U mnie w lokalizacji Żyrardów (okolice , dokładniej Stare Kozłowice) zauważyłem płynny Handover między Play a Plusem , zrobiłem to w prosty sposób
U mnie w domu na parterze jest miejsce gdzie często są problemy z zasięgiem bo zakrywa dom sąsiada zasięg ze stacji z Miasta , ale od drugiej strony w Miejscowości Wiskitki jest stacja Plusa .
I było tak w mojej nokii 5230 antena jest na dole aparatu i zakryłem ją ręką zasięg malał do jednej kreski a nagle wzrósł na maksymalny poziom i nie znikł zasięg , po sprawdzeniu jaka aktualnie jest już sieć okazało się że jestem na romingu Plusa a był wcześniej zalogowany Play.
To dobry krok bo podczas jazdy samochodem nie zerwie połączenia i płynnie przejdzie na roming Plusa.
Dodam że mam ofertę na kartę Play Fresh.
Może te informacje się komuś przydadzą.
Poza tym wcześniej też takie coś testowałem i zawsze zasięg znikał a teraz przechodzi bardzo płynnie zrobiłem test trzymając telefon z zakrytą anteną i podczas rozmowy z drugim telefonem w Play wszystko było płynnie i bez zakłóceń (osoba z drugim telefonem rozmawiała a ja na swojej nokii miałem tryb głośnomówiący i zakryłem antenę)
U mnie Play ma + za to i ogółem za jakość