kerim36 pisze:...troche dziwny jestes...
Wypowiadając się w ten sposób nietrudno będzie Ci obrazić niejedną osobę na tym forum.
Wracając do meritum, niestety nie poznałem potwornie wysokich stawek jakie mnie będą czekały, gdyż w mojej ofercie nie było o tym wzmianki (było odwołanie do kolejnego cennika, którego niestety nie otrzymałem przy podpisywaniu umowy). Żaden ze wspomnianych operatorów z którymi mam podpisaną umowę nie naliczył mi ani jednego grosza ponad pakiet internetowy zawarty w abonamencie - Plus mimo tego faktu przysyła mi SMS tuż przed wyczerpaniem pakietu. mBank mobile (taka oferta prepaid) z którego również korzystam, przysyła mi sms'em stan konta po każdym użyciu telefonu (abym mógł panować nad kosztami - opłaca im się to?). Przy takim stanie mojej wiedzy (przyzwyczajenia do standardów) zmartwiłem się, że nie jestem w stanie w żaden sposób zabezpieczyć się przed bardzo wysokimi rachunkami z Play - niezmienny limit kredytowy 1000 zł, brak jakichkolwiek blokad czy powiadomień (wyłącznie ciągła samokontrola). Inną sprawą jest wykorzystywanie Internetu przez obecne telefony - mnogość samoaktualizujących się aplikacji, update'y systemu, multimedialność internetu w połączeniu z dziećmi - wszystko to prowadzi do wzmożonego i bardzo nierównego zużycia transferu. Symboliczna różnica pomiędzy 2GB a 2,1GB powoduje wzrost kosztów internetu czterokrotnie. Różnica pomiędzy 2GB a 3GB to wręcz kilkudziesięciokrotny wzrost kosztów Internetu. Piszę o tym wyłącznie dlatego, że nie zawsze najprostszy tok rozumowania jest tym jedynym, słusznym.
playonline pisze:
ad3. mozesz zablokowac net calkowicie (ale tracisz tez mozliwosc wysylania i odbierania mmsow).
Dokładnie to samo odpisała mi Pani Monika z biura obsługi. Czy przy abonamencie z dwugigabajtowym pakietem internetowym tylko ja dostrzegam absurdalność tego rozwiązania?