W taryfie Play Odnowa numer PRIV jest widziany chyba jako Play
Tzn. nie da się zadzwonić z wykupionego pakietu minut do "innych sieci". Może niech spróbuje ktoś czy SD go obejmie?

Z Play na Kartę RWK można zadzwonić... ale przy odrzuceniu połączenia w aplikacji telefon nadal dzwoni ale bez sygnalu
w dobie powszechnych NL chyba PRIV się z tym liczyli, zapewne mają to w planie biznesowym, żeby promować usługę. Liczą się z konsekwencjami. Są zbyt "nowi", żeby to od razu ubijać.
Dla osób które dużo gadają, to nie jest operatorowi łatwe do udowodnienia, ale potwierdzam że tak robią. Kiedyś dla testów pomarańczowych, nowy numer w jakiejś tam promocji kupiłem i zablokowali mi po kilku dniach, to aż UKE zdziwiło się dlaczego złożyłem skargę za 5-10 zł! odpowiedź była prosta: NL to NL zgodnie z regulaminem Opa jak o swój interes nie zadbał! zakończone standardowo przeprosinami i bonusem ;DDodatkowo wykonywanie masowo / przeholowanie z długością połączeń wychodzących, szczególnie na świeże numery telefonów, jest ryzykowne i można oberwać blokadą usług czy nawet rozwiązaniem umowy u operatora.
Karlos20 pisze: ↑24 lip 2023, 17:17Dla osób które dużo gadają, to nie jest operatorowi łatwe do udowodnienia, ale potwierdzam że tak robią. Kiedyś dla testów pomarańczowych, nowy numer w jakiejś tam promocji kupiłem i zablokowali mi po kilku dniach, to aż UKE zdziwiło się dlaczego złożyłem skargę za 5-10 zł! odpowiedź była prosta: NL to NL zgodnie z regulaminem Opa jak o swój interes nie zadbał! zakończone standardowo przeprosinami i bonusem ;DDodatkowo wykonywanie masowo / przeholowanie z długością połączeń wychodzących, szczególnie na świeże numery telefonów, jest ryzykowne i można oberwać blokadą usług czy nawet rozwiązaniem umowy u operatora.
jak masz w domu z dwa / trzy numery z NL wykonujesz dwa razy dziennie po połączeniu poniżej 60 minut i czy to PRIV czy w Freshu masz bonusy, a numery "dzwoniące" nie mają problemu.
Na Słowacji np są "NL", ale w regulaminie jest określona maksymalna liczba minut zawarta w opłacie za pakiet, potem jest dalej NL, ale po przekroczeniu minut z puli, każda kolejna minuta za ekstra opłatą.Jeżeli operator wpisał NL bez wykluczeń do oferty to podjął ryzyko biznesowe i później jedyne co może zrobić to faktycznie przeprosić abonenta.
Z Play na Kartę RWK można zadzwonić... ale przy odrzuceniu połączenia w aplikacji telefon nadal dzwoni ale bez sygnalu
IC_Current pisze: ↑24 lip 2023, 18:31Kurcze. Przy stawce 10gr/min nawet by mi się nie chciało z tym telefonem i NL bawić. Do tego męczyć baterię w telefonie i zapychać sieć sztucznym ruchem (tak, wiem sam tego nie zrobię, ale w ileś tam osób podobnie kombinujących już skutki będą odczuwalne). Godzinę wisieć na telefonie, żeby zyskać 50gr? Raczej nie dla mnie.
IC_Current pisze: ↑24 lip 2023, 18:31Na Słowacji np są "NL", ale w regulaminie jest określona maksymalna liczba minut zawarta w opłacie za pakiet, potem jest dalej NL, ale po przekroczeniu minut z puli, każda kolejna minuta za ekstra opłatą.Jeżeli operator wpisał NL bez wykluczeń do oferty to podjął ryzyko biznesowe i później jedyne co może zrobić to faktycznie przeprosić abonenta.
Coś jak nasze FUP w RLAH.
Dlatego napisałem w cudzysłowiu "NL". Realnie gdzieś te limity były w okolicach 5000minut/SMS. Do tego 5 do max 10GB za 25 euro w abonamencie. W prepaidzie jeszcze drożej. Oczywiście w głównych sieciach. Nie wiem jak u MVNO.No to jaki to jest NL?
IC_Current pisze: ↑24 lip 2023, 19:42Dlatego napisałem w cudzysłowiu "NL". Realnie gdzieś te limity były w okolicach 5000minut/SMS. Do tego 5 do max 10GB za 25 euro w abonamencie. W prepaidzie jeszcze drożej. Oczywiście w głównych sieciach. Nie wiem jak u MVNO.No to jaki to jest NL?
A u nas ludzie narzekają i kombinują jak "zarobić" 60gr w takim PRIV albo że trzeba zapłacić 20zł za prawdziwy NL z pakietem danych u tradycyjnego operatora.
Po zaktualizowaniu aplikacji + zresetowaniu i ustaleniu nowego hasła, dostęp odzyskałem, a punkty są nienaruszone - ufffSzanowni Państwo,
Dziś w nocy doszło z naszej strony do pomyłki i przypadkowo udostępniliśmy w Google Play wersję testową aplikacji. Dlatego też, wystąpił problem z zalogowaniem się do aplikacji. Konta założone przez Państwa trafiły do naszej wersji testowej. Zapewniam, iż żadne dane nie wyciekły i wszystkie te konta, również zweryfikowane, które mają numer 459 247 xxx zostaną niezwłocznie usunięte wraz ze wszystkimi Waszymi danymi.
Niniejszy błąd został przez Was bardzo szybko zauważony i zgłoszony do nas, za co bardzo dziękujemy. Opublikowaliśmy w Google Play już poprawną wersję aplikacji 1.1.4, która zawiera poprawki do wyświetlania notyfikacji o połączeniach na zablokowanym ekranach.
Tych z Was, którzy nie posiadali konta w aplikacji PRIV i je założyli losując numer 459 247 xxx bardzo proszę o zaktualizowanie aplikacji do wersji 1.1.4 i założenie nowego konta, może być na ten sam adres e-mail. To będzie całkowicie nowe konto z nowym numerem telefonu.
Tych z Was, którzy mieli konto w aplikacji Priv z wylosowanym numerem i założyli nowe losując numer 459 247 xxx bardzo proszę o zaktualizowanie aplikacji do wersji 1.1.4 i zalogowanie się do starego konta.
Za niedogodności najmocniej przepraszamy, jednak mylić się jest rzeczą ludzką. Prosimy tym samym o wyrozumiałość. W razie jakichkolwiek problemów służymy pomocą.
--
Pozdrawiam,
Anna Pelc
Project Manager w confly.pl