czy wpisuje się w wizerunek firmy czy też nie. Niemniej jednak, jako dyskutant i użytkownik forum, ma przecież absolutnie (jak każdy z nas) prawo do wyrażania własnych opinii i poglądów. Pragnę tylko po krótce przypomnieć, że oficjalnymi pracownikami sieci Play, zgłoszonymi do kontaktów z wami są play4you1 i play4you2 (czyli ja

). Uff, ale wazeliną poleciało

. Nie no, żart, oczywiście chciałem tylko przypomnieć pewne ważne szczegóły, co "prezentowania" wizerunku firmy.
Ruben pisze:Dziwna jest też dla mnie sytuacja, że problem, którego BOK nie potrafi zrozumieć od kilku miesięcy, po pierwszym zgłoszeniu do P4Y zostaje rozwiązany szybko.
Nie ma tu żadnej magii. Jesteśmy (p4y1 i p4y2) tacy sami jak pozostali konsultanci i działamy tak samo. Generalnie stosujemy się do tych samych procedur i takich samych rozwiązań. Te sprawy są rozwiązywane w takim samym tempie, jak i pozostałe tego rodzaju, co do nas zgłaszacie. Sądzę tylko, że problem polega na tym, że w waszych przypadkach, kilka razy "sparzyliście" się może na tej obsłudze i teraz, jak napiszecie do nas, to po rozwiązaniu sprawy macie takie a nie inne spojrzenie na całą sytuację. Prawda jest jednak taka, że równie dobrze moglibyście jeszcze raz złożyć tą sprawę do BOK, a zająłby się tym ktoś inny i w identyczny sposób by tą sprawę rozwiązał jak i my. Ot i cała tajemnica.. Po prostu nie ma żadnej tajemnicy..
niespodziewanie pisze:staral sie mi pomoc Play4you ale mam poczucie ze idą wolne dni majowe, i juz chyba sie znow nikt moja sprawą nie zajmie…
Spokojnie, pamiętam o Tobie. Rzeczywiście, "majówka" może trochę wydłużyć sprawę, ale nie oznacza to, że nie będzie ona rozwiązana. Jak zasięgniesz opinii będących tu na forum, chyba Ci potwierdzą, że zawsze dotrzymywałem słowa. Po prostu poczekaj chwilę na rozwiązanie. Pewnych rzeczy nie jesteśmy w stanie zrobić "za jednym" dotknięciem. Mam nadzieję, że to rozumiesz.
Marens pisze:My tak sobie tylko wymyślamy problemy których nie ma...
No proszę, wyczuwam "szczyptę" ironii

. Ok, żartuję, mam nadzieję, że się nie obraziłeś

. Spoko, nie "wcinam" się już w dyskusję między kolegami

. Pozdrawiam.
pawelpp pisze: Przypomina mi się taka scena z jednego z pierwszych odcinków The better off Ted z nowym materiałem na krzesła biurowe . Obejrzyjcie - polecam.
Wybaczcie spam, ale scenka rzeczywiście jest fajna

. Zresztą serial jest ok. Co prawda nie widzę analogii z naszą firmą, ale poprzez pryzmat humoru i finezji można by to było podciągnąć chyba pod każde przedsiębiorstwo

.
Sławek pisze:Dobra, przyznali sie do pomylki i aktywuja mi pakiet...
A jednak nie jest tak źle

.
Sławek pisze:uwaga: za problemy z przeniesieniem numeru do Fresh, dostalem rekompensate na stary numer abonamentowy i to w dodatku dopiero od nowego okresu rozliczeniowego.
Wszystko zależy od tego, jaka była odpowiedź w piśmie. Jeżeli tak to miało wyglądać, to tak zrobiono. ZASTRZEGAM jednak, że odpowiedzi nie czytałem, a więc moja wypowiedź jest TYLKO i wyłącznie hipotetyczna.
Ufff, chyba wszystko

. Normalnie chyba jeszcze nie zamieściłem aż tylu cyctatów w jednej odpowiedzi. No cóż, mimo wszystko zapraszam do zadawania pytań. Z chęcią postaram się Wam odpowiedzieć na każde pytanie (jeżeli nie będzie to żadna tajemnica

)
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie,
Wasz play4you2

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.