• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 167 z 241
  • 1
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 241

#546683  autor: user_delete19
 10 kwie 2012, 13:56
Ahoj,
i znowu mam problem z PLAY >:

OK - używam poczty głosowej (lubię, wygodna jest) ale... na jakiś czas potrzebuję ją wyłączyć żeby przypadkowe połączenia nie puściły mnie z torbami.

- wyłączyłem PG na e-mail, po chwili system zatrybił
- wyłączyłem PG, po chwili system zatrybił i włączył guanowatą, ułomną semi-usługę notka głosowa
- wysłałem sms 'notka stop' na 8042, po chwili guano zostalo wylaczone, przekierowania kazdego rodzaju mam na +48790998729 (swoją szosa android jest ułomny bo nie pozwala ustawić czasu oczekiwania przed przekazaniem przy braku odpowiedzi :/)

problem - nie dostaję powiadomień w przypadku gdy numer jest zajęty (gdy wyłącze telefon wszystko jest ok) - tak to zawsze działa w play czy tylko ja mam takie szczęście?

(ta-dam: 42834530 ;) )

#546705  autor: Samuraj
 10 kwie 2012, 14:59
a masz aktywne połączenia oczekujące? jeżeli tak to odpowiedz sam sobie :)

Jam Samuraj, skumaj, honor i duma u nas
To Skor, Mati, Bukarini, K.D.W.A. - StyliSuma
Anno Domini ku anatomii miliardów
Sztuka artu synu, na linii startu tu

#546706  autor: user_delete19
 10 kwie 2012, 15:02
Nie, nie mam. Z resztą w przypadku oczekujących jest komunikat 'pozostan na linii' a nie 'numer zajety'. Chyba ze to kolejny cud w play 'aktywna - nieaktywna' usluga ;-)

#546713  autor: Samuraj
 10 kwie 2012, 15:22
Ha! już wiem. Informacja o nieodebranym połączeniu jest wysyłana w przypadku gdy telefon jest wyłączony lub znajduje się poza zasięgiem. W przypadku gdy telefon jest zajęty, nie otrzymasz SMSa.

Rada: aktywuj połączenia oczekujące, gdy go nie odbierzesz to będziesz miał numer w połączeniach nieodebranych 8)

Polecam www.play.pl ^^

#546727  autor: user_delete19
 10 kwie 2012, 15:46
Samuraj pisze:Ha! już wiem. Informacja o nieodebranym połączeniu jest wysyłana w przypadku gdy telefon jest wyłączony lub znajduje się poza zasięgiem. W przypadku gdy telefon jest zajęty, nie otrzymasz SMSa.
,

Nu, ale to to ja już napisałem w oryginalnym poście - tylko pytałem się czy to jakiś błąd czy tak ma być ;-) niemniej mocno ułomne to w takim razie :/
Samuraj pisze:Rada: aktywuj połączenia oczekujące, gdy go nie odbierzesz to będziesz miał numer w połączeniach nieodebranych
und: zawsze cos - gracias :D
(a na stronie byłem, ale nie znalazłem :o )

#546730  autor: Samuraj
 10 kwie 2012, 16:02
Informacja o próbie połączenia
To usługa, dzięki której będziesz powiadamiany SMS-em o wszystkich połączeniach, których nie mogłeś odebrać, ponieważ twój telefon był wyłączony lub poza zasięgiem, a nie korzystasz z Poczty głosowej.
Proszęę :)
wojciech pisze:niemniej mocno ułomne to w takim razie :/
Czy ja wiem? Jak jestem zajęty, to jestem zajęty i tyle. A jak chcę informacje o numerze, który do mnie dzwonił i miałem zajęte to włączam połączenia oczekujące - dla mnie proste.

#546735  autor: user_delete19
 10 kwie 2012, 16:13
Samuraj pisze:Proszęę
gracias, niby tam bylem, ale fragment mi uciekl :D
Czy ja wiem? Jak jestem zajęty, to jestem zajęty i tyle. A jak chcę informacje o numerze, który do mnie dzwonił i miałem zajęte to włączam połączenia oczekujące - dla mnie proste.
Wiesz, jak ja jestem zajęty to wyłączam telefon :P Zdarzenie losowe pod tytułem 'prowadzę rozmowe' nie implikuje tego, że nie chcę wiedzieć o tym, że ktoś do mnie dzwoni. Z drugiej strony połączenie oczekujące to tylko proteza, bo raczej przeznaczenie usługi jest inne niż informacja po połączeniu, że ktoś chciał się do mnie dodzwonić ;)

#546737  autor: DanielR
 10 kwie 2012, 16:20
wojciech pisze:bo raczej przeznaczenie usługi jest inne niż informacja po połączeniu, że ktoś chciał się do mnie dodzwonić ;)
"Raczej na pewno", właśnie takie przede wszystkim jest przeznaczenie tej usługi + danie możliwości zadecydowania Tobie, co chcesz z tym fantem zrobić, tzn. odebrać, czy odrzucić. :wink:

#546761  autor: Robaas
 10 kwie 2012, 18:29
wojciech ja mam przekierowania na nr 790998725, pamiętam że kiedyś ten temat był mocno wałkowany i wyszło, że po wyłączeniu PG, wyłączeniu notki system nie przestawia przekierowania na właściwy nr. Sprawdź czy jak ustawisz na ten co ja mam czy zatrybi.

#546774  autor: user_delete19
 10 kwie 2012, 18:59
Robaas pisze:790998725
hm, ja mam wszedzie +48790998729

#546783  autor: Ruben
 10 kwie 2012, 19:46
wojciech pisze:
Robaas pisze:790998725
hm, ja mam wszedzie +48790998729
wojciech, trzeba zmienić na 790-998-725 i powinno pomóc chociaż nie zawsze i nie od razu. To jest Play i trzeba brać na to poprawkę :D U mnie już działa.
Drugi częsty pojawiający się problem po wprowadzeniu "super usługi" notka SMS, to brak komunikatów lektora np. abonent niedostępny itp.

#546794  autor: user_delete19
 10 kwie 2012, 20:27
Hm, ale u mnie generalnie powiadomienia sa za wyjątkiem tych jak jest 'busy', ale to już wyjaśniono, że tak ma być... zastanawia jednak inny numer który ma działać lepiej ;)

#546825  autor: Robaas
 10 kwie 2012, 21:29
wojciech, ja pamiętam że miałem problem jak zostawał ten inny numer, jak ustawiłem ręcznie na ten co podałem wracało do normy:)

#547326  autor: Mila89
 13 kwie 2012, 10:38
Witam

P4U 2 tygodnie temu(31 marca) zamawialem oferte dzwoniac przez Bok... codziennie mnie konsultanci zwodzili ze napewno bedzie wyslana itd... wczoraj zadzwonilem do nich i sie dowiedzialem ze... ja dzwonia do bok nie moge wziac oferty z migracja z PF na abonament tylko ktos musi do mnie zadzwonic lub musze to zalatwic przez strone... na stronie zalogowalem sie na swoje konto wybralem interesujaca mnie oferte(All inklusive max za 29zl 210 min +50/6mies+1GB neta w umowie na czas nieokreslony i pojawil mi sie komunikat "Dla twojego numeru proces utrzymania nie jest dostepny oco chodzi??? wybierajac oferte zaznaczalem "dokupuje oferte" a nie przedluzam umowe)
Wszyscy mnie do salonu wysylaja a ja chce przez bok/eshop bo zalezy mi na umowie na czas nieokreslony... moglbym prosik o jakis kontakt konsultanta ktory umie zrealizowac umowe z przejsciem z karty na abo? najlepiej jak najszybciej???

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#547327  autor: Pijo
 13 kwie 2012, 10:54
Mila89 pisze:Wszyscy mnie do salonu wysylaja a ja chce przez bok/eshop bo zalezy mi na umowie na czas nieokreslony...
Z bloga Gruszki:
Q: Jak przenieść się z Fresh do oferty All Inclusive bez telefonu przez eShop? (bez zobowiązania czasowego)

W tej chwili proces nie jest możliwy. Wdrożenie tego procesu w eShop ma odbyć się w przeciągu miesiąca.
Nie ma jeszcze nawet dostępnego regulaminu migracji z PF na tę nową promocję SuperAI MAX bez tela na czas nieokreślony. W tej chwili możesz czekać albo wybrać umowę na czas określony 12msc.

#547442  autor: Kryniczanin
 13 kwie 2012, 19:16
Pomocy! Przeniosłem jeden nr z T-Mobile do Fresha przeniesienie się odbyło ale nie dochodzą połączenia przychodzące i sms z żadnych sieci komunikat połączenie odrzucone na wszystkich sieciach!

#547474  autor: Marens
 13 kwie 2012, 20:39
Piątek trzynastego to dobry dzień na odpalenie nowej stacji na osiedlu. :-D :-D
Myślałem, że to joke bo stacja w pozwoleniach wisi od 1,5 roku
Obrazek

Nigdy jeszcze Play nie miał u mnie w domu takich transferów [POnK WT] (-91-95dBm)
Zawsze działało na poziomie 512kbps a tu niespodzianka.

#547584  autor: pakierhakierxd
 14 kwie 2012, 11:06
No to fajnie :D

Pozdrawiam :)

#547609  autor: ja.michal
 14 kwie 2012, 12:49
agaak pisze:Tak mocno kroicie, na % dla salonów, iż nawet towaru im nie dajecie?
Salony same zamawiają co im potrzeba. Możliwe, że też nie zamawiają bo nie chcą mieć leżaka, którego potem nikomu nie sprzedadzą.

#547639  autor: Quetzal
 14 kwie 2012, 14:58
Mam pytanie odnośnie roamingu, a jak na razie znalazłem przede wszystkim sprzeczne informacje - i to nawet na stronach operatorów.
Czy ktoś mógłby jasno i jednoznacznie odpowiedzieć na cztery pytania. Chodzi o to, kiedy prefiks "+48" jest niezbędny:
Pisze wyraźnie "niezbędny" gdyż ja mam wszystkie numery w książce z prefiksem ale wkrótce wyjeżdżam za granicę i chce wiedzieć czy potencjalnie mogą się pojawić problemy z komunikacją.
A zatem - kiedy prefiks "+48" jest niezbędny:

- jeśli osoba z polskim numerem w roamingu przebywa za granicą chce zadzwonić do kogoś w Polsce?
- jeśli osoba z Polski chce zadzwonić do kogoś przebywającego w roamingu zagranicą?
- jeśli osoba z polskim numerem w roamingu przebywa za granicą chce wysłać sms do kogoś w Polsce?
- jeśli osoba z Polski chce wysłać sms do kogoś przebywającego w roamingu za granicą?
  • Strona 167 z 241
  • 1
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 241
  • 1
  • 165
  • 166
  • 167