Użytkownik
Ranga
Młody wyjadacz
Sieć
NB
ten system pracy przypomina mi zabawę w "głuchy telefon" ze wszystkimi tego konsekwencjami. A tak na poważnie: z tego co opisujesz można wysnuć wniosek że konsultanci na pierwszej linii to w zasadzie automaty kopiuj-wklej gdyż nie mają żadnych możliwości i narzędzi żeby sprawdzić coś więcej w systemie i ewentualnie zrobić np. drobną korektę na koncie klienta czy rozwiązać prosty problem jednym telefonem. To tworzy patologie czego dowodem jest wasza obecność na tym forum. Dziwne jest też to, że wedle waszych zapewnień poziom obsługi się poprawia gdyż zapewne słupki wyglądają lepiej ale życie pokazuje coś zupełnie przeciwnego.play4you2 pisze:Zlecenia do ekspertów przesyłają konsultanci. Ekspert odpowiada na pytanie de fakto zadane przez konsultanta w imieniu Klienta
Witam Problem dotyczy niemożności aktywacji usługi połączeń oczekujących na danym numerze . Aktywacja nie jest możliwa zarówno poprzez menu telefonu jaki i kodem *43#. Zwracam się z prośbą o usuniecie usterki.
Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem strony internetowej 23 marca 2010 r., dotyczące kodu USSD. Uprzejmie informujemy,że w celu dokładnej analizy Pana konta prosimy o wypełnienie poniższego szablonu, co pozwoli nam na skierowanie sprawy do odpowiedniego działu: •Numer Abonenta: •Które kody nie działają? •Częstotliwość problemu (rzadko/często/zawsze): •W jakiej sieci znajdował się Abonent (Play czy roaming Plus)? •Czy był zasięg? •Model telefonu: •Komunikat na wyświetlaczu: •Czy po przełożeniu karty SIM do innego aparatu problem występuje (tak/nie/brak próby)? •Kiedy wystąpił problem (dzień, godzina, minuta)? •Krótki opis problemu:. W odpowiedzi prosimy o powołanie się na numer zgłoszenia xxxxxxx. W razie pytań i wątpliwości zachęcamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta za pośrednictwem strony internetowej, e-maila lub dzwoniąc pod numer 790 500 500. Zapraszamy do serwisu Play24 na stronie www.24.playmobile.pl. Znajdują się w nim szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 można również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. Z poważaniem konsultant back office ds. obsługi klienta
Jeżeli używamy słownictwa na zasadzie "przekaż do eksperta" oznacza to raczej większą skalę zgłaszanego problemu, niż drobnostkę. Oczywiście że konsultanci tzw. pierwszej linii mają mozliwości i je stosują, jeżeli zachodzi taka potrzeba. Sprawy o których rozmawiamy dotyczą sprawdzenia ich pod kątem systemowym, do czego nawet ja nie mam dojścia. Zapewniam Cię, że proste sprawy są rozwiązywane jednym telefonem, te trudniejsze już wtedy są przekazywane dalej.ukefake pisze:że konsultanci na pierwszej linii to w zasadzie automaty kopiuj-wklej gdyż nie mają żadnych możliwości i narzędzi żeby sprawdzić coś więcej w systemie i ewentualnie zrobić np. drobną korektę na koncie klienta czy rozwiązać prosty problem jednym telefonem.
W tym temacie wypowiedziałem sie powyżej.ukefake pisze:play4you2, przyłączam się do pytania chauwy: co się dzieje ze skargami złożonymi na informacje przekazane przez tzw ekspertów?
play4you2 pisze:W tym temacie wypowiedziałem sie powyżej.
play4you2, widzę że jest między nami pełna zgoda: od odpowiedzi niezadowalającej można się odwołać, natomiast co z odpowiedziami nie na temat lub takimi które są udzielane wymijająco i klient zostaje sam z niewyjaśnioną sprawą?play4you2 pisze:Jeżeli mimo wszystko nadal uzyskana odpowiedź jest dla Was niezadawalająca, możecie wówczas złożyć skargę na osobę która rozwiązuje dane zgłoszenie> Taka skarga jest rozpatrywana i analizowane są działania. Wówczas sprawdzamy, co było błędne.
Te słowa akurat wyrwałeś z kontekstu. Nic się nie zmieni (przynajmniej na chwile obecną) pod względem wykonywania połączeń ekspertów do Klientów. W pozostałych sprawach nie wypowiadałem się w ten sposób. Bardzo bym Cię prosił, abyś cytował moje wypowiedzi w odniesieniu do sytuacji, w której je udzieliłem.pawelpp pisze:Z drugiej strony dobrze, że napisałeś, że nic sie nie zmieni...
Może czas na to, żeby media zainteresowały się tematem?
och jakis Ty wspanialomyslny... to ich zakichanym obowiazkiem jest swiadczyc Tobie uslugi, a nie Ty im masz uslugiwac wlaczajac laskawie ich siec zamiast plusa...widex pisze:Mam dobry zasięg Play, więc nie mam potrzeby celowo narażać operatoira na straty.
Zazwyczaj na 2 miesiące przed końcem. Jak Chcesz, to podaj mi na pw Twój numer, to sprawdzę to dla Ciebie.kubik pisze:to może zapytam tutaj - może ktoś się orientuje (w przeciwieństwie do OK) - na ile tygodni/miesięcy przed końcem umowy bezterminalowej (12M) można podpisać aneks bezterminalowy (12M)?
już kontaktowałem się z Tobą w sprawie RePlay Long Extra (bez odpowiedzi). wracając do powyższego pytania, OK upiera się że dla umów 12miesięcznych, możliwość podpisania aneksu to najwcześniej po 11tej fakturze OPŁACONEJ! żeby było ciekawiej, to we wtorek rozmawiałem z Konsultantką "spod ósemki" (przedłużenia umów) i prawdopodobnie wprowadziła dla mnie aneks LongPlay49 -50%/12M. nawet podobno wprowadziła do NASA'y uruchomienie pakietu Play OnLine w telefonie 500 MB, bo aktualne pakiety ulegają deaktywacji przy zmianie taryfy (OnePlay > LongPlay).play4you2 pisze:Zazwyczaj na 2 miesiące przed końcem. Jak Chcesz, to podaj mi na pw Twój numer, to sprawdzę to dla Ciebie.kubik pisze:to może zapytam tutaj - może ktoś się orientuje (w przeciwieństwie do OK) - na ile tygodni/miesięcy przed końcem umowy bezterminalowej (12M) można podpisać aneks bezterminalowy (12M)?
Hmm, nie pamiętam, abym przeoczył Twoją wiadomośc. Przepraszam w takim razie, jak nie udzieliłem info. Napisz proszę raz jeszcze i postaram się to sprawdzic jak najszybciej. Wybacz, ale z natłoku obowiązków rzeczywiście gdzieś Twoja wiadomośc mi mogła umknąc.kubik pisze:już kontaktowałem się z Tobą w sprawie RePlay Long Extra (bez odpowiedzi).
Witam. A jakie masz pytania dot. longplay??Tomsoon pisze:a problemem byly ze 3 pytania odnoscie przejscia na long play
wysłane, temat: "RePlay LongPlay bez telefonu".play4you2 pisze:Hmm, nie pamiętam, abym przeoczył Twoją wiadomośc. Przepraszam w takim razie, jak nie udzieliłem info. Napisz proszę raz jeszcze i postaram się to sprawdzic jak najszybciej. Wybacz, ale z natłoku obowiązków rzeczywiście gdzieś Twoja wiadomośc mi mogła umknąc.
Zgłoszenie 15502583 zawiera nierzetelne informacje. Przyznana w nim rekompensata za błędne założenie blokady jest niezasadna.
W dniu 25/03/2010 na gsm.biz.pl, czytamy:Ponieważ monity sugerują, iż kłopot dotyczy całej Polski, w dzisiejszym dniu przekazaliśmy informację z opisem sytuacji, celem wykorzystania - do UOKiK, jako, że z toku dyskusji jasno wynika sprawa łamania zbiorowych praw konsumentów przez operatora. Temat, przekazaliśmy również do wiadomości UKE, jako, że kwalifikacja sytuacji to nic innego, jak nierzetelność świadczonych przez P4 usług, wbrew nałożonym na operatora obowiązkom przedsiębiorcy telekomunikacyjnego.
Wniosek jest tylko jeden: słowa UOKIK i UKE działają na Playa mobilizująco i nagle okazuje się że jednak można. Pytanie do Play4mersów: czy jest ktoś w firmie oprócz was kto potrafi kojarzyć fakty i zdaje sobie sprawę że traktowanie zgłoszeń klientów to szansa a nie kłopot? czy jest choć jedna osoba? bo jak widać rzecznik zaangażował się w sprawę dopiero po chęci zgłoszenia sprawy do odpowiednich urzędów. To kolejny dowód potwierdzający, że klientów traktuje się jako zło konieczne. Ciekawe, że rzecznicy w3 nie zajmują się takimi sprawami. Może warto pójść w ich ślady?Są jednak namiastki, iż sprawa zostanie pomyślnie rozwiązana. Po pierwsze, odezwał się do nas Rzecznik Prasowy - Marcin Gruszka, deklarując zaangażowanie w rozwiązaniu tej swoistej "zagadki"