habish
No płakać to powinieneś ale raczej nie ze śmiechu. Skoro Plus ma sieć nie odstającą od innych to ciekawe skąd tyle osób narzekających na tą sieć? A tak pewno zaraz dowiemy się, że to inne sieci albo nawet nie inne a T-Mobile wynajęło do pisania takich komentarzy. Ciekawe, bo nawet na forum Plusa trudno szukać super prędkości na speedtestach, mało kto je tam wstawia. Aż dziwne taka super sieć i gdzie te rekordy prędkości?
Wszędzie narzekają na sieć na fb, na forach ale habish twierdzi to nic. Klienci racji nie mają, a komentarze są napisane tak po prostu i bez powodu. Przecież to na pewno trolle sobie tak piszą i nabijają po kilkaset komentarzy o problemach z siecią.
Naprawdę nie kompromituj się już
A co do speedtestów, które poruszyłeś. To wygląda to tak. Speedtest.pl nie wiem jak można brać pod uwagę skoro jest to test na wszystkich urządzeniach, a więc terminal może być ograniczeniem nie sieć. Sam speedtest.pl przy okazji testów 5G opublikował porównanie LTE na telefonach min 3CA, MIMO 4x4 i 256QAM. Różnica nie wynosiła kilka Mb/s. Dla T-M wynik to 63 Mb/s dla Plusa 36 Mb/s różnica więc wynosi dokładnie 27 Mb/s ale pewno powiesz, że to mało.
Co do tych opłacanych testów przez operatorów P3 przez T-M, czy te Orange nawet nie wiem co to za firma. Po pierwsze to jest w nim bład i to znaczny Xperia XZ2 nie obsługuje agregacji 4 pasm w T-M i w Plusie i Play o czym pisałem ale oczywiście też uznasz to za mało istotne zapewnie. (Swoją drogą nie dziwne, że wybrali ten model przewaga 1 pasama w CA to sporo) Po drugie jeśli patrząc na te nowniki typu VoLTE, EVS itd uważasz, że np różnica w czasie zestawienia połączenia jest mała to udaj się do podstawówki i popraw matematykę. Różnica także w jakości połaczeń MOS nie jest mała. Także nie wiem czy te nowinki to mało czy dużo. Kwestia potrzeb.