• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 3 z 29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 29

#628633  autor: Emsi
 22 kwie 2013, 23:05
Ciekaw też jestem, czy oferta będzie zawierała jakieś darmówki do Orange.
W czwartek już mają wystartować? Trochę mało szumu w okół tego, choć coś tam pisali, że oferta ma się sama obronić bez zbędnego reklamowania. Może utrzymają się na rynku jak Heyah. W końcu to nie jakiś VMNO, a oferta dużego operatora. Skoro można swobodnie migrować z Orange, to wypróbuje.

#628635  autor: Krzych
 22 kwie 2013, 23:11
@Sig

Stawki w roamingu nie mogą być chore jeśli chodzi o UE, ponieważ są regulowane odgórnie. Jedyna opcja to normalna Eurotaryfa i wysokie stawki dla reszty świata, ale wątpię żeby zrobili coś takiego.

#628637  autor: słoneczny
 22 kwie 2013, 23:17
Emsi pisze:Ciekaw też jestem, czy oferta będzie zawierała jakieś darmówki do Orange.
Absolutnie niemożliwe. To by było zjadanie samego siebie. Jeżeli coś będzie za przysłowiowe 'darmo" to pewnie tylko w sieci "NJU".

#628642  autor: Emsi
 22 kwie 2013, 23:31
Heyah jak ma jakieś promocje typu minuty etc. to dotyczą one Heyah i T-mobile. Podobnie z darmowymi wewnątrzsieciowymi w Play, poza Play obejmują RMB i Virgin.
Wbiłem na blog Orange. Idzie wywnioskować z wypowiedzi rzecznika, że przejście z Orange do Nju będzie odbywać się na zasadzie jakby zmiany taryfy (bez konieczności wymiany SIM). Zdecydowanie na plus.

#628645  autor: słoneczny
 22 kwie 2013, 23:57
Emsi pisze:Heyah jak ma jakieś promocje typu minuty etc. to dotyczą one Heyah i T-mobile.
Jesteś pewien? Bo właśnie sprawdziłem dwa regulaminy sieci heyah i nic tam nie ma o połączeniach również do T-mobile. Szczerze wątpię w to co piszesz.

Play to akurat zły przykład, bo to duża sieć, a my piszemy o możliwościach "darmowych" rozmów z małej do dużej sieci. Z Play do Virgin można, ale z Virgin do Play nie można.
Nie wykluczone, że z Orange do NJU też będzie można, ale w drugą stronę nie da rady.

#628652  autor: tetlej
 23 kwie 2013, 00:28
Mogliby dać 19 gr do wszystkich, 9 gr w sieci (+Orange) i na stacjonarne, 9 gr sms do wszystkich i taka oferta byłaby ok :-) Jak przywalą coś mocnego to nie ma bata przenoszę nr.
Liczę na maksymalnie uproszczoną ofertę bez żadnych haczyków i gwiazdek.

#628653  autor: Edmund
 23 kwie 2013, 00:44
Jakby dali smsy do wszystkich po 1 grosz to by było cudo! :D

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#628654  autor: knopers
 23 kwie 2013, 00:48
Jeśli tak wszyscy gdybacie, to ja dorzucę i swoje gdybanie ;)
Mi się wydaje, że skopiują trochę VM i dorzucą do tego no limit voice i fajnie by było sms do całego orange ;)

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej

Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300

#628655  autor: manyaky
 23 kwie 2013, 00:51
NJU pokaże ofertę, Play włączy ksero i tak się to skończy dla Orange.

Ale prawdopodobnie i tak nie będzie czego kopiować. Przeczuwam, że w czwartek czeka nas duży zawód. :P

#628657  autor: Krzych
 23 kwie 2013, 01:20
A mnie zastanawia czy w tej ofercie będą takie kwiatki jak obecnie w Orange na kartę (i nie tylko). Najwyższy koszt za wymianę karty sim na micro sim (25 zł), brak połączeń oczekujących w prepaidzie, specyficzne kody na sprawdzanie stanu konta czyli *124*#, konieczność wysłania podania aby wyłączyli sprawdzanie pinu na karcie, kompresja obrazów pobieranych przez internet (wg mnie tę opcję każdy powinien móc włączyć jeśli jej potrzebuje). Na koniec dodam stronę internetową na której bardzo często występują problemy i nie można zarządzać swoim kontem.
Myślę, że jeszcze kilka rzeczy można by tu dopisać, ale w tej chwili skończyły mi się pomysły :P

#628662  autor: Creator
 23 kwie 2013, 07:18
Nie ma o czym pisać to będzie marka orange. A porównywanie jej do heyah ... wątpię czy nawet z obecną ofertą heyah będzie to mogło konkurować

#628663  autor: biotyt
 23 kwie 2013, 07:30
Edmund pisze:Jakby dali smsy do wszystkich po 1 grosz to by było cudo! :D
Nie sądzę, gdyż z takiego użytkownika co mało wysyła SMS-ów mieliby przychód 20x mniejszy niż obecnie. Prędzej już dadzą mechanizm typu, pierwszy SMS kosztuje 20gr, a do końca dnia pozostałe są za darmo. W efekcie w ciągu miesiąca zapłaci się max 6 zł. Prosto, wygodnie dla użytkownika, który dużo smsuje, ale np. nie codziennie, a operator ma z tego jakiś przychód także. Zobaczymy jak będzie, obstawiam że będą tanie smsy do wszystkich sieci.

biotyt

#628665  autor: Kryniczanin
 23 kwie 2013, 07:45
biotyt, Dawno o czymś takim marzyłem. Da się na bezpiecznym internecie - powinno dać się na innych usługach np. pakiet na sms kosztuje 6pln wysłałem 30sms - włącza Ci się pakiet za który już zapłaciłeś do 600 i tak dalej.

#628675  autor: Niezgodna7
 23 kwie 2013, 09:34
...ciekawe, czy powrócić z EJ JU będzie można do np. Popa, skoro tak łatwo można wyjść...

#628679  autor: marcz123456
 23 kwie 2013, 09:55
Co mogą dać: nieśmiertelne 19 groszy za minutę, bezpłatnie w nju (do orżnąć po 19), sms po 9 groszy, jakiś net w poronionych pakietach, i wszystko jeśli bedzie się doładowywać po 30 zeta miesięcznie.

Jak się mylę, i będzie tanio, to przenoszę swojego playa do nich.

#628682  autor: MarekAG
 23 kwie 2013, 10:03
Za dużo nadziei...
Nie wiem skąd u was tyle optymizmu, przecież to Orange.
Nie spodziewałbym się żadnej rewolucji, wątpię nawet w ewolucje.
Znając Orange kolejna denna oferta, która nic nie zmieni.

19 groszy/min. w Orange? Chyba raczycie żartować...

#628683  autor: marcz123456
 23 kwie 2013, 10:14
To zdanie wszystko wyjaśnia Według Orange, NJU.mobile nie jest kopią rozwiązania z Europy (Orange - Amena, Sosh), to projekt przygotowany specjalnie dla Polski.

Czyli pewnie coś w stylu demotywatorów Lidl, może znacie, jakie sa ceny Polska-Niemcy

#628696  autor: Edmund
 23 kwie 2013, 11:54
Kryniczanin, to byłoby fajne rozwiązanie, a na dodatek bardzo podobne do tego stosowanego w Plusie na Kartę.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#628702  autor: bolek2004
 23 kwie 2013, 12:51
Creator pisze:Nie ma o czym pisać to będzie marka orange. A porównywanie jej do heyah ... wątpię czy nawet z obecną ofertą heyah będzie to mogło konkurować
Popieram. Część ludzi nie może zrozumieć że Orange=TPSA która jak dla mnie z ofertami i obsługą klienta tkwi dalej w głębokiej komunie. Nie mówiąc już o zarządzających. Dziwne że w ogóle jeszcze ktoś z tej sieci korzysta i jest zadowolony, ale za prestiż trzeba płacić:)
Co do nowej oferty jak dla mnie nie będzie żadnej rewolucji, jeśli dorównają do konkurentów to i tak będzie sukces. Zresztą przy ciągłych żalach rzecznika i prezesa Orange jak to w Polsce się nie opłaca i jak to trzeba dokładać do interesu nie ma opcji żeby dali dobrą ofertę która zniszczy konkurencję.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, 13:12 przez bolek2004, łącznie zmieniany 1 raz.

#628703  autor: solidburn
 23 kwie 2013, 12:58
Kryniczanin pisze:wysłałem 30sms - włącza Ci się pakiet za który już zapłaciłeś do 600 i tak dalej.
No wlasnie cala idea prapaid polega ze Nic samo sie nie wlacza i licza na to ze zapomnisz , przegapisz,przekroczysz itd niby masz tanio, pakieciki, doladowania ,kumulacje,promocje itd ale sie orientuj czytaj itd itp :)
  • Strona 3 z 29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5