• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#546272  autor: ciekawy
 08 kwie 2012, 21:16
Markadiusz pisze:
ciekawy pisze: te reklamy to przypuszczalnie zużywają dużo bateri i telefon się szybko rozładuje
To nie android. :) Tutaj (FreeM) reklamy masz po prostu na stronie (jeżeli zajmuje ponad 3 MB) lub pomiędzy stronami (jesteś na stronie A, klikasz odnośnik do strony B, pokazuje się reklama na całej stronie-klikasz na dole Dalej, wczytuje się strona B i masz 3 MB znowu do wykorzystania).
czyli krótkie reklamy do kliknięcia w sekunde ?
jak tak to może nie jest to taka zła oferta...

trzeba rejestrować ten net na swoje dane jak Aero2 czy wystarczy tylko kupić starter bez rejestracji ?

#546275  autor: user_delete34
 08 kwie 2012, 21:25
We FreeM obecnie trzeba kod polecający zdobyć (mogę Ci wysłać, tylko powiedz jak; muszę sobie przypomnieć dane rejestracji, żebym mógł go odebrać), aby móc odebrać kartę. Jeżeli to będzie po prostu odświeżenie oferty, działające na obecnych kartach, to musisz podać dane do wysyłki karty. Wszystko darmowe, chyba 1 zł na koncie. Zarejestrowana nie będzie, choć i tak Twój adres mają.
Reklamy może lekko denerwujące, bo w niskiej rozdzielczości (a czasem by się odczytało ceny mandarynek w Carrefour czy cokolwiek;)), poza tym OK. Masz 2 przyciski: zapisz (po co komu reklama?) i dalej poza samą reklamą wyświetlane na stronie. Osobiście mimo wszystko niezbyt lubię FreeM, jednak jako darmowy net wystarczy. Jak na razie limit dzienny wynosi 10 MB, a reklamy co 1 MB.

#546285  autor: ciekawy
 08 kwie 2012, 21:58
Narazie jeszcze nie chce się aktywować we FreeM bo są niskie limity, może kiedyś gdy te limity będą większe.

A jak jest z modemami - działa ta karta SIM FreeM na modemach mobilnego netu bez przestawiania ustawień i nowej konfiguracji jak Aero2 ?

#546288  autor: user_delete34
 08 kwie 2012, 22:04
Konfigurujesz modem podając APN (chyba taki) freedata.pl, nic więcej nie zmieniasz. Testowałem kiedyś kartę w modemie - było połączenie na lapku.

#546358  autor: ciekawy
 09 kwie 2012, 03:19
Korzystasz na codzień z tego netu FreeM ?

#546378  autor: user_delete34
 09 kwie 2012, 09:50
Nie, wręcz przeciwnie - nie korzystam (JUŻ-do stycznia często używałem). A co?

#546392  autor: ciekawy
 09 kwie 2012, 10:59
nie,nic,byłem ciekawy jak długo te reklamy można tolerować. a jak jest z doladowaniami,trzeba doladowywać jakąś określoną kwotą czy nie ma doladowań i karta sim jesy cały czas ważna?

#546491  autor: user_delete34
 09 kwie 2012, 18:11
Akurat nie mam karty pod ręką, ale o ile dobrze pamiętam to jest: kartę wystarczy przynajmniej raz na 3 miesiące włożyć do telefonu i połączyć się z internetem, by utrzymać numer, w praktyce niedawno przedłużyła mi się jej ważność do 2013 r. Nigdy nie doładowywana, wykorzystane 86 gr i tyle. Doładowywać można i korzystać z ich taryfy, jednak jakoś specjalnie ciekawa to nie jest. Reklamy z czasem denerwują, jeśli wczytujesz pełne (a nie mobilne) wersje stron, tym bardziej, jeśli są na nich obrazki.

#546510  autor: Edmund
 09 kwie 2012, 19:40
Praktycznie ważność karty z FreeM jest automatycznie przedłużana.
Poczytaj sobie więcej w tym wątku.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#546589  autor: ciekawy
 10 kwie 2012, 00:47
ten FreeM działa na zasięgu netowym Plusa ?
a na zasięgo Aero2 (skoro ten sam właściciel) też działa czy już nie ?

#546631  autor: Edmund
 10 kwie 2012, 10:11
Tak - freeM jest wirtualnym operatorem (MVNO) w sieci Plus. Karty z freeM z tego co inni tutaj piszą mogą się logować do Aero2 po wymuszeniu ręcznym.

[ Dodano: 2012-05-04, 18:59 ]
Przez przypadek natknąłem się na regulamin tej promocji Manty i FreeM:
http://freem.pl/files/Regulamin_dla_klientow_Manty.pdf
Wyczytać z niego można ciekawą rzecz, otóż internet 30MB/dzień jest darmowy wyłącznie przez pierwsze 3 miesiące, a później jak ktoś chce używać karty to podpisuje umowę na 500MB miesięcznie za 9,90zł.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2