Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
O to to! Kiedyś powiadomienia przychodziły od razu po włączeniu telefonu. Ostatnio jest tak, że często przychodzą po 2 a nawet 6 godzinach...powiadomienia o próbie połączenia kiedy mamy telefon wyłączony przychodzą po kilku godzinach (!)
Ci coś się pokiełbasiło. Jakie dzwonienie? Jakie przepustowości? Wejdź na stronę Orange i zobacz oferty. Są tylko oferty do 10 Mb/s i wzwyż (a nie jak kiedyś 1, 2, 4, 6 Mb/s itd..). Jest możliwość albo bierzesz do 10 Mb/s albo nic. Jakby ten twój kolega miał 1 Mb/s za taką dużą kasę to by inaczej śpiewał. A wejdź na forum Orange i takich przypadkow jest bardzo wiele co mają 1 Mb/s. 80 zł za łącze 1 Mb/s to jest dobra kasa? A ludzie mają wybór albo te łącze od Neostrady do 10 Mb/s albo żyć w 21 wieku bez internetu. A Orange na tym żeruje. Kiedyś było lepiej z tymi prędkościami 1, 2,4 , 6 Mb/s. No ale wtedy za takie 1 Mb/s w obecnych czasach musieli cenę brac 30 zł a tak zrobili do 10 Mb/s i sobie sciagaja po 80 zł.wojtek10611 pisze:chomik0, to że rodzina ma 10mb/s a realnie ma 1mb/s to niestety ale wina rodziny. Każdy może sprawdzić lub zadzwonić do TP i spytać się jaką przepustowość ma łącze przy jego domu. Ja mam 10mb/s łącze i taką prędkość mam. Kolega mieszka na wsi i chociaż ma 10mb/s ma tylko łącze o przepustowości 6mb/s i jest tego świadomy i nie robi ambarasu.
Podpisywałem umowę pół roku temu ! więc oferta się zmieniła co nie zmienia stanu rzeczy, że wiele domostw nie ma doprowadzonych linii o większych przepustowościach (jest to pozostałością po przejęciu TP przez orange. Trudno, żeby wymienili kilkanaście tysięcy linii) W oknie przedłużenia umowy jest taka zakładka gdzie wpisuje się dane odbiorcy i system automatycznie pokazuje jaka oferta jest możliwa, po zadzwonieniu do BOK-u można jednak ugadać, że biorąc ofertę 10 mega zgadzamy się, na mniejszą przepustowość z racji braku łącza. Mój kolega ma 6 mega choć podpisywał na 10 ale jest z tego w pełni świadomy. Trzeba było się orientować jakie macie łącza a później pchać się w umowy. I nie wiem skąd 8 dych jak ja za podtrzymanie mam 20zł + 49 abonament i wychodzi 69zł. Dodatkowo podtrzymanie jest u mnie doliczane co kwartał więc 2 miesiące mam odciążone i płacę tylko 49zł a trzeci miesiąc faktura ciut wyższa niż 100zł.chomik0 pisze:Ci coś się pokiełbasiło. Jakie dzwonienie? Jakie przepustowości? Wejdź na stronę Orange i zobacz oferty. Są tylko oferty do 10 Mb/s i wzwyż (a nie jak kiedyś 1, 2, 4, 6 Mb/s itd..). Jest możliwość albo bierzesz do 10 Mb/s albo nic. Jakby ten twój kolega miał 1 Mb/s za taką dużą kasę to by inaczej śpiewał. A wejdź na forum Orange i takich przypadkow jest bardzo wiele co mają 1 Mb/s. 80 zł za łącze 1 Mb/s to jest dobra kasa? A ludzie mają wybór albo te łącze od Neostrady do 10 Mb/s albo żyć w 21 wieku bez internetu. A Orange na tym żeruje. Kiedyś było lepiej z tymi prędkościami 1, 2,4 , 6 Mb/s. No ale wtedy za takie 1 Mb/s w obecnych czasach musieli cenę brac 30 zł a tak zrobili do 10 Mb/s i sobie sciagaja po 80 zł.
No, a logika jest taka, że mi się oczy psują od patrzenia na obrazki i męczy mi się mózg od zastanawiania, co tam na tej grafice jestcode pisze:Ale trzyma się to logiki - kompresja mocno zmniejsza użycie transferu, a w prepaid liczy się pieniądz.