• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 161 z 241
  • 1
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 241

#544154  autor: playonline
 30 mar 2012, 12:21
Tak z innej beczki... Ta reklama jest świetna moim skromnym zdaniem. :)Reklama Play

#544191  autor: Mila89
 30 mar 2012, 14:11
odnosnie tej oferty http://blogplay.pl/2012/03/oferty-all-i ... ze-lepsze/ za 29zl z 210 min i 1GB zadzwonilem dzisiaj do bok i juz wszystko wiedzieli :P dali mi dodatkowo jeszcze 50min do wszystkich/6 miesiecy i umowe na czas nieokreslony(zamiast na 12 miesiecy) dla mnie bomba! 1 raz sie spotkalem z taka oferta :)
Oczywiscie zamowienie juz zlozone :)
Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, 14:20 przez Mila89, łącznie zmieniany 1 raz.

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#544194  autor: qper
 30 mar 2012, 14:17
play4you bardzo proszę o zapoznanie się ze zgłoszeniem 42480396.

Jest to już trzecie zgłoszenie jednego problemu dotyczącego etykietki play gdzie konsultanci rozwiązują reklamacje niemająca zielonego pojęcia o usłudze!

cytat "Następnie o godzinie 9:56 wysłał Pan wiadomość SMS za pośrednictwem usługi ............. na numer 90252 w celu aktywacji usługi dodatkowej Etykietka. Zawiadamiam, że weryfikacja wykazała, iż wiadomość nie spełniła warunków jakie określone są w Regulaminie usługi Etykietka, to jest SMS nie zawierał treści. W związku z tym transakcja zakończona została błędem.

Pan nie czytał najwyraźniej 14 punktu regulaminu który brzmi
„Wysłanie pustego SMSa lub SMSa o treści „PUSTY” pod numer 90252 spowoduje wyświetlanie się domyślnej nazwy operatora do którego Użytkownik jest zalogowany. Dotyczy to tylko terytorium Polski oraz roamingu krajowego”.

#544214  autor: play4you1
 30 mar 2012, 15:47
ukefake pisze:
osachorzow pisze:Jak już zbiorę wszystkie fakty to spróbuję oszacować satysfakcjonujące mnie zadośćuczynienie, ale będę domagał się tej rekompensaty na konto... bankowe. I wtedy pewnie zacznie się Meksyk, z UKE w roli mediatora...
wg mnie nie masz podstawy żądać tej kwoty na konto bankowe. O ile pamiętam, rozporządzenie daje możliwość przelewu na konto ALE dla kwot uznanych w wyniku reklamacji (czyli op źle naliczył, a teraz zwraca). Rekompensata to tylko i wyłącznie dobra wola operatora.
A co do kwestii doładowania tymi 15pln - skoro nie napisali, że to będzie doładowanie na konto promocyjne to masz szansę dostać je na główne. Obawiam się jednak, że bez UKE się nie obejdzie (tak jak u Robaasa) - ale skoro masz czas :-D
nav pisze:Niedługo kończy mi się umowa na play online. Chcę ją rozwiązać i przejść do oferty na kartę, bo mam strasznie łatwy numer telefonu
wydaje się, że tego play nie potrafi. Ale zawsze można przenieść do np orange-a i wrócić na play fresh
Myślę, że z doładowaniem konta głównego nie będzie problemu. POdeślij mi numer sprawy, w której otrzymałeś odpowiedź. Jeżeli nie jest tam jasno określone jakie konto doładujemy to przychylimy się do doładowania konta głównego.

#544338  autor: playonline
 30 mar 2012, 23:21
Od kilkudziesięciu minut nie można wysłać smsa z TelePlay. Jakaś awaria czy "chwilowa" usterka? Nadmienię, że od kilku dni połączenia przez TelePlay są bardzo często zrywane...

#544340  autor: ja.michal
 30 mar 2012, 23:36
playonline, chyba to przez te zmiany wprowadzane w związku z nowymi ofertami. Oferty niby są, ale nie ma części regulaminów. To samo z telefonami. Zrobili wszystko na raz i temu taki a nie inny efekt.
 #544379  autor: grzesiekosw
 31 mar 2012, 10:56
Postanowilem przenieść numer z Play do Orange w abonamencie. W Play placilem abonament i zostalo mi kilka miesiecy. Zgodzilem sie przeniesc numer do Orange i zaplacic kare za zerwanie umowy przed czasem. Procedure rozpoczelem 23.03 i w Orange zapewniali mnie ze w nastepnym cyklu rozliczeniowym czyli od 10.04.2012 bede juz w Orange. Nic bardziej mylnego bo dzisiaj zadzwonilem do BOK Play i uprzejma Pani powiedziala mi ze dopiero 10.05.2012 Play uwolni numer. Zaznaczam ze przed przeniesieniem numeru Orange informowalo mnie ze napewno 10.04 moj numer bedzie juz w sieci Orange. To samo w Play informowano mnie ze gdy zrywam umowe musze odczekac 30 dni bo taki jest okres wypowiedzenia ale gdy przenosze numer to w 24h powinni uwolnic numer. Co moge zrobic w tej sprawie bo szczerze placenie dwoch abonamentow i korzystanie z dwoch telefonow jest co najmjiej bez sensu. W Orange juz uruchomili pakiety na numerze tymczasowym.

#544383  autor: osachorzow
 31 mar 2012, 11:09
grzesiekosw, z tego co pamiętam, to przy przenoszeniu numeru z abonamentem można rozwiązać umowę z i bez wypowiedzenia - zobacz, która opcja jest zaznaczona na wniosku o przeniesienie numeru.

#544384  autor: grzesiekosw
 31 mar 2012, 11:13
osachorzow, Rowniez mi sie tak wydaje. Numer przenosilem On-line tak ze nic nie zobacze. Musze czekac do poniedzialku ze wzgledu na to że dzial przeniesien czynny jest od pon-pt. Niewiem co moge w tej sytuacji wywalczyc ale dla mnie to skrajna niekompetencja tylko nei wiem z ktorej strony

#544389  autor: nemo2009
 31 mar 2012, 11:39
grzesiekosw pisze:ale dla mnie to skrajna niekompetencja tylko nei wiem z ktorej strony
No właśnie,może to Ty popełniłeś błąd,skoro nie przenosiłeś numeru w salonie.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#544471  autor: blade827
 31 mar 2012, 17:16
Jesli zle napisalem prosze o przeniesienie mojego posta. Chodzi mi o oferte w ktorej jest napisane ze dostaje sie na okres 6 miesiecy bezplatny pakiet 250 sms co miesiac. Powiedzcie prosze w jakich taryfach to jest bo ja robiac przymiarki do przeniesieia numeru z Orange do Play na Stan darmowy 29 bez sluchawki nigdzie nie mam informacji o tym dodatkowym pakiecie

#544497  autor: KC-KARLOS
 31 mar 2012, 18:54
blade827, 250 SMSów są przyznawane do ofert: Stan Darmowy, All Inclusive i All Inclusive MAX, za migrację z oferty Play Fresh lub Lubię To! Pakiet będzie darmowy przez 6 okresów rozliczeniowych, później kosztuje TYLKO 3 ZŁ/mies. (zamiast 5 zł).
Pakiet jest przyznawany w ofertach bez telefonu.
Jeśli coś przeoczyłem lub popełniłem błąd - poprawcie :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#544503  autor: Ruben
 31 mar 2012, 19:04
Karlos20, ja w materiałach spotkałem się z cena 5zł za pakiet 250SMS - oczywiście po 6m-cach.
Pakiet jest też przyznawany w zarówno w abonamentach bez telefonu jak i z telefonem.
http://www.telepolis.pl/news.php?id=24646

#544506  autor: KC-KARLOS
 31 mar 2012, 19:24
Ruben, dzięki za uzupełnienie :)
Pakiet promocyjnych SMSów jest płatny normalnie 5 zł/mc; ale po migracji z karty jest tańszy po 6-ciu miesiącach (3 zł), w przypadku, że nie zostanie on wyłączony.

"W przypadku, gdy w szóstym pełnym Okresie Rozliczeniowym Abonent nie zgłosi dyspozycji dezaktywacji pakietu zgodnie z pkt 4 lit. g) ponizej, pakiet będzie przyznawany z każdym kolejnym Okresem Rozliczeniowym, z zastrzeżeniem, że za przyznanie pakietu pobierana będzie opłata abonamentowa w wysokości 3 PLN każdorazowo wyszczególniona na Rachunku
Telekomunikacyjnym."

"Abonent, który dokona dezaktywacji pakietu będzie mógł w kaŜdym momencie dokonać ponownej jego aktywacji na zasadach opisanych w Regulaminie usługi „Pakiet SMS do wszystkich”. W takim przypadku opłata za usługę będzie wyższa i będzie wynosiła 5 PLN przy aktywacji pakietu 250 SMS do wszystkich."

źródło: PLAY - Regulamin Oferty Promocyjnej
Stan Darmowy Tylko SIM (12)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#544508  autor: blade827
 31 mar 2012, 19:37
Dzieki piekne za info wlasnie nie moglem tego nigdzie doczytac i kurcze myslalem ze ten pakiet jest nawet przy przenoszeniu numeru np z Orange do Play.

#544513  autor: grzesiekosw
 31 mar 2012, 20:19
nemo2009 pisze:
grzesiekosw pisze:ale dla mnie to skrajna niekompetencja tylko nei wiem z ktorej strony
No właśnie,może to Ty popełniłeś błąd,skoro nie przenosiłeś numeru w salonie.
Naprawde? Skoro pozwalaja na usluge przenosin on-line to dlaczego mialbym robic to w salonie?

#544529  autor: Quetzal
 31 mar 2012, 21:28
Właśnie po to, żeby uniknąć takich przygód jakie miałeś.
Niestety jak w Polsce coś się załatwię on-line, albo co gorsza przez telefon to potem często się to kończy problemami, a nierzadko skargami do UKE.

#544540  autor: ja.michal
 31 mar 2012, 21:58
Po podpisaniu aneksu p4 ma 10 dni na jego wejście. Jak to w praktyce wyglądało u osób, które przedłużały umowę? :)

#544567  autor: Marens
 01 kwie 2012, 00:37
ja.michal pisze: Jak to w praktyce wyglądało u osób, które przedłużały umowę?
Jeśli wszystko jest poprawnie wprowadzone to nowe warunki wchodzą zazwyczaj po 24 ;)
 #544572  autor: ketaiwk14
 01 kwie 2012, 01:50
"źródło: PLAY - Regulamin Oferty Promocyjnej
Stan Darmowy Tylko SIM (12)."

Karlos20, mógłbyś wrzucić ten regulamin albo przesłać na priv? NIestety nie mogłem go znaleźć, chyba że coś przeoczyłem. Chcę się przenieść z Lubię to do super allincl 39 (210min + 1GB) przez e-shop ale muszę rozwiać wszelkie wątpliwości :)
  • Strona 161 z 241
  • 1
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 241
  • 1
  • 159
  • 160
  • 161