play4you2 pisze:Tak naprawdę, datę oddania numeru zawsze ustala Operator, który posiada dany numer. Szczerze powiedziawszy, nie ma na to reguły, do której złożysz wniosek, ale rzeczywiście, masz większe szanse jak np. złożysz go do 12 danego dnia roboczego (weekendy nie są brane pod uwagę).
No i nie do końca tak jest w praktyce, mi się zdarzyło jeden z numerów przenosić w sobotę tak po 15tej i myślałem, że numer zostanie przeniesiony najwcześniej w poniedziałek, a tu dostałem SMS'a, że Operator odda numer w niedzielę i od niedzieli faktycznie byłem w Play...

Czyli niecałe 24h od złożenia wniosku w weekend...

Przenoszenie dotyczyło przeniesienia karta-karta...
[ Dodano: 2011-04-27, 22:37 ]
Karlos20 pisze:Zauważyłem również, ze mam zablokowane zarządzanie usługami 'Blokada transferu danych', 'ACR' oraz 3 opcje poczty głosowej - ich status to 'W TRAKCIE ZMIANY'. Rzeczywiście, to jest nie do przyjęcia, że przez te dziwne zasady przyznawania rekompensat, blokują zarządzanie jednych z podstawowych usług na koncie w PLAY24. To skandal.
Ooooooo... ciekawe...
Ja tak mam na jednym numerze i nawet zgłoszenie zrobiłem w tym celu, że nie mogę zmienić usług przez Play24, a potem drugie zgłoszenie, że też przez krótkie kody USSD nie mogę...

Akurat ACR'a chciałem sobie włączyć i nie mogę...
Teraz by to wyjaśniało całą sytuację...
Na drugim numerze, który też ma dostać rekompensatę również pozmieniał się status 5 usługom na "w trakcie zmiany"...
Play4You... czy tak faktycznie powinno być? Czy ustawienie przez konsultantów rekompensat do włączenia powinno powodować blokadę 5 usług na danym numerze? Może szepnij słówko tam gdzie trzeba, żeby to poprawili w systemie, bo trochę to jest denerwujące, jakby co moje zgłoszenia w sprawie Play24 i USSD (29979005,30176569)...