mnie dalej interesuje jak oni licza te dane, ze mimo iz z oplat wynika, ze rozpoczal nie mniej niz 2,6MB w 2 sesjach to wg. nich przetransferowal lacznie troche ponad 600kB

Marens, a masz mozliwosc przeslania mi pisemka jakie wyslales do ery?Marens pisze:Dostałem dziś takie pisemko od Ery.
[url=http://img508.imageshack.us/img508/7444 ... 01m.th.jpg]Obrazek[/URL]
Aby było ciekawiej limit był ustawiony na 10zł.thonka pisze:tylko ze jemu policzyli te dane po zawyzonej cenie za 100kB (po 15zl zamiast po 0,8zl) i to w ramach UE gdzie limit powinien zadzialac
Wystarczy telefon do BOK z prośbą o odłączenie GPRS/MMS z powodu wyjazdu za granicę i obawę o koszty. Działa to we wszystkich sieciach. Dodatkowo jako zabezpieczenie kasuje profile internetowe.thonka pisze:wychodzi na to, ze na zagraniczne wojaze po za UE trzeba zabierac ze sobie telefonu pokroju nokii 3310 albo prepaida z minimalnym doladowaniem.
ale to PROSTE! jak ścigasz e-mail to kanał w górę tez jest potrzebny, jak idziesz na facebook to te wszystkie foty, wpisy... to ciągnie... A kto wie czym to było oglądane?kamapola pisze:stawka jest 3,6 /100kb. chodzi mi o wytlumaczenie czy jest mozliwe rozpoczecie 3 sesji w takich ilosciach sciaganych danych, na dodatek podobno sa ta dane wysłane, a ja nie wysyłałam żadnych zdjęc, nie oglądałam filmików nic, nie moge zrozumieć co to może byc, i mowienie mi ze musze to zaplacic bo jest poprawnie naliczone nie przemawia do mnie inetersuje mnie wytlumaczenie takiego czegos
jak byk pasuje ~110MBkamapola pisze:hmnmm nie mam czegos takiego ustawionego wiec to napewno nie to, pododno 2 razy sciagnelam poczte i to mialo 32mb i kilka razy weszlam na facebooka, ale nic nie ma co juz chyba analizowac, nauczka na cale zycie niestety:(
ale oczekujesz od nich spisu stron WWW czy usług z jakich korzystałaś? takie coś istnieje?kamapola pisze:bo z danych jakie swiadczy era to za duzo sie nie mozna dowiedziec.
Można prosić o wrzucenie screenu/skanu/zdjęcia billingu połączeń internetowych?kamapola pisze:chodzi mi o wytlumaczenie czy jest mozliwe rozpoczecie 3 sesji w takich ilosciach sciaganych danych
Akurat taki nie byłbym do przodu.agaak pisze:owszem możesz złożyć reklamacje, ale ona nie hamuje daty zapłaty itd.
Niestety tak się najprawdopodobniej skończy.wygląda iż zostanie odrzucona jako bezpodstawna.
właśnie, najgorzej jak to były 3 połączenia ciurkiem... wtedy widocznie coś się ściągnęło/zsynchronizowało i gotowe....Marens pisze:Można prosić o wrzucenie screenu/skanu/zdjęcia billingu połączeń internetowych?
Interesuje mnie jak oni to policzyli, może jest jakiś błąd billingowy.