Sikor28 pisze:1. Doradca biznesowy
Jeżeli działania Doradcy są według Twojej opinii niezadawalające, poinformuj nas o tym. Zweryfikujemy jego działania.
Sikor28 pisze:2. Faktury -
Temat ten, był wielokrotnie omawiany, niemniej jednak, zawsze istniała mozliwość przesyłania ich za poteirdzeniem odbioru. W takim razie powiedz proszę, kto jednak za to odpowiada? Skoro polecone dochodziły a zwykłe nie? Nie chodzi mi jednak o przerzucanie się winą, tylko o to, że my te fv wysyłamy a co się z nimi dzieje później, na to już wpływu nie mamy. Co do terminów płatności. Jeżeli z naszej strony fv była wsyłana później, to i termin płatności powinieneś mieć przesunięty. Jeżeli tak się nie stało, powinieneś to zgłosić. Niemniej jednak, nie dokonujemy blokady połączeń zaraz po upływie jego terminu. Blokada ta, ma miejsce wówczas, jak nie uregulujesz opłat za 2 wtsawioną fv i po upływie jej terminu płatności. Co do samych opłat, powiem bardzo krótko i nie bedę w tym temacie sie rozpisywał. Sam brak dostarczenia fv, nie zwalnia z obowiązku uregulowania opłaty za nią, co jest uwzględnione w Regulaminie. Więcej nie mam nic do dodania w tym temacie. Co do składania skarg, oczywiście zawsze masz prawo poinformować stosowne organy państwowe, jeżeli uważasz, iż zostały złamane postanowienia Ustawu lub prawa.
Sikor28 pisze:3. Niechlujstwo
W tej sytuacji należało zgłosić to do Doradcy i on powinien to niezwłocznie naprawić. Jeżeli rzeczywiście miałeś z tym takie komplikacje, to mogę Cię jedynie przeprosić za to. Wystaw nam notę korygującą i poprawimy dane (jeżeli nie zostało to jeszcze zrobione).
Sikor28 pisze:Tylko po cholerę on chce ode mnie wszelkie dane firmy łącznie z hasłem konta abonenckiego ?
Dane te, są konieczne do uwierzytelnienia. Zawsze masz prawo odmówić ich podania, jeżeli uważasz, że może to wiązać się z wyłudzeniem inforacji. Konsultant ten powinien zadzwonić do Ciebie z numeru dedykowanego do obsługi Klienta (790500500 lub 790600600). W przypadku kontaktu z numeru zastrzeżonego lub jakiegokolwiek innego, nie udzielaj żadnych informacji. Dodatkowo, hasło jest również po to, aby chronić właśnie Twoje dane, żeby nikt inny nie mógł nimi zarządzać (Umowami i usługami). Sam je wybierałeś przy podpisywaniu umów. Z tego tytułu raczej nie nazwałbym tego "dziwnymi praktykami", gdyż dbamy o twoje bezpieczeństwo (twoich danych). Jeżeli jednak uważasz, że jest to zbędne, to pomyśl, że każdy kto zadzwoni i poda Twoje dane (dane Twojej firmy) może dokonać wszelkich zmian (łącznie z wypowiedzeniem Umowy) i co wtedy? Napisałbyś zapewne skargę do GIODO, iż złamalismy ustawę o ochronie danych osobowych. Dlatego właśnie za każdym razem wymagamy podania hasła w trakcie rozmowy i od tego nie ma odstępstwa (w przypadku firm lub osób prowadzących działalność, NIE MA mozliwości weryfikacji alternatywnej, po innych danych).
Sikor28 pisze:5. Jakość połączeń - zdecydowanie gorsza niż w Erze.
Kwestia subiektywna. Osobiście również jestem z Warszawy i przemieszczam się po mieście tak, jak Ty. Możesz wierzyć lub nie, ale ja osobiście nie zauważam żadnych nieprawidłowości. Jeżeli jednak masz jakieś niedogodności, zrób zgłoszenie techniczne i zostanie to przeanalizowane.
Sikor28 pisze:Mieliśmy jeszcze jeden duży problem z mnogością kont abonenckich (lubicie tworzyć) i scaleniu tego w całość, ale po miesiącach walk zostało to załatwione.
To wszystko zależy od Sprzedawcy lub Doradcy. Można utworzyć osobne konta abonenckie (przy zawieraniu Umowy), lub wszystkie usługi moga być na jednym, wpsólnym koncie. Jeżeli Klient nie inforuje i tym wcześniej (że chce mieć wspólne konto), każda Umowa tworzona jest do oddzielnego konta. Jednak konsolidacja ich nie powinna być żadnym utrudnieniem. Zazwyczaj do tego wystarczy zgłoszenie telefoniczne i już. Pamiętasz ,oże numer zgłoszenia, w którym była realizowana ta konsolidacja? Jak tak, topodaj mi ten numer, to zweryfikuję, ile to trwało.
Sikor28 pisze:Nie wystarczy nazwać sal konferencyjnych Sting, Garou czy Madonna, żeby być profesjonalnym, atrakcyjnym i cool.
Owszem, dlatego nie opieramy się na nazwach sal konferencyjnych a na działaniach, które są realizowane w ciągłym stopniu. Brak profesjonalizmu, który nam zarzucasz wynika z pewnych niedociągnięć pojedyńczych osób, natomiast na całą jakość świadczonych Usług Twojej firmie pracuje bardzo wiele osób. Jeżeli nie zgłosisz nam np. nieprawidłowości, jakie są od strony Doradcy, nie wiemy o tym i nie mamy podstaw do tego, aby sądzić, że dzieje się coś nie tak. Powiadom nas o tych nieprawidłowościach (napisz mail, wyślij pismo, zrób zgłoszenie telefoniczne) a my je wówczas zweryfikujemy.
fidel29 pisze:Pewnie śmieszne pytanie ale czy w taryfie RePlay All Inclusive max oprócz stałej miesięcznej opłaty wynikającej z abonamentu mogę ponieść dodatkowe koszty przy korzystaniu z internetu?
W zasadzie nie, gdyż jest to tak ustawione, aby w przypadku gdy wykorzystasz cały Pakiet danych, prędkość przesyłu danych była na tyle minimalna, żebyś właśnie nie ponosił dodatkowych kosztów, jak to miało miejsce we wcześniejszych przypadkach naszych Abonentów (pobór danych przy aktualizacjach lub przy korzystaniu z nadajników Plusa). Aby właśnie nie było niedomówień, że ktoś korzystał a ktoś nie, to dlatego zrobiliśmy tak, że nawet jak ktoś bedzie miał ustawione jakieś aktualizacje (a w Androidzie jest to bardzo prawdopodobne), to w przypadku poboru całego Pakietu, prędkość spada do takich szybkości, że z pewnością nie zostanie naliczona opłata w rzędach kilkuset złotych.
qper pisze:Będziemy czekać i śledzić sprawę
Czy powtarzają Wam sie jeszcze te sytłacje?
piotros.org pisze:Numer zgłoszenia: 26773018
Z tego co widzę jest zamknięte i otrzymałeś pomyslne rozwiązanie.
playonline pisze:*102# i zielona sluchawka. Rekompensaty sa w tym samym miejscu co Zbieraj Minuty.
Potwierdzam.
szarygumis pisze:1. Mam obecnie jeśli nie przeniosę przed końcem (na abo albo fresh) to umowa mi przejdzie autom. na czas nieokreślony ile będę płacił i ile będę miał w ramach tego minut?
Zgodnie z Cennikiem danej Oferty. Jeżeli miałeś podczas Okresu Zastrzeżonego jakieś upusty, które były przyznane tylko na ten okres, to zostaną one odłączonne, czyli będziesz ponosił pełne opłaty (np. za Abonament). Cenniki Ofert dostępne są na naszej stronie internetowej.
szarygumis pisze:2. Jeśli będę chciał się przenieść np. do fresh-a to ile wcześniej muszę wypowiedzieć (miesiąc czy w dowolnym czasie) - pytam bo jeśli duże opłaty w pkt. 1 to wolę za wczasu się przenieść.
Zgodnie z Regulaminem, obowiązuje 30 dniowy Okres Wypowiedzenia, liczony od pierwszego dnia Okresu, następującego po okresie, w którym złożyłeś wypowiedzenie (par. 16 ust. 5)
potargany pisze:playu możesz zerknąć na zgłoszenie 27868306
Dzieki wielkie
Widzę, że sprawa jest zamknięta. A o co pytasz dokładnie?
qper pisze:Play4you czy istnieje możliwość zablokowania połączeń z numerami premium (w play fresh) np. takimi zaczynającymi się od 704 xxx xxx ?
Tak.
eraplaynowy pisze:pyt1: czy w przypadku jak moja mama(umowa z era jej sie juz skonczyla z 2 miesiace temu) nie obowiazuje 30 dniowy okres wypowiedzenia?
To zależy, w jaki sposób sporządzisz wniosek o przeniesienie numeru. Zgodnie z obowiązującym prawem, przeniesienie numeru może odbyć się w ciągu 24h i Operaotr musi spełnić te warunki. Tak więc, w tym przypadku nie obowiązuje Okres Wypowiedzenia, określony w Regulaminie.
eraplaynowy pisze:pyt2: o ktorej karta sim z playa 27 lutego bedzie aktywna? odrazu po polnocy czy nie wiadomo?
Jeżeli przeniesienie numeru nastąpi 27 to karta powinna być aktywna dnia nastepnego (najpóźniej). Zanim jednak zaczniesz korzystać z usługi, sprawdź proszę, czy masz juz przyznane wszystkie Pakiety, jakie powinieneś dostać. Jeżeli nie będziesz miał nic a karta będzie juz aktywna, wówczas wszystkie połączenia będą rozliczane poza abonamentem.
cycek12 pisze:jak dlugo jest wazne haslo jednorazowe ??
Powinno być ważne około godziny.
SUGIZOOO pisze:Mogę być spokojny że nie zaczną cudować?
Jeżeli spełniłes podstawowe wymogi określone w Regulaminie, to możesz być spokojny, że sotanie to przyjęte.
SUGIZOOO pisze:Jak najszybciej sprawdzić czy doszło? Gdzies w Play 24 czy w BOK?
Najszybciej zweryfikujesz to w BOK, ale za połączenie zapłacisz zgodnie z Cennikiem Twojego Operaotra.
playonline pisze:1. Dlaczego aktualizacje dla OSa w telefonie brandowanym dostepne sa z opoznieniem w stosunku do tych niebrandowanych?
Przykro mi, ale takich informacji nie posiadam.
playonline pisze:2. Czy jesli mam wgranego brandowanego OSa w telefonie i chcialbym tam wgrac niebrandowanego lub aktualizacje niebradnowana (np za pomoca serwisu) to czy stracilbym gwarancje?
Jeżeli działanie to narusza warunki gwarancji, to tak. Zapoznaj się z warunkami gwarancji Producenta i zapewne sam znajdziesz na to pytanie odpowiedź. Ze strony Play nie mamy do tego nic, co robisz z telefonem, gdyz to nie my udzielamy na niego gwarancji, tylko jego Producent, więc jak byś nadal miał wątpliwości, skontaktuj się z Producentem tego aparatu.
playonline pisze:Czy P4Y moze potwierdzic, ze operator moze nieznacznie zmienic funkcjonalnosc dostepnego oprogramowania?
My, jako Operator nie wpływamy na soft telefonu, oprócz tego, że wymagamy konkretnego brandu. Reszta działań jest po stronie Producenta. Reasumując, my sami nie dokonujemy żadnych zmian.
kerim36 pisze:licze, ze napisze stanowisko firmy
W 99,9 % jest to zawsze stanowisko firmy

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.