Navigare pisze:Moja wypowiedz jest skrajna, bo skrajnie fatalna jest jakość obsługi w sieci p4, a jakość połączeń wcale nie lepsza.
Jak już mówiłem, poprosze Cie o dowody na to, że jakość ta jest taka, jak ją przedstawiasz. W tym przypadku rozumiem, że opinię na ten temat wyrobiłeś na podstawie Twoich dotychczasowych spraw, ale ok, masz do tego zupełnie prawo.
Ja nie zgadzam się całkowicie z Twoją oceną, jednak jak już wspomniałem, każdy ma prawo do własnej opinii...
Mila89 pisze:Bardzo bym cię prosił o NIE wprowadzanie w BŁAD uzytkowników wystarczy zwykłe upoważnienie z własnoręcznym podpisem nie potrzeba tutaj zadnego notariusza...
Być może takie upoważnienie ważne jest w innych firmach, u nas wymagamy
TYLKO notarialnego upoważnienia, jeżeli chodzi o przeniesienie numeru. W niektórych przypadkach, związanych z numerem, rzeczywiście wystarczy zwykłe upoważnienie, ale w przypadku przeniesienia numeru,
podkreślam, TYLKO upoważnienie notarialne.
Jeżeli otrzymamy "zwykłe" upoważnienie, nic się z tym nie zrobi i przeniesienie numeru nie będzie możliwe.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.